Rietsuiker Melasse - 1L

Merk: EM Bokashi

€ 5,60 per zak incl. btw

Totaal per zak:
1 liter
Aantal
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 59,50
Gratis verzonden vanaf € 850,-

Levertijd: 3 werkdagen

Duitsland
Land van herkomst: Duitsland

 • 100% Biologisch afbreekbaar

Bekijk hier meer producten van het merk EM Bokashi
EM Bokashi logo
Artikelnummer: 2500000129919

Bekijk alles van EM Bokashi >
Bekijk meer: Grondverbeteraars >

Rietsuikermelasse is de ideale en optimale voeding voor de Effectieve Microorganismen om EM-Actief te bereiden. Naast 1 deel rietsuiker melasse, heb je ook 1 deel EM-1 (de EM moedercultuur) en 20 delen water nodig.

Toepassingen van EM-Actief: 
 • Persoonlijke hygine
 • Onderhoud vloeren, wandtegels, keuken en badkamer (tegen schimmel e.d.)
 • Geurvermindering kattenbak, afvoerbuizen en afvoerputjes (ook septische put)
 • Schoonmaken: ramen, keuken, badkamer, vuile voorwerpen
 • Roestverwijdering
 • Wasmachine en vaatwas
 • Opkweken en onderhoud kamerplanten
 • Aquarium
 • Huisdieren
 • Siertuin en moestuin
 • Volkstuinen
 • Vijver (waterzuivering en algenbestrijding)
 • Compoststarter en compost geurbestrijder
 • Fermenteren (composteren) keukenafval, blad- en tuinafval
 • Fruitbomen
 • Paarden, geiten, schapen, kippen en duiven (verzorging, schoonmaken verblijf)
 

Product informatie

Hoe maak je EM-Actief?
Voor 1 liter EM-Actief heb je het volgende nodig:
 • EM-1 – 1 deel – (50 centiliter)
 • Rietsuiker melasse – 1 deel – (50 centiliter)
 • Water – 20 delen – (900 centiliter)
 • Een waterslot
 • pH-indicator strip
 • 1 liter PET-fles (bijv. oude spa-fles)
 • Verwarming
Om van EM-1 (de EM moedercultuur) EM-Actief (geactiveerde EM) te kunnen maken ga je als volgt te werk:

1. Doe de melasse in de PET-fles en vermeng die met 1/2 l heet water.
2. Roer goed, zodat alle melasse oplost.
3. Daarna voeg je er 50 centilliter EM-1 bij. Roer ook dit goed, zodat alles goed mengt.
4. Als laatste vul je het vat af met kraanwater.Hiermee heb je een mengsel gemaakt van 5% EM-1, 5% melasse en 90% water.
5. Sluit de fles af met het waterslot. Vul het waterslot met water (zodat er geen zuurstof bij kan komen en CO2 kan ontsnappen).
6. Zet de fles bij de verwarming ( 32C, dit is de ideale temperatuur). Bij een lagere temperatuur duurt de fermentatie wat langer.
7. Na 7-10 dagen is je EM-Actief klaar voor gebruik. De geur en smaak is zuur (als je nog veel melasse proeft dan moet je het nog langer laten staan.
8. De pH meet je met de pH-indicator. Je doopt het stripje eventjes in de EM-Actief en je vergelijkt de kleur van het vakje in het midden (zonder getal) met de gekleurde vakjes. Lager dan 3,3 is prima. Boven de 4,5 is niet goed.
9. Als je de EM-Actief even proeft dan weet je voor de volgende keer hoe het moet smaken. EM-Actief dien je in een gesloten plastic of (donker)glazen fles en donker te bewaren (niet in de koelkast). Gebruik de EM-Actief binnen 4 weken.

Bokashi: wat is het en hoe maak je het?
Lees hier alles over bokashi: informatie, uitleg, een stappenplan en de benodigdheden

EM Bokashi

Effectieve micro-organismen, de natuurlijke oplossing voor een mooiere tuin, lekkerdere groenten, meer energie, een grotere oogst, gezonder vee en zuiverder eten. De micro-organismen bevorderen namelijk de groei van de juiste bacteriën en onderdrukken die van de slechte. Wij geloven dat een duurzame bodemvruchtbaarheid de basis is voor vitale en voedzame gewassen en dat een gebalanceerde leefomgeving bijdraagt aan de gezondheid van mens, plant en dier.

EM Bokashi
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer*: Gewenste hoeveelheid*: Indicatie leverdatum: Bericht:

Tuin

Totaal 1 vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 1
pépétu
Ik ben Jonathan Vanhaelst en graag hep ik u uw tuin mooi, productief en ecologisch te maken. Ik werk samen met u mo een onderhoudsvriendelijke,d uruzame, verantwoorde en boeiende tuin te maken en te o.. Bekijk profiel pagina

d'hoyestraat 34
9870 olsene
+32499628938

Rietsuiker Melasse - 1L

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: “EM zal van deze wereld een betere en duurzame plek maken voor ons allemaal en voor alle toekomstige generaties”. Deze uitspraak werd gedaan door Teruo Higa, de ontdekker van EM.

Het wondermiddel EM, gemaakt van Effectieve Micro-organismen, kent vele toepassingen. In een notendop: EM bevordert de groei van goede bacteriën en de onderdrukking van de slechte. Hierdoor wordt de natuurlijke weerstand van bodem, plant, water, mens & dier aanzienlijk verbeterd.

EM kent een ongekende populariteitsstijging. En dat is niet gek na alle positieve ervaringen. We nemen je graag mee in de wereld van de micro-organismen en we leggen je uit hoe je ze met de EM-producten in je voordeel kan laten werken.
 

Wat zijn micro-organismen?

Onder de groep micro-organismen vallen bacteriën, schimmels, algen en gisten. Deze eencellige organismen komen in groten getale en overal voor: in de grond, in water, in de lucht, in planten, dieren, mensen en in voedsel.

Het zijn de ‘kleine beestjes’ die ziektes bestrijden, die melk omzetten in yoghurt en kaas, die helpen met het verteren van voedsel en die helpen bij de productie en opname van voedingsstoffen bij plant en dier. Het zijn ook de ‘kleine beestjes’ die je voedsel bederven en je ziek maken. En juist om dat laatste staan ze bekend.

Door deze slechte reputatie zijn we bang geworden voor bacteriën. Het liefst maken we de gehele micro-populatie van kant door alles grondig te reinigen, bestrijden, desinfecteren en ontsmetten. Helaas verdrijf je hiermee niet alleen de ‘bad guys’, maar ook de ‘good guys’. En dat terwijl je de ‘good guys’ nodig zijn voor een gezonde leefomgeving en een gezond lichaam.
 

Wat is EM?

Het dominantieprincipe bij micro-organismen

Terwijl je dit leest, is er een hevige machtsstrijd gaande tussen goede en slechte micro-organismen. Deze machtstrijd werd na een jarenlange zoektocht ontdekt door hoogleraar tuinbouwkunde Teruo Higa:

Er is een kleine groep dominante effectieve micro-organismen en een kleine groep dominante slechte micro-organismen. Een grote groep volgelingen, bestaande uit miljarden neutrale micro-organismen, wacht af wie de overhand krijgt en imiteert de overwinnaar. Als de groep goede micro-organismen als winnaar uit de strijd komt, ontstaat er een opbouwend en ziektebestrijdend milieu. En dit dominantieprincipe geldt overal: in bodem, plant, water, mens & dier.

Maar hoe zorg je er nu voor dat de goede micro-organismen de overhand krijgen? Higa ging uit van het simpelste antwoord: door de groep van goede micro-organismen te versterken door die te vergroten.

Met deze gedachte ging hij aan de slag. Hij ontdekte in zijn lab dat 80 van de 2000 goede micro-organismen bijzonder effectief en daarmee doorslaggevend zijn voor het winnen van de strijd. Met deze 80 effectieve micro-organismen ontwikkelde hij het mengsel genaamd EM.
 

De effecten van EM

EM wordt tegenwoordig op grote schaal geproduceerd. Het bestaat uit onbewerkte en ongemanipuleerde micro-organismen uit de vrije natuur.

Met EM is het niet meer nodig om alle micro-organismen maar zoveel mogelijk uit te roeien. In tegendeel. Met EM laat je de natuur haar werk doen, creëer je een gezond milieu en verhoog je de natuurlijke weerstand van bodem, plant, water, mens & dier.

EM zorgt onder andere voor een mooie en gezonde tuin, een fris huis, lekkerdere groenten, gezondere dieren en meer energie.

De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit21