Stokzaag Zübat 3300 - 7.5 - compleet

Stokzaag Zübat 3300 - 7.5 - compleet
Merk Silky
Land van herkomst jap.png
Levertijd: 4 werkdagen
Prijs per stuk : €  295.64
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 5,90
Gratis verzonden vanaf 35,00 euro
Aantal

Afname niet ingevuld
Vul een geldig aantal in
Minimale afname is 1
 • Product info
 • Bijpassende artikelen
 • Offerte aanvragen
 • Reacties (0)
 • Deel product

Stokzaag Zübat 3300 - 7.5 - compleet

Categorie: Tuin - Tuin gereedschap - Artikelnummer: 4903585272151

Snoei als een professional met de Zübat stokzaag! Deze stokzaag is licht van gewicht en goed manoeuvreerbaar, zelfs op grote hoogtes en in dichtbegroeide ruimtes. Het zagen verloopt makkelijk, snel en veilig. Geen gestuntel op een ladder, maar stevig met beide benen op de grond. Je kunt gerust een hele dag bomen snoeien zonder vermoeid te raken, want zagen met de Zübat stokzaag vraagt weinig energie. Je legt het blad op de tak en laat gewoon het gewicht van de zaag het werk doen.

De vlijmscherpe tanden zagen in no-time de dikste takken door en laten een mooie gladde zaagwond achter. Doordat de aluminium stok ovaal van vorm is, heb je een precieze controle over de richting van het blad. Bovendien zorgt deze vorm voor kracht en stijfheid over de gehele lengte en wordt buigen tot een minimum beperkt. Met een ingeschoven stoklengte van slechts 2000 mm kun je de zaag makkelijk opbergen en meenemen. De twee vergrendelmechanismes (drukknoppen en klemmen) geven samen de meest veilige en stabiele vergrendeling van de gewenste stoklengte. Het onderste stokdeel is omwikkeld met rubber voor een comfortabele en veilige grip. De stootbumper aan het uiteinde beschermt bij stoten of vallen.

Denk altijd aan je eigen veiligheid: ga op een veilige afstand van de vallende takken staan en draag een veiligheidshelm en oogbescherming. De naam Zübat komt voort uit het geluid dat een Samurai zwaard maakt wanneer deze zijn doel raakt. De gebruikers van deze zaag zullen weten waarom.

Technische specificaties

 • Authentic Premium Japanese Steel
 • Bladlengte: 330 mm
 • Vertanding: 7.5 tanden per 30 mm
 • Afmetingen uitgeschoven: 3300 x 150 x 45 mm
 • Afmetingen ingeschoven: 2000 x 150 x 55 mm
 • Gewicht: 1530 g
 • Kerf: 1.4 mm
 • Radius: 650

Het zaagblad moet schoon gehouden worden, anders gaat de zaagwerking verloren. Hars lost op in olijfolie en dit is dan ook een effectieve, milieuvriendelijke manier om het blad te reinigen. Wanneer je de zaag niet gebruikt, maak deze dan goed droog voordat je stokdelen in elkaar schuift. Schuif de hoes over het zaagblad en bewaar de stokzaag op een droge plaats. Vergeet niet om geregeld te controleren of de schroeven op blad nog goed vast zitten.

Product informatie

Inductief gehard
 
De punten van de tanden worden een fractie van een seconde verhit tot een zeer hoge temperatuur. Omdat alleen de punt (oftewel het snijgedeelte) van de tand verhard wordt, behoudt de rest van de tand en het blad de snijkwaliteit en flexibiliteit. Inductief geharde tanden gaan drie keer langer mee dan niet behandelde tanden. Ze zijn niet na te vijlen en te herkennen aan de zwarte tandpunten. 

Rubberen GOM greep
 
De GOM rubberen greep absorbeert de zaagtrillingen en geeft een superieure grip, zelfs in natte omstandigheden of bij het dragen van handschoenen. Bovendien voelt deze handgreep altijd warm aan, ook bij extreme koude temperaturen. Bij de vaste zagen loopt het blad door in de handgreep (full tang) wat je een geweldige controle over de zaag geeft.
 
Niet gezette vertanding
 
De tanden zijn met precisie in het blad geslepen met elk 4 snijvlakken. De tanden zijn niet “gezet” (zoals bij een Westerse zaag) waardoor het snijvlak recht in het hout snijdt en zo circa 50% minder houtcellen kapot gemaakt worden. De bladen zijn hol geslepen: de onderkant van het blad (bij de tanden) is het dikst, de bovenkant is iets dunner en het midden is het dunst. Dit ontwerp heeft een aantal voordelen:
 
 • Er is minder zaagkracht nodig: supersnel zagen
 • Het zaagsel wordt moeiteloos afgevoerd: geen vastloper
 • Zuivere zaagsnede: zonder afbreken van het hout, waardoor het niet of nauwelijks splintert en er een zeer fijne, gladde zaagsnede ontstaat.
 
Silky hanteert verschillende soorten vertandingen – van extra fijn tot extra grof. De vertanding van de zaag staat op het zaagblad vermeld, naast de lengte van de zaag.
 
Grof en extra grof: 4 t/m 8 tanden per 30 mm.
Zagen met grove vertanding zagen sneller en met meer agressie. De grove vertanding is bedoeld voor snel groeiend vers hout met veel vocht in de houtcellen. De extra grove vertanding is ideaal voor de grote klussen, zoals bij het vellen van bomen en zagen van dikke boomstammen. Indien je met een (extra) grove vertanding in droog hout zaagt, zullen de tanden moeilijk aangrijpen en veel trillingen veroorzaken.
Medium: 10 tanden per 30 mm
De medium vertanding is een echte allrounder. Zagen met vertanding 10 zijn geschikt voor zowel dood als vers hout.
Fijn en extra fijn: 13 t/m 32 tanden per 30 mm
De fijne vertanding is speciaal voor droog hout of hout met weinig vocht in de houtcellen zoals appel en eik. Extra fijne vertandingen, zoals 26 of 32, zijn speciaal voor specialistische houtbewerkers zoals meubelmakers en instrumentenbouwers. Indien je met een (extra) fijne vertanding in vers hout zaagt, zullen de tanden heel snel vollopen.
De bladen met verschillende vertandingen in een zaagserie (bijvoorbeeld Pocketboy) zijn onderling uitwisselbaar binnen dezelfde bladlengte.


Foto's/Films

zubat_3300_7.5.3.jpg

zubat_3300_7.5.2.jpgBijpassende artikelen

Tuinhandschoen

Fairtrade tuinhandschoenen met Max Havelaar keurmerk, gemaakt van biologische katoen met natuurlijk geproduceert leer

Meer info..
Merk:
Selecteer maat/type:
Prijs incl.btw: € 18.50

- uit het assortiment -

Bouwlamp met 2 stekkeraansluitingen

Bouwlamp met spaarlamp technologie. Tevens voorzien van een schakelaar en twee geaarde stopcontacten

Meer info..
Merk: Brennenstuhl

Prijs incl.btw: € 78.82

- uit het assortiment -

Houtzaag Takeruboy 240-24+10

Het brede blad zorgt voor nauwkeurige en rechte zaagsneden. Het blad is voorzien van vertandingen aan beide kanten; de ene vertanding is voor normaal doorzagen en de andere speciaal voor schulpen.

Meer info..
Merk: Silky

Prijs incl.btw: € 95.00

Stokzaag Hayauchi - 6300-6.5 - compleet

De Hayauchi brengt moeilijk bereikbare takken binnen handbereik. Deze telescopische stokzaag is makkelijk in gebruik en licht van gewicht om heel de dag te snoeien zonder vermoeid te raken.

Meer info..
Merk: Silky

Prijs incl.btw: € 295.64

Stokzaag Forrester - 4500-7.5 - compleet

Alle eigenschappen van een professionele stokzaag in één, en toch licht en compact om makkelijk en veilig te zagen. Met het slanke blad kun je goed manoeuvreren, zelfs in dichtbegroeide ruimtes.

Meer info..
Merk: Silky

Prijs incl.btw: € 243.00

Verstuur dit artikel als e-mail of deel het op je sociale netwerk