Groendak - complete set - 5-25 graden

Merk: Sempergreen

47,50 per m2 incl. btw
Aantal
Maak een keuze
De prijs per m2 is voor de hele set. Dus inclusief de drainagemat, substraat en de sedummat.

Dit product wordt apart verzonden door
Sempergreen

bezorgkosten
Voor de producten van deze leverancier worden aparte verzendkosten berekend van
€ 75,- gratis vanaf € 1 250,-

Levertijd: 1 week


Nederland
Land van herkomst: Nederland

Bekijk hier meer producten van het merk Sempergreen
Sempergreen logo
Artikelnummer: 22311

Bekijk alles van Sempergreen >
Bekijk meer: Dakisolatie >

Systeemopbouw licht hellend: 5-25 graden

Verduurzaam je dak met sedumvegetatie. Sedumplantjes op een dak, ook ‘groen dak’ genoemd, is een vergroeningsmethode waarmee je het milieu, maar ook jezelf een handje helpt. Een groen dak met sedum op een kokosvezelmat zorgt voor regenwateropslag, luchtzuivering, biodiversiteit en zelfs geluidsisolatie.

Sedum kan veel water vasthouden en zo een buffer vormen voor de wateroverlast. Hierdoor zijn er in steeds meer gemeentes subsidies beschikbaar. Kijk op www.energiesubsidiewijzer.nl of er ook in jouw gemeente subsidie beschikbaar is.

  • Luchtzuiverend
  • Isolerend
  • Geluidsdempend
  • Vergroening: wateropslag
  • Verlengt de levensduur van het dak
  • Kokosvezelmat met 6-8 sedumplantjes
  • Geschikt voor een helling van 5-25 graden

Dit systeem is speciaal voor daken met een helling tussen de 5 en 25 graden. Het verschil met het systeem voor een plat dak is met name dat de laag substraat (geeft de voeding) dikker is.

 

Productspecificaties Groendak - complete set - 5-25 graden - Licht hellend dak - 5-25 graden

Systeemopbouw - licht hellend dak - Sempergreen.pdf

Dakinspectie: minimaal 1 keer per jaar. Inspecteren op (ingewaaide)onkruiden en deze verwijderen. Controleren of het afvoersysteem nog functioneert.
Bemesten: minimaal 1 keer per jaar. In het vroege voorjaar (april) en indien noodzakelijk in het najaar (september) het Sedumdak bemesten met Sedumpower (kortwerkende meststof).

De opbouw van boven naar onder is:
Sedummixmat, 30 mm
Daktuinsubstraat extensief, 50 mm
Drainage incl. filtervlies, 10-40 mm (afhankelijk van het dak)

Begroeiingspercentage bij levering is minstens 95%. Het daktuinsubstraat bestaat uit lava, compost en bims. Geproduceerd conform FLL richtlijnen.

Totale dikte: 90-120 mm
Totale gewicht, verzadigd: 95-100 kg/m2
Let erop dat je dak dit gewicht aankan!

Milieu-informatie over Groendak - complete set - 5-25 graden

De plantenmix voor dit systeem bestaat uit verschillende soorten sedum. Sedum, ook vetkruid genoemd, is een soort vetplant die water opslaat in de bladeren. Dit maakt het een bladsucculent. In totaal zijn er wel zo’n 500 soorten sedum, maar voor deze mix worden er 6 tot 8 gebruikt.

Sedum neemt ’s nachts CO2 op via de huidmondjes. Dit wordt omgezet in appelzuren. Overdag worden deze zuren afgebroken door het zonlicht en vindt er fotosynthese plaats. Op hete en droge dagen blijft het vocht in de bladeren, doordat alleen ’s nachts de mondjes opengaan.

Van oorsprong komt Sedum voor in het Middellandse zeegebied, Noord-Afrika en Zuid-Amerika, op droge en/of koude plaatsen. Deze plantjes vereisen weinig onderhoud en kan goed tegen droogte in hete zomers. Verder zijn ze ongevoelig voor ziekten en insectenplagen en wortelen ze niet diep.




Andere uitvoeringen

Groendak - complete set - 0-5 graden

Uitvoering: Plat dak - lichtgewicht - 0-5 graden
66,55
 

Sempergreen

Voor zowel platte als schuine daken heeft Sempergreen speciale platen om van je dak een groendak te maken.

Sempergreen
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen, producten met bedrukking of een speciaal project:




Klusbedrijven

Totaal 2 vakmannen en -vrouwen



Pagina 1 van 1
d' Ecouvert
Ecologisch klus-en tuin bedrijf + relaxatiemassage en gezondheid Bekijk profiel pagina

Brugsesteenweg 22
8740 Pittem
0478473446
Frans Verwerft en zn bvba
Frans Verwerft en zn heeft meer dan 30 jaar ervaring in de houtbewerking. Samen met zijn zonen Pascal, Ivan en Tim heeft Frans gezorgd voor een vaste waarde wat interieurinriching en renovatie betref.. Bekijk profiel pagina

Geelseweg 7
2200 Herentals
003214254600

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Reactie


Nee dat lijkt me geen goed idee dan loop je alles stuk

Rob Bos
Algemene vraag


Hallo, Is het mogelijk het dak te blijven gebruiken als terras? Dus eroverheen lopen, tuinstoelen? Groet, Arjan

Arjan

Groendak - complete set - 5-25 graden

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:



Er zijn een aantal gegevens waarmee de verschillende soorten isolatie met elkaar zijn te vergelijken:
 
  • Warmtegeleiding coëfficient  (Lambda-waarde)
  • Isolatiewaarde  (R-waarde)
  • Isolatiewaarde  (U-waarde)
  • Dampdiffusieweerstand (µ-waarde)
  • Warmte opslag capaciteit  (C-waarde)
  • Geluids isolatiewaarde 
  • Brandveiligheid (klasse)

Warmtegeleidingscoëfficient (lambda-waarde)
Geeft aan hoe goed een materiaal warmte geleid. Hoe lager de waarde hoe beter. Deze waarde is een materiaaleigenschap en dus niet dikte afhankelijk. Isolatiematerialen zijn met deze waarde goed met elkaar te vergelijken gezien de dikte niet meespeelt. De lambda waarde wordt uitgedrukt in W/mK  
 
Isolatiewaarde  (R-waarde)
De R-waarde geeft de isolatiewaarde weer van een materiaal. Hoe hoger de R-waarde hoe beter het product de warmte tegenhoud. De R-waarde is dikte afhankelijk. Hoe dikker het materiaal hoe hoger de R-waarde zal zijn. De R-waarde van een materiaal is te berekenen aan de hand van de lambda-waarde (zie hierboven), de formule is als volgt:
 
R-waarde =  Dikte van het materiaal in meters / lambda waarde
 
De R-waarde van een materiaal wordt vaak opgegeven in Rd. Naast de Rd waarde is er ook de Rc waarde. De Rc-waarde heeft betrekking op de Isolatiewaarde van de complete constructie. Zowel het isolatiemateriaal als de houtconstructie, aftimmerig en dakbedekking.
 
Isolatiewaarde  (U-waarde)
De U-waarde is eigenlijk de omgekeerde R-waarde. De U-waarde dus geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat. Deze waarde wordt gebruikt voor materialen met een vaste dikte. (bijvoorbeeld dubbelglas). Hoe hoger de U-waarde, hoe slechter de isolatie en dus hoe lager hoe beter. 

De U-waarde kan je vanuit de R waarde berekenen: 

1 / R-waarde =  U-waarde. 

Of andersom: 

1 / U-waarde = R-waarde

 
Dampdiffusieweerstand (µ-waarde)
Vochtige lucht verplaatst zich altijd van een vochtige omgeving naar een minder vochtige omgeving. (warme lucht vloeit altijd naar koude lucht). Tijdens dit transport ondervindt de zogenaamde dampstroom een weerstand die afhankelijk is van het type materiaal waar de dampstroom doorheen gaat. Deze weerstand (de dampdifusieweerstand) van het materiaal wordt uitgedrukt in een zgn. µ-waarde.  De µ-waarde geeft de verhouding weer van de dampweerstand van het van materiaal t.o.v. de dampweerstand van een laag lucht.  De µ-waarde van lucht is 1. Materialen waardoor geen dampstroom mogelijk is, bijvoorbeeld plastic, hebben een oneindige dampdiffusieweerstand.  
 
Warmtecapaciteit (C -waarde)
Dit geeft aan hoeveel energie er nodig is om het materiaal 1 graad te doen stijgen.  Dit is een materiaaleigenschap en dus niet dikte afhankelijk. Hoe hoger de C-waarde hoe trager een isolatiemateriaal opwarmt.  Dit betekend dat wanneer zomers de zon op de gevel straat, het bij isolatiemateriaal met een hoge C-waarde lang duurt voordat de muur is opgewamd en deze wamte doorgeeft naar binnen. Het blijft binnen dus langer koel in de zomer. Andersom: In de winter zorgt isolatiemateriaal met een hoge C-waarde ervoor dat de warmte langer in de muur blijft en dus niet snel naar buiten lekt. Een eenmaal opgewarmd huis heeft hierdoor veel minder bij-verwarming nodig. 
 
Geluidsisolatie waarde
De geluidsisolatie van een materiaal wordt onderverdeeld in 2 soorten:
 
  • Luchtgeluidsisolatie (geluiden die zich voortplanten in de lucht zoals muziek)
  • Contactgeluidsisolatie (geluiden die zich voortplanten in het materiaal door bv een  trillende wasmachine)

Luchtgeluidsisolatie
De luchtgeluidisolatie van een materiaal wordt onderverdeeldt in 2 soorten:
 
  • De geluidsabsorptie 
  • De geluidisolatie

Geluid absorptiecoefficiënt (Alfa-waarde)
De geluid absorptiecoëficient geeft weer hoeveel geluid er geabsorbeerd wordt door het materiaal en dus ook hoeveel geluid het terug kaatst. De absorptiecoeficient  wordt uitgedrukt in een schaal van 0-1. 
Waarbij 1 een geluidsabsorptie weergeeft van 100% oftewel er is geen enkele weerkaatsing van het geluid. Bijvoorbeeld bij lucht. En 0 een totale weerkaatsing van het geluid weergeeft. De geluidsabsorptie zegt niets over de mate waarin het materiaal geluid doorlaat. Maar geeft alleen weer hoeveel geluid er wordt terug gereflecteerd de ruimte in.  
 
Absorptiematerialen zijn in het algemeen licht van gewicht en bezitten meestal een poreuze open structuur, terwijl materialen die geluid isoleren (dus niet doorlaten) niet poreus zijn en bij voorkeur een grote massa per oppervlak hebben. 
 
Geluidsisolatie (db)
De geluidsisolatie geeft aan hoeveel geluid het materiaal verzwakt van de ene naar de andere ruimte. De verzwakking van het geluid wordt uitgedrukt in db(decibel) en is afhankelijk van de dikte van het materiaal. (hoe dikker het materiaal hoe minder geluid het doorlaat). De geluidisolatie is sterk afhankelijk van de omstandigheden, zoals kieren en geluidlekken.
 
Contactgeluid
Het isoleren van contactgeluid is een stuk lastiger dan het isoleren van luchtgeluid. De enige manier om contactgeluid te isoleren is door de wand of vloer te ontkoppelen van de rest van de ruimte. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van rubbers of schuimband. Het voorkomen van contactgeluid bij vloeren wordt meestal opgelost door het leggen van een (zachte) ondervloer van bijvoorbeeld houtvezel of vilt. Door gebuik van de ondervloer wordt het contactgeluid van de dekvloer en de verdiepingsvloer voorkomen. De contactgeluid reductie wordt vaak opgegeven in 2 getallen. De verzwakking van het  contactgeluid naar de ruimte eronder en de verzwakking van het contact geluid dat terug de kamer in kaatst. Omdat het contactgeluid afhangt van het soort verdiepingsvloer en de dekvloer heeft het getal alleen betrekking op specifieke vloeren, bijvoorbeeld alleen bij laminaat.
 
Rekenen met Isolatiewaardes (RC-waarde)
De Rc-waarde is de isolatiewaarde van de totale constructie. Bijvoorbeeld van een dak of muur. De Rc-waarde kun je berekenen als je de dikte en de warmtegeleidings coëfficient hebt van alle materialen die in de constructie zijn gebruikt.
 
De berekening is dan als volgt: Bereken van elk product de Rd waarde en tel deze bij elkaar op, dit maakt de Rc-waarde. 
Let op, lucht telt ook mee. I.p.v. warmtegeleiding wordt bij "lucht" de warmteweerstand vermeld: Bij een horizontale spouw wordt een lambda-waarde van 0.182 aangehouden, bij een verticale spouw krijgt lucht een lambda-waarde van 0.169.
 
Brandveiligheid (Brandklasse)
 
Er zijn sinds 2003 zeven Euro-brandklassen: A1, A2, B, C, D, E en F. De A1 klasse is de hoogste en daarmee veiligste klasse. Als basis voor het nieuwe brandklassensysteem geldt dat het beste product geen enkele bijdrage mag leveren aan een brand. Een onbrandbaar product hoort dus thuis in de hoogste klasse. Een product dat zeer snel vlam vat en snel verbrandt met veel hitte-ontwikkeling, dus het meest brandbare product, komt in de laagste klasse (F). Bij de bepaling van het brandgedrag van bouwproducten is gekeken naar onderstaande aspecten:
 
  • Temperatuurstijging
  • Massaverlies
  • Vlamuitbreiding
  • Mate van branduitbreiding
  • Horizontale vlamuitbreiding
  • Totale calorische waarde
  • Rookontwikkeling
  • Vlamtijden
  • Totale hitte-ontwikkeling
  • Totale rookproductie
  • Productie van brandende druppels / delen
 
Brandklasses

 
  • Klasse A1 - Geen enkele bijdrage - Onbrandbaar 
  • Klasse A2 - Nauwelijks bijdrage - Praktisch niet brandbaar 
  • Klasse B   - Erg beperkte bijdrage - Heel moeilijk brandbaar 
  • Klasse C - Grote bijdrage - Brandbaar
  • Klasse D - Hoge bijdrage - Goed brandbaar 
  • Klasse E - Zeer hoge bijdrage - Zeer brandbaar 
  • Klasse F - Niet bepaald, Niet getest of voldoet niet aan E


 

De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur




Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit