Mankala - Bonenspel - Bamboe

Merk: Pandoo

21,99 per stuk incl. btw
Aantal
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 5,95
Gratis verzonden vanaf € 49,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

China
Land van herkomst: China

Bekijk hier meer producten van het merk Pandoo
Pandoo logo
Artikelnummer: 4280001327818

Bekijk alles van Pandoo >
Bekijk meer: Cadeauideeën >

Pandoo - Mankala - Bonenspel - Bamboe

Speel Mankala, Kalah, Oware, of één van de andere honderden namen waaronder dit spel bekend staat. Het is één van de oudste spellen en komt van oorsprong uit Afrika, waarschijnlijk Oud-Egypte. Ook de komende generaties kunnen ervaring opdoen met deze bamboe-uitvoering van Pandoo. Ga jij de uitdaging aan? 

 

  • educatief: strategie oefenen
  • gemaakt van duurzaam bamboe en steen
  • voor 6 jaar en ouder
  • voor 2 spelers
  • speeltijd: ongeveer 20 minuten

Productspecificaties Mankala - Bonenspel - Bamboe

Afmetingen:
22.5 cm x 14.5 cm x 3.5 cm

Inbegrepen:
1 gameboard
48 steentjes

Mankala is een verzamelnaam voor een groep bordspellen die tot de oudste spellen ter wereld behoren. Er zijn veel verschillende varianten van Mankala, maar de basisregels zijn meestal hetzelfde. Ik zal je een korte uitleg geven van hoe je Mankala kunt spelen.
  1. Je hebt een speelbord nodig met twee rijen van zes putjes en twee grote putten aan de uiteinden. Dit zijn de Mankala’s waar je je stenen in moet verzamelen.
  2. Je hebt ook 48 stenen nodig, die je gelijkmatig over de 12 kleine putjes verdeelt. Elke speler heeft zes putjes aan zijn kant van het bord.
  3. Het doel van het spel is om meer stenen in je Mankala te krijgen dan je tegenstander.
  4. Om te beginnen kies je een willekeurige startspeler. Deze speler pakt alle stenen uit een van zijn putjes en verdeelt ze een voor een over de volgende putjes, met de klok mee of tegen de klok in. Dit heet zaaien.
  5. Als je met je laatste steen in je eigen Mankala komt, mag je nog een keer zaaien. Als je in een leeg putje aan jouw kant komt, mag je alle stenen uit het tegenoverliggende putje van je tegenstander pakken en in je Mankala doen. Dit heet stelen.
  6. Het spel gaat door totdat een van de spelers geen stenen meer heeft aan zijn kant van het bord. Dan mag de andere speler alle resterende stenen in zijn putjes in zijn Mankala doen.
  7. De speler met de meeste stenen in zijn Mankala wint het spel.
Dit is een eenvoudige versie van Mankala, maar er zijn ook andere varianten

Milieu-informatie over Mankala - Bonenspel - Bamboe

Het gameboard is gemaakt van bamboe: het snelst groeiende materiaal op aarde! De verpakking is gemaakt van papier en kan dus worden gerecycled.

Aangesloten bij BSCI: Business Social Compliance Initiative, wat betekent dat ze zich inzetten voor een correcte gang van zaken in de gehele keten.

Films


Pandoo

Wij geloven er hartstochtelijk in dat de wereld een betere plek zou zijn als iedereen in zijn dagelijks leven zorg zou dragen voor onze planeet en verstandiger zou omgaan met de beschikbare grondstoffen. Wij zijn een jong, gemotiveerd team en we hebben de afgelopen jaren allemaal een bewuster consumptiegedrag ontwikkeld. Met Pandoo streven we twee belangrijke doelen na. Enerzijds proberen wij met onze producten plastic afval te verminderen. Anderzijds willen wij bijdragen aan het tegengaan van de wereldwijde ontbossing. Wij ondersteunen u in uw dagelijks leven om duurzamere keuzes te maken en deel uit te maken van een wereldwijde beweging voor een groene toekomst.

Pandoo
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen, producten met bedrukking of een speciaal project:



Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Goed


Houtwerk is mooi, dat hij goed vouwbaar is is ook mooi. Jammer dat de steentjes echt wat grove kleine kiezels zijn, zou fijner zijn als ze net ietsjes groter en net iets zachter afgewerkt waren geweest.

Renée

Mankala - Bonenspel - Bamboe

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:



De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur




Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit