Bamboe Density Naturel 38 mm

Bamboe Density Naturel 38 mm
Merk Moso plaat
Land van herkomst china.png
Levertijd: 1 week
Selecteer maat/type
afmetingen per stuk lxbxh: 244cm x122cm x20mm
Prijs per plaat : €  521.09
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 40
Gratis verzonden vanaf € 500,-
Aantal

Afname niet ingevuld
Vul een geldig aantal in
Minimale afname is 1
  • Product info
  • Bijpassende artikelen
  • Offerte aanvragen
  • Reacties (0)
  • Deel product

Bamboe Density Naturel 38 mm

Categorie: Hout & plaat - Bamboe plaat - Artikelnummer: 2700000044407

De MOSO massieve plaat bestaat uit meerdere lagen bamboe (dus geen andere materialen). De buitenlaag is extra hard geperst. Ideaal voor kantoorvloeren.

Gegevens
  • Type: Naturel density BP-dt5000 
  • Afmeting: 122x244cm
  • Laagopbouw (mm):  3-8-16-8-3

Milieu informatie


  • Herwinbare grondstoffen
  • Duurzame kwaliteit
Bamboe, het alternatief voor hardhout
 
Eén van de grootste bedreigingen van de mensheid is ongetwijfeld de ongelimiteerde exploitatie van de natuurlijke hulpbronnen op aarde. Eén van die bronnen is het hardhout, met name de tropische houtsoorten.
 
Bamboe biedt hiervoor een zinvol alternatief: geen boom, maar een "grassoort", dat verhout en razendsnel groeit. In het groeiseizoen groeit de "reuzenbamboe" 30 cm tot 50 cm per dag en kan uiteindelijk 15 tot 30 meter hoog worden, met een stamomtrek van 35 cm of meer. Wereldwijd bestaan er meer dan 1500 bamboesoorten: de "reuzenbamboe" kan men echter alleen vinden in (sub-)tropische klimaatzones.
 
's-Werelds belangrijkste bamboereservoir bevindt zich in China. Hier groeit de "reuzenbamboe" Phyllostachys pubescens, ook wel MOSO genoemd. Door haar fijne structuur is deze bamboesoort uitermate geschikt voor decoratieve toepassingen, zoals vloeren en meubels. De Phyllostachys pubescens groeit in uitgestrekte oerbossen, maar ook op, door boeren beheerde, plantages. Jaarlijks kan ongeveer een derde van het aantal bamboestammen worden gekapt, zonder dat het bosbestand in omvang gereduceerd wordt.
 
De grondstof
 
De milieuvriendelijkheid van een product bepalen is vaak niet zo eenvoudig. Voor bamboe is de milieubalans zonder twijfel positief. De kap- en groeiwijze zijn belangrijke milieu-argumenten. Elk jaar maakt de moederplant meerdere nieuwe stammen aan, zodat in een volwassen plantage na 5 jaar de stammen kunnen worden geoogst, zonder dat de omvang van het bos afneemt. De groeikracht van het bamboebos wordt zelfs versterkt door geregeld te kappen. Deze werkwijze zorgt voor een nóg grotere aanwas van nieuwe scheuten en staat borg voor een perfecte kwaliteit van de volgende kap.
 
Verwerking
 
Ook in de verdere verwerking kiest MOSO voor een milieuvriendelijke werkwijze. Zo wordt de benodigde energie in de fabriek voor een groot deel geleverd door verbranding van zaagsel en bamboe afval. De door MOSO gebruikte lijmen voldoen ruimschoots aan de E1 norm.

Panda vriendelijk
 
De pandabeer leeft in het middengebergte in centraal China. De panda trekt al etend naar plaatsen waar de lagere bamboesoorten goed bereikbaar zijn. De Moso bamboe, Phyllostachys pubescens, heeft geen bladgroei op de eerste 5 meter van de stam en is daarom voor de panda geen voedselbron. Tevens gebruikt MOSO alleen bamboe afkomstig van, door boeren beheerde, plantages in de provincies Zhejiang, Fujian, Anhui en Jiangxi. Deze provincies zijn ver verwijderd van de panda-regio.


Foto's/Films

plaat_density_naturel.jpgBijpassende artikelen

Bamboe 3 laags 30mm Caramel Plain Pressed

Massieve plaat bamboe, opgebouwd uit 3 lagen bamboe. Door en door caramel gekleurd. Ideaal voor meubels, aanrechtbladen e.d.

Meer info..
Merk: Moso plaat
Selecteer maat/type:
Prijs incl.btw: € 317.13

Klik op Meer info.. om dit product te bestellen.

Verstuur dit artikel als e-mail of deel het op je sociale netwerk