img img img img img

Hennep Kalk blokken 90mm - per stuk

Merk: Isohemp

€ 5,90 per stuk incl. btw

Afmetingen per stuk lxbxh:
60cm x30cm x90mm
Totaal per stuk:
0,18 m2
Aantal
Maak een keuze
Levertijd: 4 werkdagen
Kies zelf je bezorgdatum

Belgie
Land van herkomst: Belgie

 • Herwinbare grondstoffen
 • 100% Biologisch afbreekbaar

Bekijk hier meer producten van het merk IsohempIsohemp logo
Artikelnummer: 2500000119965

Hennep kalk stenen zijn een milieuvriendelijk alternatief voor bouwen en isoleren in 1. Ideaal voor binnen, buiten, wand- en vloerisolatie. Te gebruiken om een tussenwand te bouwen die tevens geluidswerend is, als het isoleren van een bestaande wand. 

Technische eigenschappen:

 • Dichtheid (kg/m3): 340
 • Lamda-waarde: 0,071
 • Rd-waarde: 1,34
 • Dampdiffusie: 2,8
 • Brandklasse: B Euroclass
Kenmerken
 • Interieur & exterieur toepassing
 • ideaal als voorzetwand tegen de gevel
 • Te gebruiken als tussenwand
 • makkelijk zaagbaar,vormvast en stabiel
 • Enkel te gebruiken boven maaiveld zoals alle gevelisolatieplaten
 • metselen met speciale lijmmortel
Mengsel van hennep, kalk en water: luchtkalk 9%, hydraulische kalk 11%, hennepscheven 80%
 
Afwerking
Binnen: natuurlijk gips, kalk en leem
Buiten: bakstenen, gevelbekleding (alle soorten) en minerale pleisters

Verwerking
Alligatorzaag of een gewone handzaag om de blokken te verzagen.Verder schuurbord en spons als gebruikelijk gereedschap. Lijm de blokken horizontaal en verticaal op een ruw oppervlak om een goede grip te krijgen. Gebruik een waterdichte mortel voor het leggen van de eerste rij.De installatie is zo eenvoudig als een traditionele gekruist metselwerk.
 

Product informatie

IsoHemp - Technisch informatieblad - Hennepblokken.pdf
IsoHemp - Technisch informatieblad - Lijmmortel.pdf
Montagegids - Blokken.pdf

Comfort
IsoHemp hennep blokken hebben het vermogen warmte op te slaan en vervolgens af te geven wanneer het minder warm is. Een IsoHemp wand zal de opgebouwde warmte geleidelijk terug afgeven naar de ruimte en zo op natuurlijke wijze en constante binnentemperatuur behouden.
 
Ademend & Vochtregulerend
Met IsoHemp blokken kan de muur blijven ‘ademen’ en waterdamp doorlaten. Hiermededankzij regelen onze IsoHemp blokken voortdurend op natuurlijke wijze de luchtvochtigheid.
 
Akoestisch comfort
De IsoHemp blokken verminderen dankzij hun samenstelling akoestische ruis wat de bewoners een verhoogd comfort en levenskwaliteit oplevert.
 

Milieu informatie

Het product heeft een zeer gunstige ecologische footprint. Hennephout, verkregen uit industrieel geteelde vezelhennep, kent als natuurgewas geen gelijke op het vlak van positieve milieuprestaties. De hennep groeit op praktisch iedere ondergrond in circa 100 dagen tot een hoogte van 3 tot 4 meter. Gedurende die periode zijn er geen onkruidbestrijdingsmiddelen nodig. Per hectare wordt circa 9 ton hennepstro geoogst, dit is goed voor circa 20 ton CO2 vastlegging. 

De hydraatkalk die wordt toegepast carboniseert middels opname van CO2, in tegenstelling tot cement houdende hydraulische kalksoorten. Het systeem van KalkHennepBouw Nederland heeft hiermee een negatieve CO2 footprint. Uiteindelijk kan dit kalkhennepproduct, na einde gebruiksduur, op natuurlijke wijze composteren. Hierbij keren alle bestandelen terug in de natuurlijke kringloop, en wordt bij uitrijden over bijvoorbeeld landbouwgrond de pH waarde hersteld.

Films

IsoHemp from Imagine-Production.be on Vimeo.
Andere uitvoeringen

Hennep Kalk blokken 75mm - per stuk
Hennep Kalk blokken 75mm - per stuk
Uitvoering: 75mm - per blok
5,45

Hennep Kalk blokken 150mm - per stuk
Hennep Kalk blokken 150mm - per stuk
Uitvoering: 150mm - per blok
9,20

Hennep Kalk blokken 75mm
Hennep Kalk blokken 75mm
Uitvoering: 75 mm - per pallet
27,06 per m2

Hennep Kalk blokken 90mm - per Pallet
Hennep Kalk blokken 90mm - per Pallet
Uitvoering: 90mm - per pallet
28,72 per m2

Hennep Kalk blokken 120mm
Hennep Kalk blokken 120mm
Uitvoering: 120mm - per pallet
35,85 per m2

Hennep Kalk blokken 150mm
Hennep Kalk blokken 150mm
Uitvoering: 150mm - per pallet
45,60 per m2

Hennep Kalk blokken 200mm
Hennep Kalk blokken 200mm
Uitvoering: 200mm - per pallet
59,72 per m2

Hennep Kalk blokken 300mm
Hennep Kalk blokken 300mm
Uitvoering: 300mm - per pallet
85,37 per m2

Isohemp

Isohemp isolatieblokken zijn natuurlijk isolerend. Met de hennep blokken kan je wanden isoleren, maar ook tussenwanden bouwen.

Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Klusbedrijven

Totaal 2 vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 1
d' Ecouvert
Ecologisch klus-en tuin bedrijf + relaxatiemassage en gezondheid Bekijk profiel pagina

Brugsesteenweg 22
8740 Pittem
0478473446
Frans Verwerft en zn bvba
Frans Verwerft en zn heeft meer dan 30 jaar ervaring in de houtbewerking. Samen met zijn zonen Pascal, Ivan en Tim heeft Frans gezorgd voor een vaste waarde wat interieurinriching en renovatie betref.. Bekijk profiel pagina

Geelseweg 7
2200 Herentals
003214254600

Hennep Kalk blokken 90mm - per stuk

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Er zijn een aantal gegevens waarmee de verschillende soorten isolatie met elkaar zijn te vergelijken:
 
 • Warmtegeleiding coëfficient  (Lambda-waarde)
 • Isolatiewaarde  (R-waarde)
 • Isolatiewaarde  (U-waarde)
 • Dampdiffusieweerstand (µ-waarde)
 • Warmte opslag capaciteit  (C-waarde)
 • Geluids isolatiewaarde 
 • Brandveiligheid (klasse)

Warmtegeleidingscoëfficient (lambda-waarde)
Geeft aan hoe goed een materiaal warmte geleid. Hoe lager de waarde hoe beter. Deze waarde is een materiaaleigenschap en dus niet dikte afhankelijk. Isolatiematerialen zijn met deze waarde goed met elkaar te vergelijken gezien de dikte niet meespeelt. De lambda waarde wordt uitgedrukt in W/mK  
 
Isolatiewaarde  (R-waarde)
De R-waarde geeft de isolatiewaarde weer van een materiaal. Hoe hoger de R-waarde hoe beter het product de warmte tegenhoud. De R-waarde is dikte afhankelijk. Hoe dikker het materiaal hoe hoger de R-waarde zal zijn. De R-waarde van een materiaal is te berekenen aan de hand van de lambda-waarde (zie hierboven), de formule is als volgt:
 
R-waarde =  Dikte van het materiaal in meters / lambda waarde
 
De R-waarde van een materiaal wordt vaak opgegeven in Rd. Naast de Rd waarde is er ook de Rc waarde. De Rc-waarde heeft betrekking op de Isolatiewaarde van de complete constructie. Zowel het isolatiemateriaal als de houtconstructie, aftimmerig en dakbedekking.
 
Isolatiewaarde  (U-waarde)
De U-waarde is eigenlijk de omgekeerde R-waarde. De U-waarde dus geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat. Deze waarde wordt gebruikt voor materialen met een vaste dikte. (bijvoorbeeld dubbelglas). Hoe hoger de U-waarde, hoe slechter de isolatie en dus hoe lager hoe beter. 

De U-waarde kan je vanuit de R waarde berekenen: 

1 / R-waarde =  U-waarde. 

Of andersom: 

1 / U-waarde = R-waarde

 
Dampdiffusieweerstand (µ-waarde)
Vochtige lucht verplaatst zich altijd van een vochtige omgeving naar een minder vochtige omgeving. (warme lucht vloeit altijd naar koude lucht). Tijdens dit transport ondervindt de zogenaamde dampstroom een weerstand die afhankelijk is van het type materiaal waar de dampstroom doorheen gaat. Deze weerstand (de dampdifusieweerstand) van het materiaal wordt uitgedrukt in een zgn. µ-waarde.  De µ-waarde geeft de verhouding weer van de dampweerstand van het van materiaal t.o.v. de dampweerstand van een laag lucht.  De µ-waarde van lucht is 1. Materialen waardoor geen dampstroom mogelijk is, bijvoorbeeld plastic, hebben een oneindige dampdiffusieweerstand.  
 
Warmtecapaciteit (C -waarde)
Dit geeft aan hoeveel energie er nodig is om het materiaal 1 graad te doen stijgen.  Dit is een materiaaleigenschap en dus niet dikte afhankelijk. Hoe hoger de C-waarde hoe trager een isolatiemateriaal opwarmt.  Dit betekend dat wanneer zomers de zon op de gevel straat, het bij isolatiemateriaal met een hoge C-waarde lang duurt voordat de muur is opgewamd en deze wamte doorgeeft naar binnen. Het blijft binnen dus langer koel in de zomer. Andersom: In de winter zorgt isolatiemateriaal met een hoge C-waarde ervoor dat de warmte langer in de muur blijft en dus niet snel naar buiten lekt. Een eenmaal opgewarmd huis heeft hierdoor veel minder bij-verwarming nodig. 
 
Geluidsisolatie waarde
De geluidsisolatie van een materiaal wordt onderverdeeld in 2 soorten:
 
 • Luchtgeluidsisolatie (geluiden die zich voortplanten in de lucht zoals muziek)
 • Contactgeluidsisolatie (geluiden die zich voortplanten in het materiaal door bv een  trillende wasmachine)

Luchtgeluidsisolatie
De luchtgeluidisolatie van een materiaal wordt onderverdeeldt in 2 soorten:
 
 • De geluidsabsorptie 
 • De geluidisolatie

Geluid absorptiecoefficiënt (Alfa-waarde)
De geluid absorptiecoëficient geeft weer hoeveel geluid er geabsorbeerd wordt door het materiaal en dus ook hoeveel geluid het terug kaatst. De absorptiecoeficient  wordt uitgedrukt in een schaal van 0-1. 
Waarbij 1 een geluidsabsorptie weergeeft van 100% oftewel er is geen enkele weerkaatsing van het geluid. Bijvoorbeeld bij lucht. En 0 een totale weerkaatsing van het geluid weergeeft. De geluidsabsorptie zegt niets over de mate waarin het materiaal geluid doorlaat. Maar geeft alleen weer hoeveel geluid er wordt terug gereflecteerd de ruimte in.  
 
Absorptiematerialen zijn in het algemeen licht van gewicht en bezitten meestal een poreuze open structuur, terwijl materialen die geluid isoleren (dus niet doorlaten) niet poreus zijn en bij voorkeur een grote massa per oppervlak hebben. 
 
Geluidsisolatie (db)
De geluidsisolatie geeft aan hoeveel geluid het materiaal verzwakt van de ene naar de andere ruimte. De verzwakking van het geluid wordt uitgedrukt in db(decibel) en is afhankelijk van de dikte van het materiaal. (hoe dikker het materiaal hoe minder geluid het doorlaat). De geluidisolatie is sterk afhankelijk van de omstandigheden, zoals kieren en geluidlekken.
 
Contactgeluid
Het isoleren van contactgeluid is een stuk lastiger dan het isoleren van luchtgeluid. De enige manier om contactgeluid te isoleren is door de wand of vloer te ontkoppelen van de rest van de ruimte. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van rubbers of schuimband. Het voorkomen van contactgeluid bij vloeren wordt meestal opgelost door het leggen van een (zachte) ondervloer van bijvoorbeeld houtvezel of vilt. Door gebuik van de ondervloer wordt het contactgeluid van de dekvloer en de verdiepingsvloer voorkomen. De contactgeluid reductie wordt vaak opgegeven in 2 getallen. De verzwakking van het  contactgeluid naar de ruimte eronder en de verzwakking van het contact geluid dat terug de kamer in kaatst. Omdat het contactgeluid afhangt van het soort verdiepingsvloer en de dekvloer heeft het getal alleen betrekking op specifieke vloeren, bijvoorbeeld alleen bij laminaat.
 
Rekenen met Isolatiewaardes (RC-waarde)
De Rc-waarde is de isolatiewaarde van de totale constructie. Bijvoorbeeld van een dak of muur. De Rc-waarde kun je berekenen als je de dikte en de warmtegeleidings coëfficient hebt van alle materialen die in de constructie zijn gebruikt.
 
De berekening is dan als volgt: Bereken van elk product de Rd waarde en tel deze bij elkaar op, dit maakt de Rc-waarde. 
Let op, lucht telt ook mee. I.p.v. warmtegeleiding wordt bij "lucht" de warmteweerstand vermeld: Bij een horizontale spouw wordt een lambda-waarde van 0.182 aangehouden, bij een verticale spouw krijgt lucht een lambda-waarde van 0.169.
 
Brandveiligheid (Brandklasse)
 
Er zijn sinds 2003 zeven Euro-brandklassen: A1, A2, B, C, D, E en F. De A1 klasse is de hoogste en daarmee veiligste klasse. Als basis voor het nieuwe brandklassensysteem geldt dat het beste product geen enkele bijdrage mag leveren aan een brand. Een onbrandbaar product hoort dus thuis in de hoogste klasse. Een product dat zeer snel vlam vat en snel verbrandt met veel hitte-ontwikkeling, dus het meest brandbare product, komt in de laagste klasse (F). Bij de bepaling van het brandgedrag van bouwproducten is gekeken naar onderstaande aspecten:
 
 • Temperatuurstijging
 • Massaverlies
 • Vlamuitbreiding
 • Mate van branduitbreiding
 • Horizontale vlamuitbreiding
 • Totale calorische waarde
 • Rookontwikkeling
 • Vlamtijden
 • Totale hitte-ontwikkeling
 • Totale rookproductie
 • Productie van brandende druppels / delen
 
Brandklasses

 
 • Klasse A1 - Geen enkele bijdrage - Onbrandbaar 
 • Klasse A2 - Nauwelijks bijdrage - Praktisch niet brandbaar 
 • Klasse B   - Erg beperkte bijdrage - Heel moeilijk brandbaar 
 • Klasse C - Grote bijdrage - Brandbaar
 • Klasse D - Hoge bijdrage - Goed brandbaar 
 • Klasse E - Zeer hoge bijdrage - Zeer brandbaar 
 • Klasse F - Niet bepaald, Niet getest of voldoet niet aan E


 

Kies een kleur

Deze verfkleuren worden gemaakt met natuurlijke pigmenten. Afhankelijk van de gebruikte pigmenten kan de prijs verschillen.

Klik op de kleur om deze te bestellen en de prijs te zien.Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit