Pompschakelaars

Totaal 2 productenPagina 1 van 1

CV Pompschakelaar Vloerverwarming - 230V

Bespaartopper

47,50

Thermo Switch Pompschakelaar Vloerverwarming

Ecosavers

39,95

Pompschakelaars

Vloerverwarming staat erom bekend een energiezuinige keuze te zijn. Toch is er een component dat vaak niet zo energiezuinig is: de vloerverwarmingspomp. Deze draait 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, ook als je helemaal geen warmte nodig hebt. In het slechtste geval verbruik je hiermee 100 Watt (of zelfs meer) per uur! Een pomp die het hele jaar door draait met een vermogen van 100 Watt, verbruikt 876 kWh aan elektriciteit per jaar. Dat is maar liefst 31% van het gemiddelde elektriciteitsverbruik in Nederland (2.760 kWh volgens Nibud).

Met een pompschakelaar kun je het verbruik van je pomp halveren en besparen op je energierekening.

Wat is een pompschakelaar?

Een pompschakelaar is een speciale schakelaar die gekoppeld wordt aan de verdeler van je vloerverwarmingsinstallatie. Hij zorgt ervoor dat de pomp wordt ingeschakeld als er een warmtevraag is, en weer uitgeschakeld wordt op het moment dat deze warmtevraag er niet is. Dankzij de pompschakelaar ben je ervan verzekerd dat de temperatuur van je vloerverwarming zo goed mogelijk wordt geregeld.

Zo werkt een pompschakelaar

Een pompschakelaar heeft een warmtesensor die je op de toevoerleiding van de cv-leiding bevestigt. Op het moment dat de sensor merkt dat je verwarmingsinstallatie warm water levert, schakelt de pomp aan. Bij moderne pompschakelaars kun je instellen bij welke temperatuur de pomp moet inschakelen en weer uitschakelen.

Een pomp die te lang stilstaat kan vast komen te zitten. Daarom heeft een goede pompschakelaar een timer die ervoor zorgt dat de pomp elke 24 uur een paar minuten loopt.

Voordelen moderne pompschakelaars

  • Flink besparen op je energierekening
  • Instelbare temperatuur
  • Eenvoudig zelf te installeren
  • Geen vastgelopen pomp door kalkaanslag

Eco-Logisch: hét adres voor pompschakelaars

Wil jij ook op je energierekening besparen door een pompschakelaar te installeren? Bestel je pompschakelaar dan snel in onze webshop en laat hem thuisbezorgen. Vandaag nog ophalen in Amsterdam kan natuurlijk ook!

Heb je eerst nog een vraag? Vul dan ons contactformulier in en je krijgt binnen 48 uur (maar vaak veel sneller) een reactie van ons.


Veelgestelde vragen

Hoeveel je bespaart met een pompschakelaar hangt ervan af op welk vermogen je pompschakelaar nu is ingesteld. Een pompschakelaar staat altijd aan en dit komt neer op 8.760 draaiuren per jaar. Stel dat jouw pomp 100 watt per uur verbruikt, dan is dat 876 kWh per jaar. Bij de huidige stroomprijs (augustus 2022) komt dit neer op 587 euro per jaar. Met een pompschakelaar kun je dit verbruik halveren en bespaar je dus 293 euro per jaar.