Een perfect schone was, blije dieren en een aarde zonder rotzooi. Wie wil dat nou niet? Milieuvriendelijk wassen wordt een koud kunstje met onze praktische tips en een ruime selectie duurzame wasmiddelen. Onze natuurlijke wasproducten bevatten geen enge microplastics en zijn 100% vegan.
Ook vind je genoeg zero waste opties en hypoallergene wasmiddelen die niet aIleen zacht zijn voor de gevoelige huid, maar ook voor de planeet.
 


Slim wassen bespaart energie

Hoe lager de temperatuur waarop je de was doet, hoe minder stroom je verbruikt. Is je was niet zo vies? Zet je wasmachine dan op 20 of 30 graden. Voor normaal vervuilde was kies je het eco-programma. Die duurt iets langer dan een normaal programma, maar is toch een stuk zuiniger dankzij de lagere temperatuur. De temperatuur heeft namelijk een grotere invloed op je energieverbruik dan de tijdsduur. Was altijd met een volle trommel en vermijd korte wasprogramma's want dat zijn echte energieslurpers.In een mum van tijd droge was

Je was drogen op een droogrek is natuurlijk de milieuvriendelijkste en goedkoopste optie. En in de zomer droogt je was buiten een stuk sneller dan in de droger. Toch de droger gebruiken? Centrifugeer je was dan eerst op het hoogste toerental en kies een programma dat automatisch stopt wanneer de was droog is. Een handige tip is om een droge handdoek bij je vochtige was te gooien. Deze neemt vocht op waardoor de rest van je wasgoed sneller droog is. Verder zijn er tegenwoordig allerlei handige producten die helpen om de droogtijd in de droger te verkorten.


Minder afval met navullingen

Als je kiest voor navulverpakkingen, ben je niet alleen een stuk voordeliger uit. Je gooit ook nog eens veel minder plastic in de afvalbak, zorgt voor minder CO2-uitstoot en je bespaart daarnaast grondstoffen, water en energie. Bij ons ben je aan het juiste adres voor navullingen van jouw favoriete wasmiddelen en wasverzachters. Lees onderaan deze pagina meer over ons navulstation.Een schone was met zero waste

Door navullingen te gebruiken, zorg je al dat er een stuk minder afval op de vuilnisbelt terechtkomt. Maar je kunt gerust nog een stapje verder gaan door te kiezen voor zero waste producten die nul afval produceren. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld of duur te zijn. Er zijn tegenwoordig allerlei handige zero waste wasmiddelen, zoals wasnoten en zeepblokken.


Natuurlijk schoon wasgoed zonder rommel

De meeste gewone wasmiddelen en wasverzachters bestaan grotendeels uit chemische stoffen zoals fosfaten, optische witmakers en synthetische geur-, kleur- en conserveringsmiddelen. Deze schadelijke chemicaliën komen in het riool terecht en uiteindelijk ook in onze oceanen. Bij ons vind je alleen natuurlijke wasproducten die biologisch afbreekbaar zijn, met subtiele geuren die niet overheersen. Je kunt kiezen uit een ruime selectie vloeibare wasmiddelen en wasverzachters, poeders, zeepvlokken, zeepblokken en vlekverwijderaars.Wassen zonder microplastics

Alsof dierlijke vetten en chemische rommel niet erg genoeg zijn, bevat een groot aantal gangbare wasmiddelen en wasverzachters ook nog eens kleine plastic deeltjes die via het afvalwater in het milieu belanden: microplastics. Omdat producenten niet verplicht zijn om microplastics op de ingrediëntenlijst te zetten, kun je als consument moeilijk beoordelen of jouw wasmiddel microplastics bevat. Daarom selecteren wij voor jou alleen merken die vrij zijn van plastic. Een schone was en een schone aarde gaan bij ons hand in hand.

 


100% plantaardige waskracht

Dierlijk vet in je was? Bah! Toch bevatten de wasmiddelen en wasverzachters van veel bekende merken dierlijke vetten. Dat is niet zo fris en ook helemaal niet nodig want plantaardige vetten werken net zo goed. Bij ons vind je aIleen wasmiddelen en wasverzachters die uit 100% plantaardige ingredienten bestaan, zoals olijfolie en kokosolie.Doe de was met dierenliefde

Een wasmiddel dat vrij is van dierlijke ingrediënten, kan nog steeds op dieren getest zijn. Bij ons hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Alle merken in ons assortiment zijn gegarandeerd dierproefvrij en 100% vegan. Je geniet nog meer van je perfect schone was als je zeker weet dat er geen dierenleed aan te pas is gekomen.

 


Geen last van allergieën

De chemische stoffen in veel gewone wasmiddelen, zoals kleurstoffen en parfums, kunnen allerlei allergische reacties veroorzaken. Verdraagt jouw huid deze goedjes niet? Kies dan voor een van onze hypoallergene wasmiddelen en wasverzachters. Hypo betekent 'laag' en 'allergeen' slaat op de potentie van een stof om een allergische reactie te veroorzaken. Hypoallergeen staat dus voor een lage kans op een allergische reactie.Zacht voor de meest gevoelige huid

De schadelijke stoffen in veel gewone wasmiddelen zijn niet alleen slecht voor het milieu, ook je huid wordt er niet vrolijk van. Omdat de duurzame wasmiddelen in ons assortiment vrij zijn van deze chemische rommel zijn ze niet aIleen vriendelijk voor de aarde, maar ook voor jouw huid. Dit maakt ze extra geschikt voor mensen met een gevoelige huid en natuurlijk de allerkleinsten onder ons.

Wist je dat...

Je bij ons ook in bulk kunt inkopen? Of dat je je fles wasmiddel ook kunt laten navullen in onze winkel? 

Bij Eco-Logisch vind je een navulstation van het ecologisch verantwoorde merk Almawin. Op locatie navullen is een uitstekende manier om flessen her te gebruiken en bovendien goed voor je portemonnee. Bestel en betaal je navulproduct online en neem je lege verpakking mee naar onze vestiging.