Natuurlijke Verzorging
Steeds meer mensen kiezen voor natuurlijke verzorgingsproducten. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor je gezondheid. Deze producten bevatten geen schadelijke stoffen en zijn milieubewust verpakt. Dus, terwijl je goed voor jezelf zorgt, draag je ook bij aan een groenere toekomst.

Weet wat je smeert

Het is goed om eens stil te staan bij de verzorgingsproducten die je gebruikt. De huid is namelijk ons grootste orgaan en neemt een deel van de ingrediënten uit de producten in zich op. Kort gezegd: wat je op je huid smeert kan in je lijf terechtkomen. Het is dus belangrijk dat er geen troep in je verzorgingsproducten zit. Zo zijn er een aantal boosdoeners die je beter kan vermijden, zoals microplastic, aluminium in deodorant en PFAF’s (zitten bijv. vaak in zonnebrandcrèmes).

Als je een gevoelige huid hebt, kan je synthetisch parfum beter vermijden en kiezen voor producten die als ‘hypoallergeen’ beschreven worden of dermatologisch getest zijn. Wanneer een product natuurlijke ingrediënten bevat, betekent het dat die ingrediënten een natuurlijke oorsprong hebben. Het betekent niet automatisch dat deze ingrediënten ook biologisch of mild voor de huid zijn. Goed de etiketten lezen, dus! In ons assortiment vind je duurzame producten, zonder microplastics of andere schadelijke ingrediënten. 


Hoe groen is jouw product?

 
Er zijn ook andere belangrijke punten om op te letten als je een product koopt, zoals de impact op het milieu. Zit er bijvoorbeeld palmolie in een product? Hoewel palmolie niet schadelijk is voor de huid, draagt de palmolie-industrie bij aan enorme ontbossing. Voor de aanleg van oliepalmplantages worden er grote stukken regenwoud gekapt. Hierdoor verliezen dieren en lokale bevolking hun leefgebied en komen er enorme hoeveelheden CO2 vrij.

Daarnaast is het ook goed om na te denken over hoe je artikelen verpakt zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld Zero Waste opties (zoals shampoo- en bodybars) die geen afval creëren. Of producten die verpakt zijn in gerecycled materiaal (gemaakt van bijvoorbeeld suikerriet, tulpenbollen, gerecycled plastic of papier). Een ander duurzaamheidspuntje om op te letten, is checken waar ingrediënten vandaan komen. Het liefst kies je voor zo lokaal mogelijk geproduceerde producten, want dat betekent minder transport. 

Bekijk ook

Duurzame menstruatie-producten

Duurzame menstruatieproducten zonder troep