Insekten Hotel Groot

Insekten Hotel Groot
Merk ECOstyle - tuin
Land van herkomst nl.png
Levertijd: 1 werkdag
Prijs per stuk : €  36.24
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 5,90
Gratis verzonden vanaf 35,00 euro

- uit het assortiment -

  • Product info
  • Verwante info
  • Bijpassende artikelen
  • Offerte aanvragen
  • Reacties (0)
  • Deel product

Insekten Hotel Groot

Categorie: Tuin - In de Tuin - Artikelnummer: 8711731013260

Veel insecten zijn voor mens en milieu heel nuttig; ze bestuiven bloemen en zorgen voor een ecologisch evenwicht door schadelijke insecten te bestrijden. Daarnaast maken deze nuttige insecten een belangrijk deel uit van de ecologische kringloop, ook in de tuin! - vlinders,  lieveheersbeestjes ,metselbijen, gaasvliegen, graafwespen en wildebijen gaan hier wonen

Door het verstoren van het natuurlijke leefgebied van bijvoorbeeld wilde bijensoorten en gaasvliegen, is het aantal natuurlijke nest- en overwinterplekken aanzienlijk verminderd.
 
Het Insectenhotel biedt nuttige insecten in de zomer een nest- en rustplaats, in de winter dient het als een geschikt winterkwartier. De nuttige insecten nestelen zich naar hun eigen behoeften in een van de verschillende "kamers". Gemaakt van 100% FSC hout
 
Gebruiksaanwijzing
 
  • Het insectenhotel dient op een zonnige, wind- en regen beschutte plek te worden opgehangen, het liefst op kniehoogte neerzetten of ophangen. De voorzijde van het insectenhotel kun je het beste richten naar het zuiden, zuidwesten of zuidoosten. Het is de bedoeling, het Insectenhotel in de winter te laten staan of te laten hangen, anders worden de nuttige insecten voortijdig uit hun nest gedreven.
  • Verf of vernis dit insectenhotel niet, want de geur zal de insecten afstoten

Product informatie

FSC-hout. 26cm hoog x 16cm breed x 16cm breedMilieu informatie


keurmerken_fsc.jpg 
  • Educatief
 

Foto's/Films

ecostyle.insectenhotel_1.jpg
Verwante info

 1. Lieveheersbeestjes
Het lieveheersbeestje nestelt zich het liefst in dichte, natuurlijke materialen. Ze zijn zeer effectief in het bestrijden van de bladluizen in de tuin. Ze zijn voornamelijk overdag actief en gebruiken het Insectenhotel als overnachtingsplek. Daarnaast gebruiken ze het hotel voor de overwintering.
 
2. Metselbijen
De holtes in het hout bieden de ideale broedruimte voor de metselbij. Deze wilde bijensoort legt haar eitjes in een holte en metselt deze vervolgens dicht. Als de bijen uitgekomen zijn, knagen ze in het voorjaar hun weg naar buiten. Volwassen metselbijen en hun larven voeden zich met stuifmeel en nectar, die ze uit planten in de omgeving halen. Het is daarom belangrijk om veel verschillende bloemen, bomen en struiken in de tuin te plaatsen. Bijzonder geliefd zijn vroegbloeiers zoals de hyacint en de bloesem van appels en aardbeien.
 
3. Graafwespen
Graafwespen gebruiken plantafval en afgeknipte takken als nestplaats. Ze zijn uiterst nuttige helpers in de strijd tegen bladluis, cicaden en bladkeverlarven. De graafwespen graven rechte gangen in het merg van de plantenstengels en zetten daar hun kroost af.
 
4. Vlinders
Dagvlinders, bijvoorbeeld de Citroenvlinder, Dagpauwoog, Kleine Vos en Admiraal gebruiken het insectenhotel als winterverblijfplaats en als  onderdak bij slecht weer. In de winter zoeken de vlinders koele ruimtes uit en overwinteren zij in de gaten.
 
5. Wilde bijen
Wilde bijen, zoals diverse soorten maskerbijen, vinden in holle stelen onderdak en een geschikte nestelplaats. Maskerbijen zijn, zoals veel wilde zomerbijen, dol op veel verschillende (inheemse) plantensoorten zoals korenbloemen. De nectar van deze plantensoorten staat op het menu van deze bijen. 
 
6. Gaasvliegen en lieveheersbeestjes
Bij elkaar liggende natuurlijke materialen trekken in het bijzonder gaasvliegen en lieveheersbeestjes aan. Gaasvliegen voeden zich met bladluizen, trips en wolluizen. Honingdauw en nectar staat ook op het menu. Geliefd zijn ook kruiden als bijvoorbeeld peterselie, venkel en selderij.  Ze maken het hele jaar gebruik van het Insectenhotel als schuilplaats.
 
Voor lieveheersbeestje, zie de beschrijving onder 1.


Bijpassende artikelen

Rock`n root plantschepje

Dit schepje heeft een smaller blad dan de verplantschep en is breder dan de plantguts

Meer info..
Merk: De Wit
Selecteer maat/type:
Prijs incl.btw: € 19.97

Tulpschepje

Dit tulpschepje is zeer geschikt voor zware klei grond

Meer info..
Merk: De Wit
Selecteer maat/type:
Prijs incl.btw: € 22.00

Handvorkje

Groot gesmeed handvorkje met essenhouten handvat

Meer info..
Merk: De Wit
Selecteer maat/type:
Prijs incl.btw: € 18.50

Verstuur dit artikel als e-mail of deel het op je sociale netwerk