Knipsel 1 tot 5 van 7  ecologisch volgende pagina  

Knipsels 2014: Energie

Eerste fietspad met zon panelen komt in Krommenie

Eerste fietspad met zon panelen komt in Krommenie

Een wegdek als zonnepaneel is in Amerika al een hype. In Nederland komt het eerste zonne-fietspad in oktober. Het voorlopig doel is het aanleggen van een zonne-fietspad van 100 meter bij Krommenie. De eerste plaat om wegen om te zetten in grote zonnepanelen rolde vorige week van de band. Achter het project schuilt het consortium SolaRoad.
Onderzoeksinstituut TNO, de Provincie Noord-Holla...

Lees het complete bericht
Geplaatst door: Groenecourant op 20/7/2014 | Reacties: 0
Nieuwe Economie Helpt Afrika

Nieuwe Economie Helpt Afrika

Het was een goed bewaard geheim maar The Virtual Grid is klaar om gelanceerd te worden .
WakaWaka timmert al een aantal jaar serieus aan de weg met hun super-efficiënte zonnelamp en oplader; de WakaWaka Power. Maar dit nieuwe plan zou wel eens een een grote economische verandering of wel een Game-Changer kunnen worden in Afrika.

The Virtual Grid! 1,3 miljard mensen zij...

Lees het complete bericht
Geplaatst door: Rob Bos op 9/6/2014 | Reacties: 0
EleKtro Tanken

EleKtro Tanken

Keten van snelladers langs snelwegen op komst de Fastned snel laadstations Bij een volwaardige infrastructuur voor elektrische aut’s hoort een keten van 200 laadstations langs de snelwegen. Om dit te realiseren gaat aanbieder Fastned op de beurs geld ophalen.
De jonge ondernemers achter Fastned hopen 40 miljoen euro op te halen. Ze hopen dit bedrag te vinden via de Nederlandsche Par...

Lees het complete bericht
Geplaatst door: Rob Bos - Via P-Plus op 15/5/2014 | Reacties: 0
Kerosine uit Zonlicht

Kerosine uit Zonlicht

Het Europese innovatieproject Solar-Jet heeft voor het eerst kerosine uit zonlicht gemaakt. De uitvinding kan een revolutie op het gebied van hernieuwbare brandstof betekenen. Het experimentele Solar-Jet is erin geslaagd om door middel van geconcentreerd, gesimuleerd zonlicht kerosine te maken. Het licht veroorzaakt warmte die CO2 en water omzet in koolmonoxide en waterstofgas.
Dit zogena...

Lees het complete bericht
Geplaatst door: Duurzaam Bedrijfsleven op 8/5/2014 | Reacties: 0
Evohome Investering waard ??

Evohome Investering waard ??

Honeywell Evohome: review
Eigenlijk vreemd, dat de temperatuur in de meeste huizen maar op 1 plaats wordt gemeten en ingesteld; bij de thermostaat. Hierdoor is de temperatuur in andere kamers niet goed te regelen. Honeywell heeft daarvoor het Evohome-systeem. De belangrijkste onderdelen hiervan zijn radiatorknoppen die ieder afzonderlijk de temperatuur meten en regelen.
Je bedient...

Lees het complete bericht
Geplaatst door: Consumentenbond op 9/3/2014 | Reacties: 0
Naar alle knipsels spacer
 Knipsel 1 tot 5 van 7  pijl rechts