Onze winkel in Amsterdam is gesloten. Afhalen van online bestellingen is wel mogelijk.
img img img img

Listro - Iquitos - 5L

Merk: Tierrafino

€ 85,73 per pak incl. btw
Aantal
Maak een keuze
Verbruik 0,75L = 1,5m2

Gratis verzonden!

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

keurmerken_dubokeur.jpg

  • 100% Biologisch afbreekbaar

Bekijk hier meer producten van het merk TierrafinoTierrafino logo
Artikelnummer : 8717371491291

Listro betekent ´glans´. Wie bij stucwerk denkt aan saaie grijze muren heeft het mis! Glansrijk op nummer 1 van de naturlijke EN glansrijkste glansstuc-soorten staat Listro. Laat je fantasie gerust de vrije loop gaan. Niet alleen plafonds, maar ook muren en zelfs houten meubels komen opnieuw tot leven. Een scala aan kleuren wacht op je! Maar liefst 8 stuks.

Het aantrekkelijke van Listro is dat er bij het opbrengen subtiele kleurnuances ontstaan door verschillen in diepte van de glans. Listro wordt vaak gekozen om interieurs een bijzonder accent te geven.
Dat kan een woning zijn, maar ook een kantoor, een winkel, een entrée of de foyer van een theater. Architecten gebruiken Listro regelmatig om een wand met een matte structuur af te wisselen met een glanzend oppervlak.

Een glansstuc op basis van leem voor het interieur die wordt aangebracht met de kwast, roller of spaan.
Listro leent zich niet voor het dichten, opvullen van gaten. Voor de klusser, die verfwerk heeft gedaan, is Listro een prettig te verwerken materiaal en je kunt met roller, kwast of troffel doen. Listro hoeft niet gepolijst te worden. Na het drogen breng je de tweede laag aan. Op gelijkmatige ondergronden kan in 2 lagen een dekkend resultaat verkregen worden.

Listro kun je gebruiken op zuigende ondergrond, zoals gips, kalk, stuc, oude verf, gipsplaten en MDF. Naar wens kun je Listro verdunnen met water, geen adembenemd gedoe met terpentijn dus!

Let op: Listro is puur natuur, er kunnen dus tussen verfemmers geringe kleurverschillen bestaan. Gebruik dus 1 emmer voor 1 project en wacht niet te lang met de voltooiing. Vraag raad bij uw verkoper um eventuele kleurverschillen te voorkomen.

Product info

Gereedschap

Mengemmers, kwasten, kleine vachtroller, plastic spaan, dun plastic, afplaktape, spons en warm water voor schoonmaken.

Ondergrond

De ondergrond moet droog, absorberend, stof- en vetvrij zijn. Indien nodig ondergrond reinigen met een vetoplosser. Gladde ondergronden opruwen met schuurpapier. Eventueel kan een ruwe ondergrond worden genomen.

Mengen

Listro is klaar voor gebruik. Voeg eventueel zeer weinig water toe aan Listro in een ander mengemmertje om zeer dunne lagen Listro op te kunnen zetten voor een doorschijnend effect. Er moeten dan echter wel meerdere lagen worden opgezet om een goed dekkend resultaat te krijgen.

Aanbrengen van de 1ste laag

Stucco Listro met de kwast, roller of spaan op de muur in een dunne laag aanbrengen, ongeveer 0,2-0,5 mm dik. Verdeel Stucco Listro goed in een paar bewegingen van het gereedschap, onmiddelijk na het opbrengen. Laat Listro dan wat aanstijven om een goed kontakt te krijgen met de ondergrond.

Na een paar minuten wachten kan er begonnen worden met het glad polijsten van het oppervlak met een plastic spaan. Door meer of minder hard te duwen met de plastic spaan worden kleine en grotere ongelijkmatigheden in het oppervlak verdicht en/of glad gepleisterd.

Pleister de 1ste laag Listro glad, niet glanzend. Glans die ontstaat ontdekt u in het vroegste stadium door langs het oppervlak te kijken, niet loodrecht.

Wanneer er te vroeg wordt begonnen met polijsten met de plastic spaan, kunt u zien dat de grootste deeltjes in Listro met de spaan worden meegetrokken, deze laten sporen achter waarin u de ondergrond kunt zien. Wanneer dit gebeurt dient u nog wat te wachten, na enig aanstijven van de ondergrond merkt u al snel dat deze deeltjes gefixeerd zijn aan de ondergrond en niet meer los komen.

Wanneer de kleur van de ondergrond gelijkmatig is en overeenkomt met de kleur van de aan te brengen Listro kan er in één laag een niet-egaal glanzend maar toch interresant resultaat verkregen worden door een dikke laag (ongeveer 0,5 mm) op te zetten. In de meeste gevallen zal 2 maal opzetten het gewenste resultaat mogelijk maken.

Aanbrengen van de 2de laag

Breng met de kwast, roller of spaan een 2de laag Tierrafino Listro aan, ongeveer 0,2-0,5 mm dik. Verdeel Listro goed in een paar bewegingen van het gereedschap, onmiddelijk na het opbrengen. Laat Listro dan wat aanstijven om een goed kontakt te krijgen met de reeds aangebrachte Listro.

Na een paar minuten wachten kan er begonnen worden met het glad polijsten van het oppervlak met een plastic spaan. Door meer of minder hard te duwen met de plastic spaan worden kleine en grotere ongelijkmatigheden in het oppervlak verdicht en/of glad gepleisterd.

Wanneer er te vroeg wordt begonnen met polijsten met de plastic spaan, kunt u zien dat de grootste deeltjes in Listro met de spaan worden meegetrokken, deze laten sporen achter waarin u de ondergrond kunt zien. Dit gebeurt ook bij de tweede laag die wordt opgezet, deze weekt de 1ste laag enigzins op waardoor dit zich ook nu voordoet. Wanneer dit gebeurt dient u nog wat te wachten, na enig aanstijven van de ondergrond merkt u al snel dat deze deeltjes gefixeerd zijn aan de ondergrond en niet meer los komen.

Polijst Listro nu tot een glans. De glans ontstaat door een kombinatie van polijsten en droging.

Zolang Listro nog een bepaalde hoeveelheid vocht bevat, kan er geen glans op worden gepolijst. De glans is in een later stadium van droging pas zichtbaar. Door met regelmaat het oppervlak te polijsten/pleisteren met een plastic spaan werkt u de fijne deeltjes in het materiaal naar het oppervlak. Wanneer Listro dusdanig vocht heeft verloren en dus niet meer ingeduwd kan worden is er een moment dat deze deeltjes vlak op het oppervlak worden gelegd door te polijsten. Dit kan worden gedaan met een plastic spaan, een zeer dun plastic tas of een polijststeen zoals die bij de verwerking van Tadelakt wordt gebruikt.

Droging

Laat Tierrafino Listro opdrogen. De dekkracht van Listro is pas te zien na droging. 

Afwerking

Om gebieden die zwaar worden belast te beschermen kunt u een was aanbrengen op Listro.

Gebruik een bijenwas, carnaubawas of een acrylwas voor meer stootvastheid. U kunt was gebruiken die snel opdroogt. Listro is damp-open en zal zelfs weer oplossen waneer er te lang een was op wordt geboend.

Bij het aanbrengen van de was wordt Listro donker van kleur. Het vocht in de was trekt in de eerste instantie in de was en zal vervolgens opdrogen. Na aanbrengen en opdrogen van was heeft Listro een egaal donkerdere kleur.

Zie voor de juiste afwerking van was de beschrijving op de verpakking waar de was in geleverd wordt.

Drogingstijd

Tierrafino Listro is, afhankelijk van ondergrond en omstandigheden, na 1 - 12 uur droog.

Tierrafino Listro is na twee weken uitgehard.

Onderhoud

Tierrrafino Listro kan alleen na afwerking met was nat worden afgenomen. Zie voor instructies de beschrijving van de was.

m²/emmer 5 L

Één emmer 5 L Tierrafino Listro bedekt ongeveer 10 m², wanneer de ondergrond gelijkmatig is in kleur.

Één blik 0,75 L Tierrafino Listro bedekt ongeveer 1,5 m², wanneer de ondergrond gelijkmatig is in kleur.

Dagopbrengst

Afhankelijk van de ervaring van de verwerker, kan een oppervlak van ong. 10 tot 20 m² in 2 lagen worden aangebracht per dag.

Films
Andere uitvoeringen

Listro Dover - 5L
Listro Dover - 5L
Uitvoering: Dover
85,73

Listro - Roman Oker - 5L
Listro - Roman Oker - 5L
Uitvoering: Roman Oker
85,73

Listro - Nassau - 5L
Listro - Nassau - 5L
Uitvoering: Nassau
85,73

Listro - Gomera - 5L
Listro - Gomera - 5L
Uitvoering: Gomera
85,73

Listro - Djenne - 5L
Listro - Djenne - 5L
Uitvoering: Djenne
85,73

Listro - Delphi - 5L
Listro - Delphi - 5L
Uitvoering: Delphi
85,73

Listro - Ayers-Rock - 5L
Listro - Ayers-Rock - 5L
Uitvoering: Ayers-Rock
85,73

Tierrafino

Tierrafino is een Nederlandse producent, die diversen leemproducten levert, zoals leemstuc en leemverf. Door de natuurlijke samenstelling geeft leem een prachtig natuurlijk en rustiek resultaat, met kleuren die alleen de natuur kan maken.

Tierrafino
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Listro - Iquitos - 5L

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: