Metisse Isolatie platen - PMA 45mm

Merk: Metisse

962,56 per pallet incl. btw
€ 12,85 per m2

Afmetingen per stuk:
120cm x60cm x45mm
Aantal stuks per pallet:
104
Totaal per pallet:
74,88 m2

Zakelijk afnemer? Meld je aan voor de groothandel: www.eco-bouwers.nl
Aantal
Maak een keuze
Dit product wordt apart verzonden door
Metisse

De bezorgkosten voor deze producten zijn € 75,00
Gratis verzonden vanaf € 1250,-

Levertijd: 3 werkdagen


Frankrijk
Land van herkomst: Frankrijk

Dubo.png Cradletocradle-1.png Milieukeur.png

  • Energiebesparend
  • Gas besparend
  • Upcycled

Bekijk hier meer producten van het merk Metisse
Metisse logo
Artikelnummer: 2500000124754

Bekijk alles van Metisse >
Bekijk meer: Geluidsisolatie >

Metisse Isolatie platen - PMA 45mm

Deze akoestische plaat van Metisse is speciaal ontwikkeld voor geluidsisolatie en geluidabsorptie. Met een densiteit van 45 kg/m3 bereikt deze plaat van 4.5cm dikte een absorptiecoëfficiënt van 0,95. Dat wil zeggen dat 95% van het geluid geabsorbeerd wordt. De lange vezels van het gerecyclede katoen zorgen ervoor dat geluidsenergie tot in de kern van de plaat doordringt. 
Hierdoor is deze plaat uitermate geschikt als isolatie in scheidingswanden waar geluidsoverdracht niet gewenst is.(M+ = 25kg/m3 of MA+ = 45kg/m3 ) Hoe hoger de dichtheid hoe beter de akoestische eigenschappen.

Technische eigenschappen:
  • Dichtheid kg/m3: 45
  • Brandklasse: B Euroclass
 
Tevens kunt u deze plaat gebruiken voor het akoestisch isoleren van machines of machinekamers, ventilatoren, luchtkanalen en noem maar op. 
 
Métisse isolatieplaten of rollen zijn zonder irritatie te verwerken.  

Voor ruim de helft van alle ingezamelde kleding is nu een veel beter alternatief dan de afvalberg: upcyclen tot isolatiemateriaal. Deze niet meer herdraagbare kleding (zo'n 70% katoen) wordt verwerkt tot het hoogwaardige thermische en akoestische isolatiemateriaal Metisse.

  • Gemaakt van niet meer herdraagbare kleding
  • 100% irritatie-vrij te installeren
  • Uitmuntende akoestische absorptie
  • DUBOkeur

 

Productspecificaties Metisse Isolatie platen - PMA 45mm - 45mm per pallet

Geluidabsorptiemeting PMA45.pdf
Acoustic test Peutz_PMA045 dubbel gips.pdf
Metisse-pma1.pdf

Ooit gedacht aan het isoleren van je huis met isolatiemateriaal gemaakt van gebruikt textiel? Dit is tegenwoordig mogelijk met Metisse®. Stichting KICI Kledinginzameling is constant op zoek om niet meer draagbaar textiel een betere bestemming te geven dan de verbrandingsoven. Samen met diverse partners heeft KICI het isolatiemateriaal Metisse ontwikkeld. Kleding blijkt een ontzettend efficiënte en duurzame manier te zijn om een huis te isoleren. Naast deze voordelen ondersteunt u door het gebruik van Metisse ook de organisaties achter VRK Isolatie waardoor u bijdraagt aan het creëren van werkgelegenheid voor groepen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

Metisse vs. traditionele isolatiematerialen (bijv. steenwol):

  • Zonder irritatie te verwerken, geen mondkapje benodigd
  • Zeer sterk materiaal en homogene samenstelling, hierdoor een materiaal met zeer constante dikte. Gevolg: betere isoleerprestatie en dus kostenbesparing
  • Flexibel, maar toch vormvast en zeer sterk
  • Dampregulerend vanwege de natuurlijke vezels. Het reguleert de relatieve luchtvochtigheid in uw woning. [1]
  • Koel in de zomer door hoge warmte-opslag. Hierdoor duurt het 6 - 8 uur voordat de warmte doordringt

[1] Let op dat vanwege deze “ademhaling” van het product, Metisse bijzonder goed toegepast kan worden in houtskeletbouw, in combinatie met een damp- en regenscherm.

Metisse vs. natuurlijke isolatiematerialen (bijv. vlaswol):

  • Zeer veerkrachtig. Komt na indrukking terug tot zijn oorspronkelijke dikte. Gevolg is een zeer constante en hoge isolatiewaarde
  • Erg gemakkelijk te snijden (zie filmpje onderaan deze pagina)
  • Zeer weinig stofvorming tijdens de verwerking

Metisse is het énige isolatiemateriaal dat op alle drie de peilers van duurzaamheid scoort: vanwege 85% gerecyclede kleding is het zeer goed voor het milieu (Planet), de kledinginzameling en -sortering wordt gedaan door mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt (People), en door te isoleren gaat de energierekening omlaag (Profit) en is de cirkel rond!

Algemene voordelen Metisse:

  • De samenstelling en de structuur van Metisse (lange katoenen vezels) garanderen een uitstekende akoestische prestatie. Rapporten zijn op aanvraag verkrijgbaar
  • Een zeer beperkte ecologische voetafdruk: Geen enkel isolatiemateriaal bevat zo’n groot aandeel gerecyclede vezels als Metisse. Bovendien is Metisse onderworpen aan een LCA (Life Cycle Analyis) door het gerenommeerde Gaz de France, waarna het FDES (Fiche de Déclaration Environnementales et Sanitaires) is ontvangen. Speciaal voor de Nederlandse markt zal binnenkort het Dubokeur worden ontvangen
  • Installatie is eenvoudig en aangenaam: Metisse gedraagt zich als een klassiek isolatiemateriaal. De flexibiliteit en veerkracht garanderen een snelle en eenvoudige installatie. Mocht het product tijdens opslag of verwerking enigszins ingedrukt raken dan is dit geen probleem. Na één uur is het weer teruggekomen tot zijn oorspronkelijke dikte. Omdat het een natuurproduct is zijn de deeltjes die zeer minimaal vrijkomen absoluut niet schadelijk voor de gezondheid, ook is het zeer huidvriendelijk (prikt niet). Bovendien is snijden zeer gemakkelijk met het speciale Metisse mes (ook verkrijgbaar). Kijk bij het tabblad 'Foto's/films' voor een filmpje
  • ’Sociaal isoleren’: Door het gebruik van Metisse ondersteunt u de organisaties achter VRK Isolatie, waardoor u bijdraagt aan het creëren van duurzame werkgelegenheid voor groepen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt

Samenstelling:

  • 85% gerecyclede textielvezels (min. 70% katoen)
  • 15% polyester (bindende vezels)
  • Behandeling tegen insecten en schimmels met zink pyrithione (concentratie <1%)

Films




Andere uitvoeringen

Metisse Isolatie platen - PMA 20mm

Uitvoering: 20mm per pak
6,20 per m2
 

Metisse Isolatie platen - PMA 45mm

Uitvoering: 45mm per pak
13,80 per m2
 

Metisse

Metisse isolatie is ecologisch, duurzaam isolatiemateriaal (thermisch en akoestisch) voor woningen en/of andere gebouwen. Isoleren met kleren, voor een duurzame toekomst Het afgelopen decennium is de kwaliteit van het kleding textiel blijven dalen. Deze “wegwerp” kleren die voor een lage prijs worden verkocht, zijn dan ook alweer snel terug te vinden in de kledingcontainers. Het is echter vaak onmogelijk om hiervoor een tweede eigenaar te vinden. Geconfronteerd met dit economische en ecologische probleem is Le Relais gestart met zoeken naar een alternatief voor de kleding die anders verbrand zou worden. Zo ontstond Métisse een prachtig isolatiemateriaal.

Metisse
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen, producten met bedrukking of een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.




Klusbedrijven

Totaal 2 vakmannen en -vrouwen



Pagina 1 van 1
d' Ecouvert
Ecologisch klus-en tuin bedrijf + relaxatiemassage en gezondheid Bekijk profiel pagina

Brugsesteenweg 22
8740 Pittem
0478473446
Frans Verwerft en zn bvba
Frans Verwerft en zn heeft meer dan 30 jaar ervaring in de houtbewerking. Samen met zijn zonen Pascal, Ivan en Tim heeft Frans gezorgd voor een vaste waarde wat interieurinriching en renovatie betref.. Bekijk profiel pagina

Geelseweg 7
2200 Herentals
003214254600

Metisse Isolatie platen - PMA 45mm

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:



Schapenwol is en heel bijzonder isolatiemateriaal. Het heeft in alle seizoenen goede isolatiewaardes en kan tot maar liefst 30% van het eigen gewicht aan vocht op kan nemen, zonder dat de isolatiewaarde lager wordt. Ook neutraliseert schapenwol schadelijke gassen, zodat de lucht in je huis vele malen gezonder wordt. Maar buiten de goede vochtbestendige eigenschappen, werkt het met name perfect als warmte- en geluidisolator. Vooral dat laatste maakt schapenwol zeer uniek als isolatiemateriaal, want je bent ineens voorzien van al je isoleer behoeftes. 
 
Schapenwol is wat duurder, maar dat is niet voor niets. Het is brandwerend, makkelijk te verwerken en fijn isolerend materiaal voor een gezond binnenklimaat. Omdat de vacht van een schaap gewoon teruggroeit, wordt het gerekend als hernieuwbare grondstof. Ook vereist het productieproces van vacht tot isolatiemateriaal weinig energie en is het volledig CO2-neutraal, wat schapenwol ook nog eens zeer milieuvriendelijk maakt. Een zogenaamd Biobased isolatiemateriaal. 
 
Kortom: schapenwol is gezond, ecologisch verantwoord en zeer divers omdat het warmte en geluid zeer goed isoleert en uitermate vochtbestendig is.
 
Luchtzuiverend? Hoe werkt dat?
Schapenwol isolatiemateriaal bevat het dierlijke eiwit keratine. Keratine werkt als een filter: het zuivert vervelende gassen uit de lucht. Omdat een schaap het nooit te warm of te koud mag hebben, zorgt de keratine er ook voor dat het lucht en vocht vast kan houden zodat er altijd een behaaglijk temperatuurtje is. 
 
Montage
Schapenwol is zeer makkelijk te monteren. Je snijdt het makkelijk met een mes door. Omdat Schapenwol damp-open is, is het niet nodig om aan de binnenzijde een folie te plaatsen. Zo creëer je een ademende constructie, die vochtregulerend werkt. 
 
Woolin schapenwol
Het schapenwol van Woolin, komt van schapen die vrij kunnen rondlopen in de bergen van Oostenrijk. Voor het wassen van de schapenwol worden geen chemische middelen of industriële processen gebruikt. Allemaal puur natuur. 
 
Veelgestelde vragen

Is schapenwol vochtregulerend?
Ja. Ongeacht hoeveel vocht het schapenwol heeft opgenomen, blijft het prima isoleren. Er is geen damprem of extra folie tegen vocht nodig. Daarom is het ook zulk fantastisch materiaal voor een land als Nederland, waar temperatuur en vochtigheid erg wisselen per maand. 

Kan ik last gaan krijgen van muizen?
Het is waar dat muizen en ander ongedierte het snelst afkomen op natuurlijke isolatiematerialen omdat ze het zien als lekker eten en een veilig nestplekje. Daarom wordt schapenwol behandeld met een zoutoplossing. Dat vinden muizen erg smerig, dus daar willen ze niets meer mee te maken hebben. Veel andere isolatiematerialen worden behandeld met andere muiswerende stoffen, maar dat kan weer slecht zijn voor de eigen gezondheid en het milieu. 

Kan ik allergisch op schapenwol reageren?
Een allergie voor schapenwol is zeer zeldzaam, omdat het puur natuurlijk is. Schapenwol werkt ook voor gevoelige mensen niet irriterend voor de huid of longen, wat bij sommige andere isolatiematerialen wel het geval kan zijn. 
 
De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur




Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit