Menstruatiecup - XL

Merk: Fair Squared

14,95 per stuk incl. btw
Aantal
Maak een keuze
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 5,95
Gratis verzonden vanaf € 49,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Duitsland
Land van herkomst: Duitsland

Fairtrade.png Vegan-society-eco.png FAIR RUBBER.png

  • Composteerbaar

Bekijk hier meer producten van het merk Fair Squared
Fair Squared logo
Artikelnummer: 4260365856162

Bekijk alles van Fair Squared >
Bekijk meer: Menstruatie >

Menstruatiecup maat XL van Fair Squared

Deze menstruatiecup is zacht en volledig gemaakt van FSC-gekeurd Fair Trade natuurrubber. Dat voorkomt irritatie, omdat er weinig mensen allergisch voor zijn. Ook is hij zeer milieuvriendelijk, want je kan de cup jarenlang gebruiken. Dat scheelt veel tampons en maandverband!

De cup neemt het menstruatiebloed niet op, maar vangt het op. Hij kan drie keer de hoeveelheid bloed opvangen als een normale tampon, dus geeft lange bescherming, zo hoef je hem niet vaak te wisselen. De cup kan gedurende de volledige ongesteldheid worden gebruikt, ongeacht of je hevig of licht menstrueert. Als hij eenmaal vol is, haal je de cup uit je lichaam en giet je de inhoud in het toilet. Met wat water spoel je hem eenvoudig om en kan je hem opnieuw inbrengen.

Specificaties:
  • Gemaakt van FSC 100% Fair Trade rubber uit Sri Lanka
  • Vrij van plastic, siliconen, BPA, PVC, phtalate & bleekmiddel
  • Maat XL -  47 bij 72 mm (20 ml)
  • In maten S, M, L en XL verkrijgbaar

Productspecificaties Menstruatiecup - XL - Maat XL

Handleiding:
  • Voor het eerste gebruik en na elke menstruatie, moet de cup worden gesteriliseerd. Dit doe je door een pan water te koken en de cup een paar minuten in hete water te laten liggen.
  • Om in te brengen moet de cup worden gevouwen. Je houdt de bovenrand ingedrukt, gefixeerd tussen je vingers en plaatst de cup zo in je vagina. In de vagina opent de beker zich vanzelf, zodat een licht vacuüm ontstaat en de cup altijd perfect op zijn plek blijft zitten.
  • Na maximaal 12 uur moet de cup verwijderd worden. Trek heel voorzichtig aan de steel van de cup, tot je zachtjes in de bodem van de cup kan knijpen, hiermee hef je het vacuüm op. Leeg vervolgens de inhoud in het toilet, spoel de cup om en maak schoon met een doekje. Daarna kun je de cup opnieuw inbrengen.

Milieu-informatie over Menstruatiecup - XL

Tijdens de menstruatie worden er veel wegwerpproducten gebruikt. Na een paar uur gebruik worden tampons en maandverband weggegooid, wat voor behoorlijk wat afval zorgt. Met deze menstruatiecup wordt dat afval flink beperkt. Bovendien is deze cup van Fair Squared gemaakt van 100% natuurrubber.




Andere uitvoeringen

Menstruatiecup - Medium

Uitvoering: Maat M
14,95
 

Menstruatiecup - Large

Uitvoering: Maat L
14,95
 

Menstruatiecup - Small

Uitvoering: Maat S
14,95
 

Fair Squared

Fair Squared komt uit Keulen, Duitsland, Het bedrijf is familiebezit en er zijn geen investeerders bij betrokken. Alle producten zijn zonder kunstmatige geur- en kleurstoffen, en maakt geen gebruik van ruwe olie en andere derivaten, genetisch gemodificeerde of andere negatieve ingrediƫnten die niet goed zijn voor ons lichaam. Onze bedrijfsprincipes zijn: transparantie, sociale en ecologische aanvaardbaarheid, dierenwelzijn en solidariteit met hen die het moeilijk hebben, Opdat de stappen die we zetten voor iedereen absoluut transparant lijken, zijn we vanaf het begin gaan samenwerken met internationaal gerenommeerde label partners. Zij controleren op regelmatige basis onze werkprocessen en bevoorradingsketens.

Fair Squared
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen, producten met bedrukking of een speciaal project:



Menstruatiecup - XL

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:



De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur




Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit