Bamboe 3 laags 20mm Caramel Side Pressed

Bamboe 3 laags 20mm Caramel Side Pressed
Merk Moso plaat
Land van herkomst china.png
Levertijd: 4 werkdagen
afmetingen per stuk lxbxh: 244cm x122cm x20mm
Prijs per plaat : €  284.35
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 75
Gratis verzonden vanaf € 500,-
spacer    Kies kleur of type
Aantal

Afname niet ingevuld
Vul een geldig aantal in
Minimale afname is 1
  • Product info
  • Verwante info
  • Bijpassende artikelen
  • Offerte aanvragen
  • Reacties (0)
  • Deel product

Bamboe 3 laags 20mm Caramel Side Pressed

Categorie: Hout & plaat - Bamboe plaat - Artikelnummer: 2700000000656

De MOSO massieve plaat bestaat uit meerdere lagen bamboe (dus geen andere materialen), waarbij de middenlagen zowel plain pressed als side pressed kunnen zijn. Deze plaat wordt vooral gebruikt in toepassingen waarbij het zijaanzicht belangrijk is, zoals bijvoorbeeld traptreden.
 
Gegevens:
 
Type:   BP-mp1460 (Side Pressed)
Afmeting: 122x244cm
Laagopbouw (mm):  4-12-4

 

Product informatie

Bamboe Productieproces_LQ.pdf
Hoewel de reuzenbamboe genaamd “MOSO” formeel een gras is en geen hout, heeft het wel uitstekende hardhout eigenschappen, zoals een hoge hardheid en duurzaamheid. In combinatie met de hoge stabiliteit (weinig krimp & zwel) ontstaat een perfecte grondstof voor de productie van hoogwaardige platen en fineer.
 
Bamboe combineert de hardheid van tropisch hardhout met een hernieuwbaarheid die beter is dan de snelst groeiende naaldhoutsoorten, een zeer duurzaam alternatief dus! Massief bamboe is ook in balken leverbaar voor o.a. trapleuningen, kozijnen en tafelpoten.
CO2 neutraal over de gehele levenscyclus.
Hardhout eigenschappen met een lange levensduur.
Bamboe is een onuitputtelijke grondstof.
Het groeit enorm snel (tot wel 1 meter per dag!)
Natuurlijke schoonheid.
Verschillende MOSO Bamboe producten kunnen een bijdrage leveren aan een hogere BREEAM NL classificering.
MOSO bamboe plaatmateriaal is leverbaar in de kleuren Naturel, Caramel, Chocolate (Thermo) en Tiger (combinatie van Naturel en Caramel). De tint Caramel wordt verkregen door de naturelstrips te stomen.
Plain pressed (horizontaal): hierbij ziet men nog duidelijk de verdikking (knopen) van de bamboe stam.
Side pressed (verticaal): kenmerkt zich door zeer smalle banen en meer lijnenpatroon, waarbij de knopen minder nadrukkelijk zichtbaar zijn.
Density: de nieuwste variant is “Density” waarbij de stammen zijn versnipperd en weer samengeperst onder zeer hoge druk voor een tropische hardhout look. Deze extra harde variant is verkrijgbaar in Naturel, Caramel en een combinatie van beide genaamd Tiger
 


Milieu informatie


Bamboe, het alternatief voor hardhout

Eén van de grootste bedreigingen van de mensheid is ongetwijfeld de ongelimiteerde exploitatie van de natuurlijke hulpbronnen op aarde. Eén van die bronnen is het hardhout, met name de tropische houtsoorten.
Bamboe biedt hiervoor een zinvol alternatief: geen boom, maar een "grassoort", dat verhout en razendsnel groeit. In het groeiseizoen groeit de "reuzenbamboe" 30 cm tot 50 cm per dag en kan uiteindelijk 15 tot 30 meter hoog worden, met een stamomtrek van 35 cm of meer. Wereldwijd bestaan er meer dan 1500 bamboesoorten: de "reuzenbamboe" kan men echter alleen vinden in (sub-)tropische klimaatzones.

's-Werelds belangrijkste bamboereservoir bevindt zich in China. Hier groeit de "reuzenbamboe" Phyllostachys pubescens, ook wel MOSO genoemd. Door haar fijne structuur is deze bamboesoort uitermate geschikt voor decoratieve toepassingen, zoals vloeren en meubels. De Phyllostachys pubescens groeit in uitgestrekte oerbossen, maar ook op, door boeren beheerde, plantages. Jaarlijks kan ongeveer een derde van het aantal bamboestammen worden gekapt, zonder dat het bosbestand in omvang gereduceerd wordt.

De grondstof
De milieuvriendelijkheid van een product bepalen is vaak niet zo eenvoudig. Voor bamboe is de milieubalans zonder twijfel positief. De kap- en groeiwijze zijn belangrijke milieu-argumenten. Elk jaar maakt de moederplant meerdere nieuwe stammen aan, zodat in een volwassen plantage na 5 jaar de stammen kunnen worden geoogst, zonder dat de omvang van het bos afneemt. De groeikracht van het bamboebos wordt zelfs versterkt door geregeld te kappen. Deze werkwijze zorgt voor een nóg grotere aanwas van nieuwe scheuten en staat borg voor een perfecte kwaliteit van de volgende kap.

Verwerking
Ook in de verdere verwerking kiest MOSO voor een milieuvriendelijke werkwijze. Zo wordt de benodigde energie in de fabriek voor een groot deel geleverd door verbranding van zaagsel en bamboe afval. De door MOSO gebruikte lijmen voldoen ruimschoots aan de E1 norm.

Panda vriendelijk
De pandabeer leeft in het middengebergte in centraal China. De panda trekt al etend naar plaatsen waar de lagere bamboesoorten goed bereikbaar zijn. De Moso bamboe, Phyllostachys pubescens, heeft geen bladgroei op de eerste 5 meter van de stam en is daarom voor de panda geen voedselbron. Tevens gebruikt MOSO alleen bamboe afkomstig van, door boeren beheerde, plantages in de provincies Zhejiang, Fujian, Anhui en Jiangxi. Deze provincies zijn ver verwijderd van de panda-regio.Foto's/Films

bamboe-plaat.jpgVerwante info

 

 Bijpassende artikelen

Spaanplaat schroeven - grootverpakking

Kruiskop spaanplaat schroeven

Meer info..
Merk: Wurth
Selecteer maat/type:
Prijs incl.btw: € 12.45

Zaag 3 in 1 300mm

3 zagen voor de prijs van 1 een universeel trekzaagblad, een metaalzaagblad en een schrobzaag. Handvat heeft een zachte greep

Meer info..
Merk: Eco-Import

Prijs incl.btw: € 21.50

Pocketboy - 170-20 Houtzaag

De fijne vertanding (geel: 20 tanden per 30 mm) is geschikt voor het zagen van hard en droog hout, zoals bamboe en kan goed gebruikt worden bij hobby en klussen.

Meer info..
Merk: Silky

Prijs incl.btw: € 39.00

Woodboy Houtzaag met Rug

Silky Woodboy 240-32R en de R staat voor verstevigde rug is een Japanse trek houtzaag die op te vouwen is en waarvan reserve bladen te koop zijn

Meer info..
Merk: Silky
Selecteer maat/type:
Prijs incl.btw: € 85.00

Verstuur dit artikel als e-mail of deel het op je sociale netwerk