Regenwatersysteem - JustNimbus

Merk: JustNimbus

2 699,- per set incl. btw
Aantal
Dit product wordt apart verzonden door
Justnimbus

bezorgkosten
Voor de producten van deze leverancier worden aparte verzendkosten berekend van
€ 140,- gratis vanaf € 850,-

Levertijd: afhankelijk van leverancier


Nederland
Land van herkomst: Nederland

  • Water besparend
  • CO2-neutraal

Bekijk hier meer producten van het merk JustNimbus
Artikelnummer: 2500000129735

Bekijk alles van JustNimbus >
Bekijk meer: Toilet >

JustNimbus regenwatersysteem - Bespaar 50% kostbaar drinkwater door gebruik te maken van regenwater.

De regen die op je dak valt, wordt afgevoerd via je regenpijp en het water stroomt naar het regenwaterriool. Zonde! Dit water kan je namelijk ook goed gebruiken voor het doorspoelen van toiletten en het draaien van de was. Ook de tuin besproeien met regenwater is op deze manier zuinig en milieuverantwoord. Goed voor het milieu én je portemonnee.

De voordelen:
  • 50% besparing op drinkwater
  • 50% minder wasmiddel nodig
  • 74% minder CO2-uitstoot
  • 90% ontlasting van het riool
  • Elke aankoop zorgt voor een donatie aan JustDiggit
Regenwater wordt in de pijp al gefilterd, zodat het schoon de waterzak instroomt. Als de zak vol zit zorgt dit filter ervoor dat het overige water alsnog afgevoerd wordt naar het riool, dus de zak loopt nooit over. De waterzak wordt vrijwel altijd in de kruipruimte geplaatst en alle speciale leidingen en aansluitingen zijn netjes verwerkt. Door de hydrofoorpomp is er een constante druk in de waterleidingen, waardoor er direct water naar het toilet, de buitenkraan of de wasmachine gaat wanneer dit nodig is.

Het systeem bestaat uit:
  • Een zelfreinigend filter voor de regenpijp
  • Een waterzak voor opslag: bijna 4.500 liter
  • Een hydrofoorpomp voor goede waterdruk
  • Speciale leidingen en aansluitingen
  • Zelf regelend vlottersysteem.

Let op: JustNimbus neemt altijd contact met je op om te kijken of jouw woonsituatie geschikt is voor het regenwatersysteem en stemt met je af wanneer het systeem geleverd en eventueel geïnstalleerd kan worden. Voor de installatie wordt ongeveer €800 incl. BTW gerekend, maar kan verschillen per situatie. Dit verloopt via JustNimbus zelf. Als blijkt dat er geen regenwatersysteem geïnstalleerd kan worden, dan betalen wij de aanschafprijs terug. Ook als jouw woonsituatie wél geschikt is, mag je de bestelling nog annuleren.

Productspecificaties Regenwatersysteem - JustNimbus

De voorwaarden die nodig zijn om een systeem te kunnen plaatsen:
  • Er moet een goed bereikbare kruipruimte zijn die minimaal 50 cm hoog is en vrij van water.
  • De regenpijpen moeten buiten aan de gevel bereikbaar zijn (niet verzonken of ingebouwd) en gemonteerd zijn nabij de kruipruimte waar de zak komt te liggen zodat er een verbinding met de kruipruimte gemaakt kan worden tussen de regenpijp en de waterzak.
  • De waterleidingen waarop gewenst is aan te sluiten, bijvoorbeeld toilet, tuinkraan en eventueel wasmachine moeten bereikbaar zijn zodat uitsluitend die aangesloten kunnen worden. Deze leidingen kunnen lopen in de meterkast, kruipruimte of andere ruimte.
  • In de meterkast moeten een stopcontact en een ethernet-aansluiting aanwezig zijn.

De afmetingen van de waterzak zijn (lxbxh):

3,5 x 2,5 x 0,5 meter
Hier gaat bijna 4.500 liter water in.

Andere afmetingen nodig? JustNimbus levert ook afwijkende formaten.

Milieu-informatie over Regenwatersysteem - JustNimbus

In Nederland valt er gemiddeld 860 millimeter regen per jaar. Dat komt neer op 860 liter per m2 horizontaal dakoppervlak per jaar. Normaal gesproken loopt dit weg naar het regenwaterriool. Zonde! Dit water kunnen we namelijk goed gebruiken ter vervanging voor drinkwater op plekken waar geen drinkwater nodig is, zoals de wasmachine en het toilet.

De productie en installatie van het systeem verlopen volledig CO2-neutraal. Daarnaast heeft een systeem met waterzak veel minder milieu-impact dan systemen met tank.

Films


JustNimbus

Bespaar 50% kostbaar drinkwater en 74% CO2 door het toepassen van het regenwatersysteem van JustNimbus! Regenwater gebruiken is goed voor het milieu, bespaart energie, verlaagt de druk op de riolen en verkleint ook je eigen ecologische voetafdruk. In dit artikel lees je hoe het werkt en of het past bij jouw woning!

JustNimbus
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen, producten met bedrukking of een speciaal project:



Regenwatersysteem - JustNimbus

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:



De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur




Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit