Onze missie

'Verboden voor geitenwollensokken' zeggen we bij Eco-Logisch wel eens gekscherend. Daar zit echter een kern van waarheid in: wij zijn ervan overtuigd dat  Eco-Logisch als eerste milieuvriendelijke, duurzame bouwmarkt in Nederland niets met kleinschalig idealisme te maken zou moeten hebben, maar de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn. Sterker nog: wanneer duurzame en milieuvriendelijke producten op de juiste manier gepresenteerd worden, zijn deze juist hip en modern.
 
Bereikbaar voor iedereen
Duurzaamheid, vinden wij, moet bereikbaar zijn voor iedereen. Van doe-het-zelver tot professioneel schilder, van aannemer tot groothandel: de stap naar duurzaamheid hoeft maar een hele kleine te zijn, en een hele logische. Gewoon, omdat wij geloven dat onze producten deze wereld een beetje beter maken en we deze aarde vooral niet slechter achter willen laten dan we hem hebben aangetroffen.
 
Sinds onze opening in 2007 hebben we veel zien veranderen. Tot onze grote vreugde zien we nu dat groene claims als 'eco' , 'bewust', 'organisch', 'duurzaam' en 'recyclen' de nieuwe verkoopargumenten zijn geworden. Loop door een willekeurige bouwmarkt en je vindt er de meest fantastische groene logo's en duurzame kreten over producten die tot voor kort niet veel toevoegden aan de verduurzaming van deze planeet.
 
Duurzaamheid is de nieuwe norm geworden in Nederland. Eco-Logisch is een goed voorbeeld van die ontwikkeling: we wonnen de titels 'Best startende webwinkel', 'Beste ondernemer van Noord-Holland' en de 'Leukste winkel van Amsterdam', we zijn in België en in Duitsland actief, worden door politiek en economisch Nederland gezien als autoriteit in ons vak en hebben naast een succesvolle webwinkel een prachtige groothandel met meer dan 3700 producten.
 
Het assortiment
We zijn trots op het feit dat we voor welk product dan ook een duurzaam alternatief kunnen bieden: of het nu gaat om verf, stuc, hout, lijm of isolatiemateriaal voor de aannemer, Eco-Logisch is dé plek voor al die mensen die bewust met duurzame materialen willen verbouwen, werken, inrichten en wonen.
 
Duurzaamheid is niet de enige vereiste die wij stellen aan onze producten. De bamboe vloeren, het gereedschap, de ecologisch verantwoorde verf, de biologische schoonmaakmiddelen die we verkopen: we stellen hoge eisen aan de technische kwaliteiten en kijken altijd naar een goede prijs-kwaliteitverhouding. Door de ruime voorraad in onze webwinkel en  groothandel  in Amsterdam West, kunnen wij een snelle levering garanderen. 
 
Kennis en vraagbaak 
Maar de ambitie van Eco-Logisch gaat  verder. We vormen ook de vraagbaak en het meetingpoint voor alle vaklui en doe-het-zelvers die duurzaam aan de slag willen. Of je nou van plan bent om nu eindelijk eens uit te zoeken wat de subsidiemogelijkheden zijn wat betreft zonnepanelen of benieuwd bent welk isolatiemateriaal nu het meest geschikt is: onze medewerkers staan bekend om hun enorme vakkennis en klantgerichtheid. 
 
Op het net bedienen we onze klanten met onze duurzame community waar ze het laatste duurzame nieuws en Eco-Logisch in de media kunnen vinden en waar vaklui hun kennis kunnen laten zien én delen met elkaar. Op onze online, steeds groter wordende kennisbank, kan je alle informatie vinden én geven over het milieu en duurzaam bouwen. 
 
Sociaal en betrokken
Maar er is nog meer: onze initiatieven op het gebied van social media worden erg gewaardeerd en drukbezocht en ook samenwerkingsverbanden met bedrijven en natuurbeschermingsorganisaties maken ons tot wat wij zijn: een bedrijf dat niet alleen zijn producten, maar ook zijn kennis wil delen, dat zijn klanten wil betrekken bij de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en het milieu. Een bedrijf dat hard op weg is de normaalste zaak van de wereld te worden, bereikbaar voor een breed publiek. Omdat we ervan overtuigd zijn dat duurzaamheid loont, voor iedereen.