img img img img

Worm composter - Lime

Merk: Plastia

€ 169,- per set incl. btw
Aantal
Maak een keuze
Gratis verzonden!

Levertijd: 3 werkdagen

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

 • Educatief
 • Plantaardig

Bekijk hier meer producten van het merk PlastiaPlastia logo
Artikelnummer: 8590415007746

Groen tuinieren met de Wormencomposter!

De meeste mensen zijn een beetje vies van wormen, maar deze Plastia wormenbak laat zien dat ze in je tuin of balkon je beste vrienden zijn. Deze stapelbare wormencomposter is makkelijk te gebruiken voor verwerking van je keukenafval. De wormen zullen hun weg er doorheen eten, waardoor een rijke compost in hun kielzog achterblijft. Deze schep je vervolgens in potten of op je tuin. Wormen zijn eigenlijk super milieuvriendelijke wezens. Ze eten hun eigen lichaamsgewicht per dag en verdubbelen hun bevolking om de 60-90 dagen. Dus als de inhoud van je wormencomposter groeit, stijgt de hoeveelheid aarde en wormen.

Deze composter is een echt designeritem! Hij won namelijk een Red Dot Design Award én een Good Design Award. Maar het is niet alen wormenbak die er niet alleen mooi uitziet, maar ook zijn werk doet én gegarandeerd zonder nare geuren. De wormen maken van al het groente en plantafval de beste compost en wormenthee.

Materiaal: kunststof
Kleur: Lime
Lengte: 50,5 cm
Breedte: 38 cm
Hoogte: 60,5 cm
Diepte 1 tray: 9 cm
Hoogte onderste tray: 20 cm
Totaal aantal lagen: 3 (de onderste tray + 2 bakken / tray)
Pootjes: 18,5 cm
Merk: Plastia
Let op! Dit is exclusief wormen! Die bestel je hier

De wormenbak bestaat uit een onderbak op poten, een groentebak, een uitbreidingsbak, textielrooster en schepje. Bij ons is hij verkrijgbaar in 2 kleuren: grey en lime. 

Composteren met de Wormtoren is:

 • Eenvoudig
 • Reukloos
 • Goed voor mens en milieu
 • Geldbesparend
 • Ruimtebesparend
 • Een milieuvriendelijke manier om keukenafval te hergebruiken 

Wormenthee
Wormenthee is het vloeibare resultaat van het werk van de wormen en kan afgetapt worden door middel van het kraantje aan de onderkant van de bak. Wormenthee bevat veel voedingsstoffen en enzymen die de planten helpen te groeien en resistenter te maken tegen ziektes en ongedierte.
 
Biologisch afval
40% van al het huisafval is bioafval en kan dus makkelijk gecomposteerd worden. Wat is er dan niet en leuker, makkelijker en interresanter dan het thuis of op school te doen!? Niet alleen verkleint de afvalberg, maar er kan met afval iets gemaakt worden wat weer zeer nuttig is om thuis te gebruiken. Het mooie uiterlijk maakt het ook makkelijker om thuis met composteren te beginnen.
 
Wat kan er dan allemaal gecomposteerd worden?
Al het plant- en groenteafval, eierschillen, theezakjes, uitgebloeide bloemen, papieren zakdoeken, enz. kan toegevoegd worden. Let op: voeg GEEN vlees, botten, visgraten, melk/melkproducten, vetten of olieen toe! Liever ook niets van citrusvruchten. Verder kan afval wat niet afbreekbaar is niet in de compostbak.
 
 
 

Product informatie

Tips voor het composteren met wormen in een wormentoren:
 1. Het gaat allemaal niet zo heel snel, dus heb geduld. Het duurt normaalgesproken ongeveer 3 maanden voordat de wormen de eerste bak hebben gecomposteerd. Zeker in het begin is het van belang dat je niet te veel groenafval tegelijk geeft. Beter is om regelmatig (2x per week) kleinere hoeveelheden toe te voegen, het liefst klein gesneden. De maximale hoeveelheid per bak is ongeveer 10cm.
 2. Als je de indruk hebt dat de wormen helemaal niet eten, stop dan een week met voeding geven. Wormen hebben geen tanden, dus het voedsel moet eerst zacht worden. Hoe kleiner het voedsel gemaakt is, hoe sneller bacteriën, sporen en micro-organismen het voedsel geschikt maken voor de wormen. Begin weer met groenafval toevoegen als je ziet dat het bovenste laagje composteert.
 3. Te veel voeding kan allerlei problemen veroorzaken, zoals geurtjes. Schudt de betreffende bak en schep voedsel om, zodat zuurstof er beter bij kan en de wormen sneller kunnen composteren.
 4. Wormen willen, net als mensen, graag wat variatie in hun eten. Geef dus verschillende soorten voedsel. Als je merkt dat ze bepaalde stoffen niet eten, voeg dat dan voorlopig niet meer toe.
 5. Wormen kunnen prima gras en bladeren verteren, maar het verhoogt de temperatuur in de Wormtoren en de compost is niet zo rijk. Fruitschillen zijn veel beter.
 6. Als de zuurgraad (pH-waarde) lager is dan 6, is het niet goed voor de wormen. Ideaal is een pH-waarde van 7. De waarde van 8 is de bovengrens. Voorkom daarom dat je teveel zuur toevoegt in de vorm van citroen, sinaasappels, grapefruit of uien. Strooi zo nodig maandelijks een klein handje kalk over het afval of voeg koolstofrijk materiaal toe zoals karton, krantenpapier of eierdozen om de zuurgraad te verlagen.
 7. Zorg ervoor dat de voeding steeds vochtig is als een uitgeknepen spons (dus niet nat). De gemiddelde vochtigheidsgraad van groenafval is 80%, dus vocht is normaal.
 8. Als er te veel vocht in de Wormtoren zit kan het gaan ruiken. Zet het kraantje open, voeg droog materiaal in de bovenste bak toe (kokosvezel, krantenslierten, keukenrol, tissues, enz.) Het vocht is uitstekende voeding als je het tienvoudig verdunt met water. Door te vochtig materiaal kunnen de gaatjesbodems van de bakken dicht gaan zitten, wat de zuurstoftoetreding belemmert en daarmee het hele proces vertraagd kan worden. Schudt de boel op en schep het om.
 9. Als het systeem te droog is voeg dan de compostthee weer toe in de bovenste bak of doe er wat vochtig gemaakte krantenslierten bij.

 
 

Films
Andere uitvoeringen

Worm composter - Grey
Worm composter - Grey
Uitvoering: Composter - Grey
169,-

Worm composter uitbreidingsbak - Lime
Worm composter uitbreidingsbak - Lime
Uitvoering: Uitbreidingsbak - Lime
21,50

Worm composter uitbreidingsbak - Grey
Worm composter uitbreidingsbak - Grey
Uitvoering: Uitbreidingsbak - Grey
21,50

Plastia

Plastia bestaat sinds 1993 en is opgericht vanuit familietradities. De onderneming is een groot succes vanwege het brede scala van producten. Voor Plastia is het productieprogramma belangrijk. Hier ligt de nadruk op origineel en praktisch design met respect voor de natuur. Plastia pakt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door actief hulp te bieden aan kinderen, en te zorgen voor de bescherming van de natuur en duurzame ontwikkeling.

Plastia
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Tuin

Totaal 1 vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 1
pépétu
Ik ben Jonathan Vanhaelst en graag hep ik u uw tuin mooi, productief en ecologisch te maken. Ik werk samen met u mo een onderhoudsvriendelijke,d uruzame, verantwoorde en boeiende tuin te maken en te o.. Bekijk profiel pagina

d'hoyestraat 34
9870 olsene
+32499628938

Worm composter - Lime

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Kies een kleur

Deze verfkleuren worden gemaakt met natuurlijke pigmenten. Afhankelijk van de gebruikte pigmenten kan de prijs verschillen.

Klik op de kleur om deze te bestellen en de prijs te zien.Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit