img img

Schapenwol isolatieplaat - dikte 40 mm per pak

Merk: Villgrater Natur

€ 134,- per pak incl. btw
€ 12,41 per m2

Afmetingen per stuk lxbxh:
120cm x60cm x40mm
Aantal stuks per pak:
15
Totaal per pak:
10,80 m2
Aantal
Maak een keuze

- Op bestelling leverbaar -

De bezorgkosten voor deze producten zijn € 59,50
Gratis verzonden vanaf € 850,-

Levertijd: 1 week

Oostenrijk
Land van herkomst: Oostenrijk

keurmerken_dubokeur.jpg keurmerken_blauwe_engel.jpg keurmerken_compostable.jpg keurmerken_eko.jpg

 • Gas besparend
 • CO2-neutraal
 • Duurzame kwaliteit
 • 100% Biologisch afbreekbaar

Bekijk hier meer producten van het merk Villgrater Natur
Villgrater Natur logo
Artikelnummer: 2700000047255

De schapenwol isolatieplaten van Woolin hebben zeer krachtige eigenschappen, perfect voor een goede isolatie van je huis, maar ook als geluidsisolatieplaten in scheidingsmuren en vloerconstructies. Dit zijn de drie bijzonderheden van schapenwol:

Schapenwol is functioneel
Schapenwol gaat uitzonderlijk lang mee en is zeer elastisch. Je kan het makkelijk leggen omdat schapenwol wordt verwerkt tot een scheurbare plaat zodat je het altijd op maat bij kunt werken. Je hebt geen veiligheidskleding nodig om er geen fijne stoffen vrijkomen bij het leggen. Het vat niet zomaar vlam (resistentie classificatie E = B1), dus je zit lekker veilig. Mocht er ongelukkig genoeg toch een situatie zijn dat er brand uitbreekt, komen er bij schapenwol geen gifstoffen vrij. Buiten al die voordelen is het gewoon het beste isolatiemateriaal dat je kunt vinden.

Het belangrijkste is dat schapenwol een natuurlijke airco is waardoor je altijd een goed binnenklimaat hebt. Tijdens koude dagen neemt de wol vocht op – tot wel 33% van het eigen gewicht - waardoor het warmte loslaat. Daardoor krijg jij het lekker behaaglijk. Tijdens warme dagen laat de wol het vocht weer los waardoor de kamer weer afkoelt. Ook is schapenwol door zijn vochtabsorberende eigenschap erg geschikt voor hout om de structuren langer te kunnen conserveren.

Schapenwol is gezond
Het neemt vocht op waardoor jouw huis een lekker binnenklimaatje heeft. Teveel vocht is namelijk niet gezond en kan leiden tot ongewenste schimmels. Met schapenwol ga je dat probleem gelukkig tegen. Schapenwol is ook erg gezond omdat het schadelijke stoffen zoals formaldehyde en ozon opneemt en afbreekt tot onschadelijke stoffen. Zo heb je thuis een lekkere neutrale lucht.

Schapenwol is ecologisch
Schapenwol groeit steeds opnieuw aan en is volledig biologisch afbreekbaar. Het is CO2-neutraal en vereist weinig energie om omgezet te worden tot isolatiemateriaal. Meer dan zeep en water is niet nodig geweest voor het reinigen. Bovendien is schapenwol ook zeer geschikt om te hergebruiken. Lekker eco dus!

Deze platen van 100% schapenwol zijn erg makkelijk te gebruiken. Ze zijn lekker stevig, waardoor je ze ook verticaal kunt installeren zonder dat je extra bevestiging nodig hebt. Ze zijn daardoor bijzonder geschikt voor dakisolatie, maar ook als geluidsisolatieplaten in scheidingsmuren en vloerconstructies.

Product informatie

Technical Data:
 • Thermische conductiviteit: 0,036 W/K•m
 • Isolatiewaarde (Rd): 1,11
 • Vuurresistentie classificatie: E (= B1)
 • Hitte resistentie tot 160°C
 • Bij eventuele brand komen geen gifstoffen vrij
 • Water diffusie resistentie: µ =3
 • Dichtheid: 20 kg/m³
 • Hoogte en breedte: 120 x 60 cm
 • Diepte: 40 mm
 • Aantal stuks per pak: 15

Milieu informatie

Schapenwol is een 100% natuurlijk product dat geschikt is voor diverse wensen op het gebied van isolatie. Vocht wordt goed in de wol opgenomen en het materiaal kan tot 33% van z’n eigen gewicht dragen zonder dat de isolatie-eigenschappen daardoor verminderen. Door deze vochtopname wordt een fijn binnenklimaat gecreëerd, als een natuurlijke airco! Deze vochtregulering voorkomt ook schimmels.

Buiten dat allemaal is schapenwol een onuitputtelijke grondstof waar je gewoon echt het beste isolatiemateriaal van maakt. Goed isoleren zorgt ervoor dat je flink bespaart op gaskosten omdat de warmte in je huis niet verloren gaat en de kou van buiten je huis niet binnendringt. Wat wil je nog meer?
Andere uitvoeringen

Schapenwol isolatieplaat - dikte 60 mm
Schapenwol isolatieplaat - dikte 60 mm
Uitvoering: 120 x 60 x 6 cm
18,54 per m2

Schapenwol isolatieplaat - dikte 80 mm
Schapenwol isolatieplaat - dikte 80 mm
Uitvoering: 120 x 60 x 8 cm
24,80 per m2

Schapenwol isolatieplaat - dikte 100 mm
Schapenwol isolatieplaat - dikte 100 mm
Uitvoering: 120 x 60 x 10 cm
30,84 per m2

Villgrater Natur

Schapenwol is het meest natuurlijke en het best isolerende materiaal dat je je kunt voorstellen. Geen van de synthetische isolatie materialen die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld, was in staat dit natuurlijke product te overtreffen en het product heeft zich al honderden jaren bewezen. Niet alleen voor een warm huis, maar ook een warm lijf dankzij de onder andere wollen handschoenen en dekbedden.

Villgrater Natur
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Klusbedrijven

Totaal 2 vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 1
d' Ecouvert
Ecologisch klus-en tuin bedrijf + relaxatiemassage en gezondheid Bekijk profiel pagina

Brugsesteenweg 22
8740 Pittem
0478473446
Frans Verwerft en zn bvba
Frans Verwerft en zn heeft meer dan 30 jaar ervaring in de houtbewerking. Samen met zijn zonen Pascal, Ivan en Tim heeft Frans gezorgd voor een vaste waarde wat interieurinriching en renovatie betref.. Bekijk profiel pagina

Geelseweg 7
2200 Herentals
003214254600

Schapenwol isolatieplaat - dikte 40 mm per pak

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Er zijn een aantal gegevens waarmee de verschillende soorten isolatie met elkaar zijn te vergelijken:
 
 • Warmtegeleiding coëfficient  (Lambda-waarde)
 • Isolatiewaarde  (R-waarde)
 • Isolatiewaarde  (U-waarde)
 • Dampdiffusieweerstand (µ-waarde)
 • Warmte opslag capaciteit  (C-waarde)
 • Geluids isolatiewaarde 
 • Brandveiligheid (klasse)

Warmtegeleidingscoëfficient (lambda-waarde)
Geeft aan hoe goed een materiaal warmte geleid. Hoe lager de waarde hoe beter. Deze waarde is een materiaaleigenschap en dus niet dikte afhankelijk. Isolatiematerialen zijn met deze waarde goed met elkaar te vergelijken gezien de dikte niet meespeelt. De lambda waarde wordt uitgedrukt in W/mK  
 
Isolatiewaarde  (R-waarde)
De R-waarde geeft de isolatiewaarde weer van een materiaal. Hoe hoger de R-waarde hoe beter het product de warmte tegenhoud. De R-waarde is dikte afhankelijk. Hoe dikker het materiaal hoe hoger de R-waarde zal zijn. De R-waarde van een materiaal is te berekenen aan de hand van de lambda-waarde (zie hierboven), de formule is als volgt:
 
R-waarde =  Dikte van het materiaal in meters / lambda waarde
 
De R-waarde van een materiaal wordt vaak opgegeven in Rd. Naast de Rd waarde is er ook de Rc waarde. De Rc-waarde heeft betrekking op de Isolatiewaarde van de complete constructie. Zowel het isolatiemateriaal als de houtconstructie, aftimmerig en dakbedekking.
 
Isolatiewaarde  (U-waarde)
De U-waarde is eigenlijk de omgekeerde R-waarde. De U-waarde dus geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat. Deze waarde wordt gebruikt voor materialen met een vaste dikte. (bijvoorbeeld dubbelglas). Hoe hoger de U-waarde, hoe slechter de isolatie en dus hoe lager hoe beter. 

De U-waarde kan je vanuit de R waarde berekenen: 

1 / R-waarde =  U-waarde. 

Of andersom: 

1 / U-waarde = R-waarde

 
Dampdiffusieweerstand (µ-waarde)
Vochtige lucht verplaatst zich altijd van een vochtige omgeving naar een minder vochtige omgeving. (warme lucht vloeit altijd naar koude lucht). Tijdens dit transport ondervindt de zogenaamde dampstroom een weerstand die afhankelijk is van het type materiaal waar de dampstroom doorheen gaat. Deze weerstand (de dampdifusieweerstand) van het materiaal wordt uitgedrukt in een zgn. µ-waarde.  De µ-waarde geeft de verhouding weer van de dampweerstand van het van materiaal t.o.v. de dampweerstand van een laag lucht.  De µ-waarde van lucht is 1. Materialen waardoor geen dampstroom mogelijk is, bijvoorbeeld plastic, hebben een oneindige dampdiffusieweerstand.  
 
Warmtecapaciteit (C -waarde)
Dit geeft aan hoeveel energie er nodig is om het materiaal 1 graad te doen stijgen.  Dit is een materiaaleigenschap en dus niet dikte afhankelijk. Hoe hoger de C-waarde hoe trager een isolatiemateriaal opwarmt.  Dit betekend dat wanneer zomers de zon op de gevel straat, het bij isolatiemateriaal met een hoge C-waarde lang duurt voordat de muur is opgewamd en deze wamte doorgeeft naar binnen. Het blijft binnen dus langer koel in de zomer. Andersom: In de winter zorgt isolatiemateriaal met een hoge C-waarde ervoor dat de warmte langer in de muur blijft en dus niet snel naar buiten lekt. Een eenmaal opgewarmd huis heeft hierdoor veel minder bij-verwarming nodig. 
 
Geluidsisolatie waarde
De geluidsisolatie van een materiaal wordt onderverdeeld in 2 soorten:
 
 • Luchtgeluidsisolatie (geluiden die zich voortplanten in de lucht zoals muziek)
 • Contactgeluidsisolatie (geluiden die zich voortplanten in het materiaal door bv een  trillende wasmachine)

Luchtgeluidsisolatie
De luchtgeluidisolatie van een materiaal wordt onderverdeeldt in 2 soorten:
 
 • De geluidsabsorptie 
 • De geluidisolatie

Geluid absorptiecoefficiënt (Alfa-waarde)
De geluid absorptiecoëficient geeft weer hoeveel geluid er geabsorbeerd wordt door het materiaal en dus ook hoeveel geluid het terug kaatst. De absorptiecoeficient  wordt uitgedrukt in een schaal van 0-1. 
Waarbij 1 een geluidsabsorptie weergeeft van 100% oftewel er is geen enkele weerkaatsing van het geluid. Bijvoorbeeld bij lucht. En 0 een totale weerkaatsing van het geluid weergeeft. De geluidsabsorptie zegt niets over de mate waarin het materiaal geluid doorlaat. Maar geeft alleen weer hoeveel geluid er wordt terug gereflecteerd de ruimte in.  
 
Absorptiematerialen zijn in het algemeen licht van gewicht en bezitten meestal een poreuze open structuur, terwijl materialen die geluid isoleren (dus niet doorlaten) niet poreus zijn en bij voorkeur een grote massa per oppervlak hebben. 
 
Geluidsisolatie (db)
De geluidsisolatie geeft aan hoeveel geluid het materiaal verzwakt van de ene naar de andere ruimte. De verzwakking van het geluid wordt uitgedrukt in db(decibel) en is afhankelijk van de dikte van het materiaal. (hoe dikker het materiaal hoe minder geluid het doorlaat). De geluidisolatie is sterk afhankelijk van de omstandigheden, zoals kieren en geluidlekken.
 
Contactgeluid
Het isoleren van contactgeluid is een stuk lastiger dan het isoleren van luchtgeluid. De enige manier om contactgeluid te isoleren is door de wand of vloer te ontkoppelen van de rest van de ruimte. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van rubbers of schuimband. Het voorkomen van contactgeluid bij vloeren wordt meestal opgelost door het leggen van een (zachte) ondervloer van bijvoorbeeld houtvezel of vilt. Door gebuik van de ondervloer wordt het contactgeluid van de dekvloer en de verdiepingsvloer voorkomen. De contactgeluid reductie wordt vaak opgegeven in 2 getallen. De verzwakking van het  contactgeluid naar de ruimte eronder en de verzwakking van het contact geluid dat terug de kamer in kaatst. Omdat het contactgeluid afhangt van het soort verdiepingsvloer en de dekvloer heeft het getal alleen betrekking op specifieke vloeren, bijvoorbeeld alleen bij laminaat.
 
Rekenen met Isolatiewaardes (RC-waarde)
De Rc-waarde is de isolatiewaarde van de totale constructie. Bijvoorbeeld van een dak of muur. De Rc-waarde kun je berekenen als je de dikte en de warmtegeleidings coëfficient hebt van alle materialen die in de constructie zijn gebruikt.
 
De berekening is dan als volgt: Bereken van elk product de Rd waarde en tel deze bij elkaar op, dit maakt de Rc-waarde. 
Let op, lucht telt ook mee. I.p.v. warmtegeleiding wordt bij "lucht" de warmteweerstand vermeld: Bij een horizontale spouw wordt een lambda-waarde van 0.182 aangehouden, bij een verticale spouw krijgt lucht een lambda-waarde van 0.169.
 
Brandveiligheid (Brandklasse)
 
Er zijn sinds 2003 zeven Euro-brandklassen: A1, A2, B, C, D, E en F. De A1 klasse is de hoogste en daarmee veiligste klasse. Als basis voor het nieuwe brandklassensysteem geldt dat het beste product geen enkele bijdrage mag leveren aan een brand. Een onbrandbaar product hoort dus thuis in de hoogste klasse. Een product dat zeer snel vlam vat en snel verbrandt met veel hitte-ontwikkeling, dus het meest brandbare product, komt in de laagste klasse (F). Bij de bepaling van het brandgedrag van bouwproducten is gekeken naar onderstaande aspecten:
 
 • Temperatuurstijging
 • Massaverlies
 • Vlamuitbreiding
 • Mate van branduitbreiding
 • Horizontale vlamuitbreiding
 • Totale calorische waarde
 • Rookontwikkeling
 • Vlamtijden
 • Totale hitte-ontwikkeling
 • Totale rookproductie
 • Productie van brandende druppels / delen
 
Brandklasses

 
 • Klasse A1 - Geen enkele bijdrage - Onbrandbaar 
 • Klasse A2 - Nauwelijks bijdrage - Praktisch niet brandbaar 
 • Klasse B   - Erg beperkte bijdrage - Heel moeilijk brandbaar 
 • Klasse C - Grote bijdrage - Brandbaar
 • Klasse D - Hoge bijdrage - Goed brandbaar 
 • Klasse E - Zeer hoge bijdrage - Zeer brandbaar 
 • Klasse F - Niet bepaald, Niet getest of voldoet niet aan E


 

Kies een kleur

Deze verfkleuren worden gemaakt met natuurlijke pigmenten. Afhankelijk van de gebruikte pigmenten kan de prijs verschillen.

Klik op de kleur om deze te bestellen en de prijs te zien.Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit