img img

Skiva Cellulose isolatie plaat

Merk: iCell Cellulose

€ 107,76 per pak incl. btw
€ 32,60 per m2

Afmetingen per stuk:
117cm x56,5cm x12mm
Aantal stuks per pak:
5
Totaal per pak:
3,31 m2
Aantal

iCell Skiva cellulose isolatie wordt gemaakt van oude kranten en is een 100% natuurlijk product. Vanwege de uitstekende isolatie waarde is iCell geschikt voor thermische en akoestische isolatie voor binnenwanden, plafonds, vloeren en muren.

iCell Skiva is een flexibele isolatiemat voor muren, daken en vloeren. iCell maakt gebruik van ecologisch gelabeld oud krantenpapier dat wordt gemaakt van zuivere cellulosevezels uit naaldhout. De mat wordt bijeengehouden met bindvezels. Er wordt een boriumvrij brandvertragend middel aan toegevoegd.
Het wordt geproduceerd in een droog proces met een laag energieverbruik in een moderne fabriek in Älvdalen, Zweden.
 
iCell Skiva is een uitstekende isolatie tegen koude en warmte dankzij het lage warmtegeleidingsvermogen en de hoge weerstand tegen luchtstroming, waardoor convectie wordt tegengehouden. Tegelijkertijd dempt de isolatie ongewenste geluiden en geluid efficiënt dankzij de structuur en hoge dichtheid. De cellulosevezel heeft hygroscopische eigenschappen (dampopen), zodat vocht in de lucht wordt opgenomen en afgestaan. Dat doet het gebouw ademen, vocht wordt opgedroogd zonder condensatie.
 
De matten zijn gemakkelijk te installeren dankzij hun vormstabiliteit, het gemak om ze op maat te snijden en het feit dat ze de huid en de luchtwegen niet irriteren.
 
Toepassing en installatie
De afmetingen van iCell Skiva zijn aangepast aan de gebruikelijke kozijnafstanden voor wanden, schuine daken en vloeren. Ze zijn flexibel en vullen de ruimte op. Het kan gemakkelijk worden gesneden voor andere afstanden. Naar de binnenste warme ruimte toe wordt een dampremmer als klimaatschild aangebracht. iCell Skiva mag niet zonder afwerklaag worden gebruikt. Het product moet voor de installatie beschermd worden tegen vocht en vuil.

Product informatie

Steeds hogere energieprijzen en strengere milieueisen maken het noodzakelijk het gebruik van de energiebronnen van de wereld te verminderen en het milieu te beschermen. Woon- en commerciële gebouwen zijn goed voor ongeveer 40% van het energieverbruik, maar het grootste deel van deze energie wordt verspild door slechte en vaak niet milieuvriendelijke isolatie.  Betere en milieuvriendelijke isolatie van iCell biedt bovendien grote mogelijkheden voor het optimaliseren van energiebesparingen
 
Milieuvoordelen met iCell cellulose-isolatie:

Milieu informatie

Steeds hogere energieprijzen en strengere milieueisen maken het noodzakelijk het gebruik van de energiebronnen van de wereld te verminderen en het milieu te beschermen. Woon- en commerciële gebouwen zijn goed voor ongeveer 40% van het energieverbruik in Zweden, maar het grootste deel van deze energie wordt verspild door slechte en vaak niet milieuvriendelijke isolatie.  Betere en milieuvriendelijke isolatie van iCell biedt bovendien grote mogelijkheden voor het optimaliseren van energiebesparingen
 
Deze noviteit, de iCell Skiva, is misschien wel de grootste vooruitgang in de isolatie-industrie sinds de jaren '60.  Sinds 2011 zijn we bezig met de ontwikkeling van een milieuvriendelijke isolatieplaat voor de bouwsector en de iCell Skiva is nu klaar voor de markt. De isolatieplaat wordt gebruikt als aanvullende isolatie of in diverse nieuwe gebouwen in aanbouw. De iCell Skiva is in wezen gebaseerd op dezelfde eco-efficiënte cellulose-isolatie als de iCell Lösull.