Easy Neutralizer Spray - 0.25L

Merk: Woca

€ 23,40 per fles incl. btw

Totaal per fles:
0,25 liter
Aantal

Met Woca Easy Neutralizer kunnen zwarte vlekken en kringen op eiken eenvoudig verwijderd worden.

  • Kant-en-klaar
  • Eenvoudig aan te brengen 
  • Voor kleine oppervlakken
  • In sprayflacon

Easy Neutralizer word! gebruikt om zwarte vlekken in eiken le verwijderen, die veroorzaakt zijn door reacties met he! looizuur in he! hout. Bijvoorbeeld vlekken van metaal, roes!, urine, bloempotten, etc.. 

Gebruiksaanwijzing Easy Neutralizer op de vlek sprayen en 30-60 minuten in laten werken. Afnemen met een vochtige doek. lndien noodzakelijk de behandeling herhalen. Nabehandeling Als het hout volkomen droog is moet de oorspronkelijke bescherming met olie, was of zeep bijgewerkt worden met het bijbehorende onderhoudsmiddel. Reiniging en onderhoud Niel van loepassing. • Verwijdert zwarte vlekken veroorzaakt door reacties met looizuur • In sprayflacon • Kant-en-klaar • Eenvoudig aanbrengen • Voor kleine oppervlakken

Verpakking: 250 ml Verbruik: 

Product informatie

Verwijderen van donkere vlekken op geolied eikenhout

Hoe worden vlekken op houten vloeren verwijderd? Vlekken moeten altijd direct van de houten vloer worden afgeveegd met een vochtige doek. Als de vlekken niet op deze manier kunnen worden verwijderd, zijn er speciale reinigingsmiddelen voor vlekverwijdering verkrijgbaar bij WOCA. Indien echter schoonmaakmiddelen worden gebruikt die niet geschikt zijn voor houten vloeren, met name schuurmiddelen, kan het oppervlak ernstig worden aangetast en beschadigd.

Er zijn verschillende reinigingspads verkrijgbaar, vooral voor met was of olie behandelde vloeren. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende hardheidsgraden. Afhankelijk van de vloer en de mate van vervuiling kunnen speciale pads worden gekozen. In dat geval moet de vloer echter worden behandeld met een onderhoudsolie of -was om verdere bescherming tegen vlekken te garanderen. Alle pads zijn verkrijgbaar als handpads en als machinepads. Machine pads zijn geschikt voor grondige reiniging van grote oppervlakken. Voor de manuele behandeling van vlekken, vooral van kleine en ongelijkmatige oppervlakken, worden handpads aanbevolen. De handpads zijn verkrijgbaar in twee maten: als kleine pads met een lengte van 15 cm en als grote pads met een lengte van 25 cm. 

Bij het verwijderen van vlekken op gepigmenteerde houtsoorten (pigmentvlekken, logen, oliën) moet er rekening mee worden gehouden dat elke vlekverwijdering, zelfs "alleen" met water en een spons, deze kleuring kan aantasten, vooral als er te veel mechanische druk en schurende materialen worden gebruikt. Het is daarom altijd raadzaam zo voorzichtig mogelijk te werk te gaan en, indien mogelijk, de gekozen reinigingsmethode te testen op een geschikte plaats.

Verkleuringen kunnen zich ondanks een intact houtoppervlak diep in het hout vastzetten en kunnen niet meer worden verwijderd door een eenvoudige onderhoudsreiniging met water en zeep (houten vloerzeep). De mate van verkleuring varieert naar gelang van de houtsoort. Lichte houtsoorten (esdoorn of es) worden grijs-blauw, donkere houtsoorten (douglasspar, eik, kers, lariks of robinia) neigen tot violet-bruine vlekken die zelfs zwart kunnen worden. Als niet alle vlekken met zeep kunnen worden verwijderd, zijn er verdere reinigingsstappen om de geoliede vloer weer in orde te krijgen: Intensieve reiniger, vlekkenverwijderaar en vlekkenspray met looizuur. De intensieve reiniger is geschikt voor vettige vlekken of looizuur. De vlekkenverwijderaar is geschikt voor lichte vlekken, bijvoorbeeld koffie, rode wijn of roetvlekken. Voor meer hardnekkige vlekken moet u dan looizuur vlekkenspray gebruiken. Dit verwijdert effectief zwarte vlekken van een zuur/water reactie op eiken en andere houtsoorten die looizuur bevatten.

Bovendien kunnen sommige vlekken ook op een nogal onconventionele manier worden verwijderd. Oppervlakkige vlekken, zoals rubberstrepen van schoenen, kunnen gewoon worden uitgewist. Sommige vlekken of slijtage kunnen echter alleen door schuren worden verwijderd.