DryPaint Biobased poederverf - Wit

Merk: Tierrafino

38,48 30,78 per zak incl. btw
Aanbieding: 20% Kortingactie geldig t/m 25 april

Totaal per zak:
2 kg

Zakelijk afnemer? Meld je aan voor de groothandel: www.eco-bouwers.nl
Aantal
Maak een keuze

- Momenteel uitverkocht -

Ontvang een email wanneer het product weer leverbaar is
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 5,95
Gratis verzonden vanaf € 49,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

Allergy.png Milieukeur.png

  • Water besparend
  • CO2-neutraal
  • Composteerbaar
  • 100% natuurlijk
  • Biobased
  • Biologisch afbreekbaar
  • Formaldehyde-vrij
  • Oplosmiddelvrij - Arm
  • Vos-vrij

Bekijk hier meer producten van het merk Tierrafino
Tierrafino logo
Artikelnummer: 8717371494896

Bekijk alles van Tierrafino >
Bekijk meer: Leemverf >

Met Tierrafino Dry Paint poeder leemverf maakt u zelf uw natuurlijke oplosmiddelvrij Biobased muurverf door water toe te voegen. Het resultaat: een prachtige, vochtregulerende leemverf die uw muren laat ademen.
 
Deze unieke Biobsaed leemverf van Tierrafino wordt in poedervorm geleverd en kunt u, deze voordat u gaat schilderen mengen met water. Tierrafino Dry Paint brengt u met een roller of blokkwast op de muur aan zoals elke muurverf. Alle muurverven van Tierrafino, dus ook deze, zijn Biobased dampopen en vochtregulerend. Tierrafino Dry Paint zorgt voor een prachtige afwerking van wanden.
Het kan ook eenvoudig aangebracht worden op wanden die al voorzien zijn van leem- en kalkstuc. 
 
De kleur van Tierrafino Dry Paint is standaard wit. Doordat u zelf vloeibare watergedragen pigmenten kunt toevoegen ontstaat echter een groot palet aan mogelijke kleuren. Zorg dat de pigmenten voor het toevoegen goed zijn opgelost in water.
 
Verbruik:
Ca. 85 gram/m2 per laag. In de meeste gevallen zijn twee lagen voldoende (ca. 170 gr/m2). Het verbruik ligt hoger op grove en op donker gekleurde ondergronden. Verbruik als verf 12 m2 per kg, 1 laag, bij een donkere ondergrond twee lagen aanbrengen. Het poeder wordt 1 op 1,5 L water gemengd.

Toepassing:
Leemverf voor op alle voor muurverf geschikte ondergronden. Alleen als buitenverf inzetbaar op muren die beschermd zijn voor direct contact met water. Geschikt voor het verven van verfklare ondergronden als basisleem, kalkcement- en gipspleisters, beton, gipsplaat en diverse andere gangbare ondergronden.

Specificaties:
  • Doe-Het-Zelver/Professional
  • Zeer fijne en pure mineraalverf Biobased
  • Hoog dekkend vermogen na droging
  • Zeer goede hechting
  • Mengbaar met watergedragen pigmenten
  • Antistatische en damp-open afwerking 
  • Kleurecht met een matte uitstraling
  • Bevat geen Titaan-oxide
  • Antiallergeen

Productspecificaties DryPaint Biobased poederverf - Wit

tierrafino-dry_paint-product-sheet-nl.pdf

Verbruik
Wij leveren de verf in verpakkingen van 2 of 8 kg. Gemiddeld verbruikt u 170 gram per m2, dus ongeveer 6m2 per kg, afhanelijk van de structuur en aanzuiging van de ondergrond. Voeg per kilogram verfpoeder 1,5 liter water toe.
 
Verwerking op leem- en kalkstuc ondergrond.
Breng Tierrafino Dry-Paint in een dunne laag aan. Zodat eventuele structuur van de ondergrond hierdoor goed zichtbaar is door de verf heen, dient u een goede basislaag te hebben met bijvoorbeeld kalk- of leemstuc zorgen.
  •  minimale verwerkingstemperatuur: + 5graden.
  • Droogttijd: 2-6 uren bij kamertemperatuur 
  • Houdbaarheid: 2 dagen houdbaar in gemengde vorm
  • Overschilderbaar: na 4 uren

Verwerking op een gladde ondergrond. 
Bij gladde ondergronden gaat U gewoon schilderen als met een reguliere muurverf, op ondergronden met een slechte hechting, gebruikt u eerst Tierrafino Contact Fine (zie ook het productblad). Bij sterk zuigende ondergronden (nieuw stucwerk) adviseert Tierrafino het gebruik van Tierrafino Fix.
 
Een mooie fijne matte afwerking krijgt u door de oppervlakte na een paar minuten nogmaals met kwast of roller te bestrijken. Dit zorgt voor een betere dekking. Na vier uren kunt u de tweede laag aanbrengen die, in de meeste gevallen, voor een volledige dekking zorgt.
 
Mengen:
Tierrafino DryPaint is een poeder dat met water gemengd wordt tot een verf. Maak niet meer verf aan dan binnen 2 dagen verwerkt dient te worden. Voeg al roerend langzaam 1 kg DryPaint toe aan 1,5 liter water en meng 5 minuten met een boormachine met kleine verfmenger. Er zullen kleine klonten zichtbaar zijn. Laat de verf 30 minuten staan. Meng nu nog eens 5 minuten met de verfmenger met een hoog toerental in tot een gladde verf zonder klonten. 

Een keer goed doorroeren met de verfmixer en u kunt Tierrafino Dry Paint de volgende dag weer prima gebruiken. In gemengde vorm is de leemverf twee dagen houdbaar.
 
Op kleur brengen
Door het toevoegen van kleurenpigmenten kunt u de Dry Paint evt. een kleur geven.Voordat u ze met het poeder mengt moeten deze watergedragen pignten (tubetje) volledig in water opgelost zijn. De op deze manier verkregen pigmentpasta roert u vervolgens goed door het water waaraan hierna het poeder van de verf wordt toegevoegd.

Indien Tierrafino DryPaint een dag later na mengen aangebracht wordt, de verf nog eens goed mengen met een boormachine met kleine stucmenger. Na 2 dagen begint de natte verf minder kleverig te worden en is dan slechter te verwerken. 

Aanbrengen:
DryPaint wordt aangebracht met kwast of roller, om de structuur te verfijnen strijkt/rolt u na enkele minuten het oppervlak nog eens na. Des te fijner de structuur, des te beter de dekking. Creëer de gewenste structuur en laat volledig drogen. Breng minimaal 4 uur na volledige droging van de vorige laag een tweede laag aan zoals hierboven beschreven. 

In de meeste gevallen zijn twee lagen voldoende voor een goede dekking. Onder normale omstandigheden (+20ºC en 60% luchtvochtigheid), is DryPaint droog tussen 2 en 6 uur. Uitgehard na twee dagen. Afplakken van DryPaint met licht-plakkend schilder tape nà 24 uur uitharden.




Andere uitvoeringen

76,76 per blik
€ 95,95

Tierrafino

Tierrafino is een Nederlandse producent, die diversen leemproducten levert, zoals leemstuc en leemverf. Door de natuurlijke samenstelling geeft leem een prachtig natuurlijk en rustiek resultaat, met kleuren die alleen de natuur kan maken.

Tierrafino
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen, producten met bedrukking of een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.




Schilders

Totaal 3 vakmannen en -vrouwen



Pagina 1 van 1
edelhert interieur
Edelhert is specialist in het afwerken van uw woning op een ecologische, gezonde en duurzame manier. Ik, Christophe Dahlem, gebruik uit respect voor het milieu, mijn klanten en ook mezelf, natuurlijke.. Bekijk profiel pagina

houwaartstraat
3210 Linden
0032477422952
H&S bvba
Schilder- & decoratiewerken plaatsen van TADELAKT vergrijzen van Eiken meubels en vloeren kalkverven en speciale technieken Bekijk profiel pagina

Keldermanssphransstraat 2
2222 Itegem
+32477324204
Mava painting
Schildersbedrijf Bekijk profiel pagina

Paterstraat 14
8540 Deerlijk
056/773490

DryPaint Biobased poederverf - Wit

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:



De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur




Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit