Moswanden vinden hun weg in de Horeca

Moswanden vinden hun weg in de Horeca
In Amsterdam is een restaurant open gegaan met niet alleen moderne moswanden maar ook een nieuw soort prijs beleid:
Charcuterie Spingaren werkt met flexibele prijzen; ­bepaalde data en tijdstippen zijn voordeliger dan ­andere. Zo kun je rekenen op een ­korting van ongeveer 25 procent als je om half zes reserveert en ben je op dinsdag goedkoper uit dan op zaterdag. 
 
In het prestigieuze pand op de ­Herengracht worden op ambachtelijke wijze bereide vlees-, groenten- en visgerechten geserveerd. Lekker, maar ook arbeidsintensief. 

Borrel met een hapje
"We zijn nu al bezig met de productie voor november," zegt eigenaar Céline Jonckheere (27). Niet gek, want om worst te maken heb je wel drie à vier weken nodig. Voor de pastrami­delicatesse - gepekeld rundvlees met sneetjes brood - vijftien dagen.
 
Spingaren
Herengracht 88
www.spingaren.nl
(020) 624 96 35
Bij restaurant Spingaren kun je ook langslopen voor een borrel met een hapje. "Het idee van een gecombineerd proeflokaal is dat een bezoek niet meteen avondvullend hoeft te zijn," zegt Jonckheere. 

Hangende caravan
De zaak oogt uitnodigend; de industriële look van de bakstenen muur past goed bij het minimalistische ­interieur. Maar de grote verrassing tref je aan in de achterste eetzaal: daar hangt een caravan met stalen platen aan het plafond. 
Jonckheere: "Ik heb altijd al zo'n soort kantoorruimte willen ­hebben. Hier kan ik werken en de sfeer van het restaurant meemaken. Ideaal."