Fermentatie Set - Bubbels

Merk: RotPot

27,- per set incl. btw

Totaal per set:
1 st.
Aantal
Maak een keuze
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 5,95
Gratis verzonden vanaf € 49,-

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland


Bekijk hier meer producten van het merk RotPot
RotPot logo
Artikelnummer: 7433606911983

Bekijk alles van RotPot >
Bekijk meer: DIY Etenswaren >

RotPot - Fermentatie Set - Bubbels - Appelbubbels

Complete kit om zelf bubbels te maken. De RotPot Bubbels wordt geleverd met een kruidenmix.
 
RotPot is een complete doe-het-zelf kit waarmee je thuis de lekkerste smaakvolle bubbels maakt door middel van fermentatie. Ferme…wat? Fermenteren! Een oude bereidingstechniek, waarbij gisten en bacteriën de natuurlijk aanwezige suikers omzetten in milde zuren. De pot is steeds opnieuw te gebruiken. Door de los verkrijgbare add-ons kan worden geëxperimenteerd met verschillende recepten en ingrediënten.
 
Ideaal voor het maken van appelbubbels, dit is door het lage alcohol gehalte een perfect alternatief voor wijn en champagne! Ook kan je met de set prima andere frisdranken maken.
 
Met de RotPot maak je het eenvoudig zelf. Alles wat je nodig hebt zit in de doos. En dan heb je nog maar een klein beetje geduld nodig want jouw zelfgemaakte appelsprankel is al na een kleine week klaar!
 

Fermenteren kun je leren

 

 
 

Productspecificaties Fermentatie Set - Bubbels - Appelbubbels

 Wat zit er in de doos? 
  • Een glazen Weckpot 
  • een waterslot 
  • twee deksels
  • zout en kruidenmix
Ingrediënten 
  • Ingrediënten Bubbelmix ‘Sprankelende Kruiden’: 
  • Suiker, kaneel, venkelzaad, kardemom. 
  • Nettogewicht: 22 gram. 
 
Gefermenteerde drank
Om thuis fermenteren nóg makkelijker te maken, heeft Sanne van Keukenboeren de RotPot ontwikkeld. Met de RotPot maak je als een echte thuislaborant de lekkerste producten met weinig middelen. Na de zuurkool en kimchi variant waarmee je groente kunt fermenteren, de roomboterversie voor karnemelk en roomboter, is er nu dus de eerste drankenvariant: RotPot Bubbels. 
 
Vloeibare fermentaties kennen we vooral als bier, wijn en champagne. In Oost-Europa en Rusland drinken ze Kvass van oud brood, in Mexico zijn ze dol op Tepache, een drank van gefermenteerde ananas. Nu is er dus onze eigen Hollandse variant: Appelbubbels! Gewoon te maken met Hollandse appels. Het hele jaar verkrijgbaar, van lekker dichtbij. 
 
Fris met een twist
Appelbubbels is fris-voor-grote-mensen. Door de fermentatie krijgt het drankje een 'volwassen' smaak. Het doet denken aan cider, maar dan met heel weinig alcohol. Het uiteindelijke resultaat, inclusief het alcoholpercentage, hangt af van diverse factoren, zoals de actieve bacteriën en gisten in je drank, de temperatuur van de kamer en de fermentatieduur en zal daarom ook steeds anders zijn.

Milieu-informatie over Fermentatie Set - Bubbels

Fermentatie is de omzetting van organisch materiaal door bacteriën, gisten en schimmels. Veel bekende voedingsmiddelen zijn ontstaan door fermentatie. Denk bijvoorbeeld aan koffie, cacao, droge worst, olijven, kaas, yoghurt, zuurkool. Met de RotPot kan je het gerecht op de juiste smaak brengen zodat jij optimaal geniet.

Lekker, Gezond en Zero Foodwaste
Thuisfermentaties zijn niet alleen heel smaakvol, maar zitten ook nog eens barstensvol vriendelijke melkzuurbacteriën die kunnen bijdragen aan een gezonde darmflora. Bovendien is fermenteren een handige manier om groenterestjes en zuivel langer houdbaar te maken, waardoor verspilling wordt voorkomen.

Het verhaal achter RotPot
RotPot is een creatie van Sanne Zwart, de fermentatie-expert achter Keukenboeren Workshops. Sanne is jaren geleden gefascineerd geraakt door de enorme mogelijkheden en voordelen van fermentatie en heeft als missie iedereen aan het fermenteren te krijgen. 
RotPot wordt samengesteld en verpakt door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiervoor wordt samengewerkt met een nabijgelegen sociale werkplaats met een speciale HACCP-afdeling voor voedselproducten. De kruiden en specerijen zijn waar mogelijk van Nederlandse afkomst en duurzaam geteeld. De materialen worden zorgvuldig gekozen op basis van herkomst, met zo min mogelijk impact op het milieu en zijn geschikt voor langdurig gebruik.

Films
Andere uitvoeringen

Fermentatie Set - Roomboter

Uitvoering: Roomboter / Karnemelk
27,-
 

Fermentatie Set - Kimchi

Uitvoering: Kimchi
27,-
 

Fermentatie Set Zuurkool - Authentieke Kruiden

Uitvoering: Zuurkool - Authentieke Kruiden
27,-
 

Fermentatie Set - Mosterd Kruiden

Uitvoering: Mosterd Kruiden
27,-
 

RotPot

De RotPot is een complete doe-het-zelf kit waarmee je thuis de lekkerste zuurkool, kimchi, bubbels, roomboter of mosterd maakt door middel van fermentatie. Een oude bereidingstechniek, waarbij gisten en bacteriën de natuurlijk aanwezige suikers omzetten in milde zuren.

RotPot
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen, producten met bedrukking of een speciaal project:
Tuin

Totaal 1 vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 1
pépétu
Ik ben Jonathan Vanhaelst en graag hep ik u uw tuin mooi, productief en ecologisch te maken. Ik werk samen met u mo een onderhoudsvriendelijke,d uruzame, verantwoorde en boeiende tuin te maken en te o.. Bekijk profiel pagina

d'hoyestraat 34
9870 olsene
+32499628938

Fermentatie Set - Bubbels

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit