img img img

Pavatherm Profiel Floor 60mm

Merk: Pavatex

€ 13,70 per plaat incl. btw
€ 22,05 per m2

Afmetingen per stuk lxbxh:
109cm x57cm x40mm
Totaal per plaat:
0,62 m2
Aantal
Maak een keuze
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 75,00
Gratis verzonden vanaf € 850,-

Levertijd: 4 werkdagen

Zwitserland
Land van herkomst: Zwitserland

keurmerken_dubokeur.jpg keurmerken_natureplus.jpg

 • Alternatieve energiebron
 • Formaldehyde-vrij
 • 100% Biologisch afbreekbaar

Bekijk hier meer producten van het merk Pavatex
Pavatex logo
Artikelnummer: testtest

Een drukvaste houtvezelisolatieplaat voor contactgeluidsisolatie. Pavatherm Profiel is een vormvast ondervloersysteem dat bestaat uit houtvezelisolatieplaten met bijbehorende geprofileerde latten ter bevestiging van de vloerplanken. Bij toepassing van dit systeem onstaat tussen de lat en de ondergrond een holle ruimte die de overdracht van contactgeluid tegengaat. 

Technische eigenschappen:

 • Dichtheid (kg/m3): 175
 • Lamda-waarde: 0,043
 • Rd-waarde: 1,4
 • Warmteopslag C: 2100
 • Dampdiffusie (u): 5
 • Brandklasse: E Euroclass
 • Hoge geluidsisolatie en warmte-isolatie, geen geluidsbruggen door speciale profiellat, warm aan de voeten
 • Hoog loopcomfort,100% natuurlijk bouwmateriaal, tevens te gebruiken als binnenwand-isolatie en af te werken met bijv. schroten of gipsplaten.

 Let op!! profiellatten dienen los besteld te worden. Verbruik: 1,6m1 per m2 
 

Je kan Pavatherm (Profile) toepassen als

 • vloer
 • muur 
 • dakisolatie.

Pavatherm Profile is misschien nog net iets universeler. Het is de Pavatherm versie die nog drukvaster is doordat het méér vezels heeft  gekregen dan Pavatherm  maar ook net iets minder isolerend.  Je merkt de balans tussen de densiteit van een isolatiemateriaal, de aard van de vezels en de hoeveelheid lucht is enorm bepalend wat je met zo’n plaat kan doen,

Pavatherm Profile is niet alleen denser geperst, Het heeft ook een tand-en groefverbinding gekregen rondom rond. En ook niet onbelangrijk : de Pavatherm Profile -lat heeft net dezelfde tand-en groefverbinding als de plaat en kan zo telkens tussen 2 platen ingeschoven worden. Je kan dus isoleren met Pavatherm Profile op de vloer, tegen de muur of tegen het dakvlak. Als je tussen de platen de latten geschoven hebt bij montage, kan je je vloer, of je wand/plafondafwerking voor de isolatie tegen de lat schroeven. Gelijk afgewerkt! 

De meest bekende toepassing van Profile is als drukvaste vloerisolatieplaat met zijn geïntegreerde latten tussen elke plaat van 60cm breed geschoven. Dit vormt een houten raster dat tussen de zachtere isolatieplaten ‘hangt’ Het maakt het mogelijk een constructieplaat of een houten vloer mechanisch met schroeven of nagels vast te monteren. Wat de lat nog interessanter maakt,  is zijn hoogte. Die is maar 35mm terwijl de isolatieplaat minimaal 40mm dik is! De lat raakt de grond niet eens! Op die manier krijg je een ‘halfzwevende’ oplossing die akoestisch zeer interessant is : stapgeluiden worden gedempt door de Pavatherm Profile isolatieplaat want die draagt je vloer. De latten zorgen er alleen voor dat je houten vloer op zijn plaats blijft liggen bijvoorbeeld, Of dat je OSB-vloerplaat stabiel blijft liggen met dat kurkparket erop gekleefd. 

Maar ook tegen een dakvlak als na-isolatie onderaan tegen de kepers is Pavatherm Profile zeer interessant. Monteer de platen met schotelpluggen tegen je kepers aan. Vergeet de profiel-lat er niet tussen te schuiven op de 60cm. Trek er een luchtscherm zoals Intello overheen en monteer dat op de profiellat met nieten of dubbelzijdige tape. Schiet dan je afwerking met nageltjes of clipsen tegen de profiellat. Ideaal voor lichte houten dakafwerkingen! Laat je de latten achterwege, dan kan je Pavatherm Profile wegens zijn tand-engroef uitvoering ook bezetten met leem of kalk.  In die opstelling is de bezetting je luchtscherm.

Als wandisolatie zouden we Pavatherm Profile eerder als akoestische oplossing naar voor schuiven  (die dan ook thermisch een bijdrage levert). Bevestig de platen tegen de muur door ze in te laten zwemmen in leem (als het een buitenmuur is). Tegen een scheidingsmuur met de buren mag ze gewoon verankerd worden met pluggen. Als je de latten voorziet tussen de platen, past er perfect bijvoorbeeld een gipsplaat op van 60cm breed.  Schuif je er geen lat tussen, dan smeer je er een leem-of kalkstuc op  met een wapeningsnet en je hebt een prachtig natuurlijke en akoestisch performante thuisoplossing.  

Product informatie

Pavatherm-profil.pdf
Alle-Pavatex_Products1.pdf

Milieu informatie

 De hoge Pavatex-kwaliteit wordt door onafhankelijke testinstituten (zoals EMPA in Zwitserland, MPA in Duitsland, Acermi in Frankrijk, Holzforschung Austria in Oostenrijk, BRE in het Verenigd Koningrijk) voortdurend gecontroleerd en bevestigd. De producten van Pavatex hebben allemaal het CE-keurmerk en zijn veelvuldig gecertificeerd: natureplus, Minergie-module, Gutes Innenraumklima, SIA en nog veel meer. 
Andere uitvoeringen

Pavatherm Profiel Floor 40mm
Pavatherm Profiel Floor 40mm
Uitvoering: Floor 40mm
19,20 per m2

Pavatex

Pavatex houdt in zijn Zwitserse fabriek nog steeds vast aan het 'natte procedé' in tegenstelling tot de meeste andere houtisolatieproducenten. Bij een natte productiemethode stoomt men houtvezels en het houteigen lignine dat daardoor vrijkomt, zal de vezels bij droging weer aan elkaar binden, als een natuurlijke lijm. Producten zoals Pavapor, Pavacoustic Brut, Isoroof, Diffutherm en Pavadentro worden allemaal op deze zeer biologische manier gemaakt. In de Franse fabriek te Golbey wordt alles gemaakt met een droge productiemethode. Hier worden dan ook PMDI-lijmen gebruikt als bindmiddel voor de platen. Dat heeft toch een aantal voordelen : het maakt het mogelijk platen te maken met een dikte tot 24cm en meer. Interessant als je met de isolatienormen van tegenwoordig wil meegaan. Bovendien is het productieproces net iets beterkoop en dat merk je als klant aan de prijs. We kunnen intussen dan ook producten aanbieden van 20cm Isolair sarkingdakplaat , PavawallGF bepleisterbare gevelisolatieplaten tot 24cm, Pavatherm universele platen tot 20cm.

Pavatex
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Klusbedrijven

Totaal 2 vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 1
d' Ecouvert
Ecologisch klus-en tuin bedrijf + relaxatiemassage en gezondheid Bekijk profiel pagina

Brugsesteenweg 22
8740 Pittem
0478473446
Frans Verwerft en zn bvba
Frans Verwerft en zn heeft meer dan 30 jaar ervaring in de houtbewerking. Samen met zijn zonen Pascal, Ivan en Tim heeft Frans gezorgd voor een vaste waarde wat interieurinriching en renovatie betref.. Bekijk profiel pagina

Geelseweg 7
2200 Herentals
003214254600

Pavatherm Profiel Floor 60mm

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Er zijn een aantal gegevens waarmee de verschillende soorten isolatie met elkaar zijn te vergelijken:
 
 • Warmtegeleiding coëfficient  (Lambda-waarde)
 • Isolatiewaarde  (R-waarde)
 • Isolatiewaarde  (U-waarde)
 • Dampdiffusieweerstand (µ-waarde)
 • Warmte opslag capaciteit  (C-waarde)
 • Geluids isolatiewaarde 
 • Brandveiligheid (klasse)

Warmtegeleidingscoëfficient (lambda-waarde)
Geeft aan hoe goed een materiaal warmte geleid. Hoe lager de waarde hoe beter. Deze waarde is een materiaaleigenschap en dus niet dikte afhankelijk. Isolatiematerialen zijn met deze waarde goed met elkaar te vergelijken gezien de dikte niet meespeelt. De lambda waarde wordt uitgedrukt in W/mK  
 
Isolatiewaarde  (R-waarde)
De R-waarde geeft de isolatiewaarde weer van een materiaal. Hoe hoger de R-waarde hoe beter het product de warmte tegenhoud. De R-waarde is dikte afhankelijk. Hoe dikker het materiaal hoe hoger de R-waarde zal zijn. De R-waarde van een materiaal is te berekenen aan de hand van de lambda-waarde (zie hierboven), de formule is als volgt:
 
R-waarde =  Dikte van het materiaal in meters / lambda waarde
 
De R-waarde van een materiaal wordt vaak opgegeven in Rd. Naast de Rd waarde is er ook de Rc waarde. De Rc-waarde heeft betrekking op de Isolatiewaarde van de complete constructie. Zowel het isolatiemateriaal als de houtconstructie, aftimmerig en dakbedekking.
 
Isolatiewaarde  (U-waarde)
De U-waarde is eigenlijk de omgekeerde R-waarde. De U-waarde dus geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat. Deze waarde wordt gebruikt voor materialen met een vaste dikte. (bijvoorbeeld dubbelglas). Hoe hoger de U-waarde, hoe slechter de isolatie en dus hoe lager hoe beter. 

De U-waarde kan je vanuit de R waarde berekenen: 

1 / R-waarde =  U-waarde. 

Of andersom: 

1 / U-waarde = R-waarde

 
Dampdiffusieweerstand (µ-waarde)
Vochtige lucht verplaatst zich altijd van een vochtige omgeving naar een minder vochtige omgeving. (warme lucht vloeit altijd naar koude lucht). Tijdens dit transport ondervindt de zogenaamde dampstroom een weerstand die afhankelijk is van het type materiaal waar de dampstroom doorheen gaat. Deze weerstand (de dampdifusieweerstand) van het materiaal wordt uitgedrukt in een zgn. µ-waarde.  De µ-waarde geeft de verhouding weer van de dampweerstand van het van materiaal t.o.v. de dampweerstand van een laag lucht.  De µ-waarde van lucht is 1. Materialen waardoor geen dampstroom mogelijk is, bijvoorbeeld plastic, hebben een oneindige dampdiffusieweerstand.  
 
Warmtecapaciteit (C -waarde)
Dit geeft aan hoeveel energie er nodig is om het materiaal 1 graad te doen stijgen.  Dit is een materiaaleigenschap en dus niet dikte afhankelijk. Hoe hoger de C-waarde hoe trager een isolatiemateriaal opwarmt.  Dit betekend dat wanneer zomers de zon op de gevel straat, het bij isolatiemateriaal met een hoge C-waarde lang duurt voordat de muur is opgewamd en deze wamte doorgeeft naar binnen. Het blijft binnen dus langer koel in de zomer. Andersom: In de winter zorgt isolatiemateriaal met een hoge C-waarde ervoor dat de warmte langer in de muur blijft en dus niet snel naar buiten lekt. Een eenmaal opgewarmd huis heeft hierdoor veel minder bij-verwarming nodig. 
 
Geluidsisolatie waarde
De geluidsisolatie van een materiaal wordt onderverdeeld in 2 soorten:
 
 • Luchtgeluidsisolatie (geluiden die zich voortplanten in de lucht zoals muziek)
 • Contactgeluidsisolatie (geluiden die zich voortplanten in het materiaal door bv een  trillende wasmachine)

Luchtgeluidsisolatie
De luchtgeluidisolatie van een materiaal wordt onderverdeeldt in 2 soorten:
 
 • De geluidsabsorptie 
 • De geluidisolatie

Geluid absorptiecoefficiënt (Alfa-waarde)
De geluid absorptiecoëficient geeft weer hoeveel geluid er geabsorbeerd wordt door het materiaal en dus ook hoeveel geluid het terug kaatst. De absorptiecoeficient  wordt uitgedrukt in een schaal van 0-1. 
Waarbij 1 een geluidsabsorptie weergeeft van 100% oftewel er is geen enkele weerkaatsing van het geluid. Bijvoorbeeld bij lucht. En 0 een totale weerkaatsing van het geluid weergeeft. De geluidsabsorptie zegt niets over de mate waarin het materiaal geluid doorlaat. Maar geeft alleen weer hoeveel geluid er wordt terug gereflecteerd de ruimte in.  
 
Absorptiematerialen zijn in het algemeen licht van gewicht en bezitten meestal een poreuze open structuur, terwijl materialen die geluid isoleren (dus niet doorlaten) niet poreus zijn en bij voorkeur een grote massa per oppervlak hebben. 
 
Geluidsisolatie (db)
De geluidsisolatie geeft aan hoeveel geluid het materiaal verzwakt van de ene naar de andere ruimte. De verzwakking van het geluid wordt uitgedrukt in db(decibel) en is afhankelijk van de dikte van het materiaal. (hoe dikker het materiaal hoe minder geluid het doorlaat). De geluidisolatie is sterk afhankelijk van de omstandigheden, zoals kieren en geluidlekken.
 
Contactgeluid
Het isoleren van contactgeluid is een stuk lastiger dan het isoleren van luchtgeluid. De enige manier om contactgeluid te isoleren is door de wand of vloer te ontkoppelen van de rest van de ruimte. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van rubbers of schuimband. Het voorkomen van contactgeluid bij vloeren wordt meestal opgelost door het leggen van een (zachte) ondervloer van bijvoorbeeld houtvezel of vilt. Door gebuik van de ondervloer wordt het contactgeluid van de dekvloer en de verdiepingsvloer voorkomen. De contactgeluid reductie wordt vaak opgegeven in 2 getallen. De verzwakking van het  contactgeluid naar de ruimte eronder en de verzwakking van het contact geluid dat terug de kamer in kaatst. Omdat het contactgeluid afhangt van het soort verdiepingsvloer en de dekvloer heeft het getal alleen betrekking op specifieke vloeren, bijvoorbeeld alleen bij laminaat.
 
Rekenen met Isolatiewaardes (RC-waarde)
De Rc-waarde is de isolatiewaarde van de totale constructie. Bijvoorbeeld van een dak of muur. De Rc-waarde kun je berekenen als je de dikte en de warmtegeleidings coëfficient hebt van alle materialen die in de constructie zijn gebruikt.
 
De berekening is dan als volgt: Bereken van elk product de Rd waarde en tel deze bij elkaar op, dit maakt de Rc-waarde. 
Let op, lucht telt ook mee. I.p.v. warmtegeleiding wordt bij "lucht" de warmteweerstand vermeld: Bij een horizontale spouw wordt een lambda-waarde van 0.182 aangehouden, bij een verticale spouw krijgt lucht een lambda-waarde van 0.169.
 
Brandveiligheid (Brandklasse)
 
Er zijn sinds 2003 zeven Euro-brandklassen: A1, A2, B, C, D, E en F. De A1 klasse is de hoogste en daarmee veiligste klasse. Als basis voor het nieuwe brandklassensysteem geldt dat het beste product geen enkele bijdrage mag leveren aan een brand. Een onbrandbaar product hoort dus thuis in de hoogste klasse. Een product dat zeer snel vlam vat en snel verbrandt met veel hitte-ontwikkeling, dus het meest brandbare product, komt in de laagste klasse (F). Bij de bepaling van het brandgedrag van bouwproducten is gekeken naar onderstaande aspecten:
 
 • Temperatuurstijging
 • Massaverlies
 • Vlamuitbreiding
 • Mate van branduitbreiding
 • Horizontale vlamuitbreiding
 • Totale calorische waarde
 • Rookontwikkeling
 • Vlamtijden
 • Totale hitte-ontwikkeling
 • Totale rookproductie
 • Productie van brandende druppels / delen
 
Brandklasses

 
 • Klasse A1 - Geen enkele bijdrage - Onbrandbaar 
 • Klasse A2 - Nauwelijks bijdrage - Praktisch niet brandbaar 
 • Klasse B   - Erg beperkte bijdrage - Heel moeilijk brandbaar 
 • Klasse C - Grote bijdrage - Brandbaar
 • Klasse D - Hoge bijdrage - Goed brandbaar 
 • Klasse E - Zeer hoge bijdrage - Zeer brandbaar 
 • Klasse F - Niet bepaald, Niet getest of voldoet niet aan E


 

Kies een kleur

Deze verfkleuren worden gemaakt met natuurlijke pigmenten. Afhankelijk van de gebruikte pigmenten kan de prijs verschillen.

Klik op de kleur om deze te bestellen en de prijs te zien.Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit