Calendula+ Zalf - 55ml

Merk: Van Toen Remedies

10,90 per stuk incl. btw

Totaal per stuk:
55 ml
Aantal
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 5,95
Gratis verzonden vanaf € 49,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

Cruelty Free-4.png Natrue-1.png

  • Dierproefvrij
  • Plasticvrij

Bekijk hier meer producten van het merk Van Toen Remedies
Van Toen Remedies logo
Artikelnummer: 8718657421186

Bekijk alles van Van Toen Remedies >
Bekijk meer: Huidverzorging Kind >

Van Toen Calendula+ Zalf 

De Van Toen natuurlijke Calendula+ balsem is ideaal om bij de hand te houden wanneer je jonge kinderen hebt die veel buitenspelen. Een valpartijtje is zo gebeurd, met schrale knietjes als gevolg. Maar gelukkig makkelijk te verzachten met Calendula +.

De balsem met natuurlijke Calendula extract is verrijkt met ingrediënten die wonderen doen voor je huid. Voor een optimale ondersteuning van het herstel van de huid bevat de balsem Tamanu olie, Elemi en Wortel extract.

Er is geen water toegevoegd aan het recept, waardoor het product een hoge concentratie aan werkzame stoffen bied. De balsem houdt de huid wat vetter dan een crème en ondersteunt hierdoor ook de natuurlijke hydratie van de huid zelf.

Van Toen maakt producten op de manier hoe ze oorspronkelijk gemaakt werden bij de apotheek, met de juiste werkende elementen maar dan zónder goedkope synthetische ingrediënten.

100% natuurlijk, microplasticvrij, vegan, NSC EcoControl gecertificeerd

Gebruik: Naar behoefte meerdere keren per dag aanbrengen en licht inmasseren.

Bewaren Bewaren bij kamertemperatuur, uit direct zonlicht en buiten bereik van kinderen. Uitsluitend bestemd voor uitwendig gebruik.
  • Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid
  • Helpt bij een ruwe en schrale huid
  • Ideaal bij kleine valpartijtjes en de bekende gevolgen hiervan voor bijvoorbeeld kinderknietjes
Waarschuwingen: Uitsluitend bestemd voor uitwendig gebruik. Vermijd contact met de ogen. Niet gebruiken op beschadigde huid. Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor een van de ingrediënten.
 
Van Toen Calendula Plus is 100% natuurlijk, microplasticvrij, vegan, NSC Ecocontrol gecertificeerd 
Inhoud: 55ml

Productspecificaties Calendula+ Zalf - 55ml

Ingrediënten: 
Helianthus Annuus Seed Oil*, Ricinus Communis Seed Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Glyceryl Rosinate, Olea Europaea Oil Unsaponifiables, Helianthus Annuus Seed Cera, Rhus Succedanea Fruit Cera, Shorea Robusta Resin, Rhus Verniciflua Peel Cera, Macadamia Integrifolia Seed Oil*, Calophyllum Inophyllum Seed Oil*, Canarium Luzonicum Gum Oil, Limonene**, Tocopherol, Calendula Officinalis Flower Extract*, Ascorbyl Palmitate, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Daucus Carota Sativa Root Extract*, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract*

* Uit biologische teelt ** Bestanddeel uit etherische oliën

Wat zit erin? 
 
Ricinus Communis (Castor) Seed Oil wordt niet voor niets vaak wonderolie genoemd. Ook wordt deze olie castorzaadolie, castorolie of ricinusolie genoemd. Deze olie voedt en verzacht de huid en beschermt de huid tegen uitdroging.

Tamanu olie Calophyllum Inophyllum Seed Oil, ofwel tamanu olie, is rijk aan antioxidanten en omega vetzuren. Van oudsher wordt Tamanu olie gebruikt bij huidproblemen, maar gek genoeg is dit ingrediënt in de westerse wereld nog aan een voorzichtige opmars bezig. En die kan ons niet snel genoeg gaan!

Want: Tamanu olie heeft sterke antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Niet alleen handig in Calendula + maar wordt dus ook veel ingezet bij de verzorging van een acné of eczematische huid.

Tamanu wordt in de Westerse wereld wel steeds meer gebruikt in anti-aging producten. Dat is ook niet zo gek, want het ondersteunt de aanmaak van collageen en de regeneratie van de huid, de vetzuren hydrateren die huid.

In de Calendula + wordt de Tamanu olie gebruikt omdat het een zeer ondersteunende rol vervult bij schrale plekken, bijvoorbeeld op handen, voeten en na valpartijtjes.

Elemi Canarium Luzonicum Gum Oil, ofwel Elemi, heeft antiseptische en schimmelwerende eigenschappen. Het ondersteunt huidherstel, zoals bij wondjes, schaafjes en valpartijtjes.

Calendula
Calendula Officinalis Flower Extract, ofwel calendula-extract, wordt verkregen uit de bloeiende delen van de calendulaplant, ook wel de goudsbloemen. Je snapt dus ook meteen waar Calendula + haar kleur aan te danken heeft. Calendula-extract werkt ontstekingsremmend, heeft een kalmerend effect op de huid en bevordert de regeneratie van de huid. Het brandend gevoel wat direct kan ontstaan bij een schaafwondje wordt ook direct verzacht. Het helpt ook ontstekingen voorkomen wanneer de huid beschadigd is geraakt.

Wortelextract Daucus Carota Sativa Root Extract
, ofwel wortelextract, heeft revitaliserende eigenschappen (dus ook populair in anti-aging producten), heeft een samentrekkende werking en antiseptische eigenschappen.


Van Toen Remedies

Al jaren heb ik een passie voor mooie, natuurlijke en pure producten. Mei 2021, een formulator vriend schonk me een volledig papieren exemplaar van zijn Pharmaceutical Encyclopedia uit 1955. Dit boek gaf me de inspiratie om Van Toen Remedies te starten. De missie van het merk is om oude remedies zoals zalven, balsems, tincturen en etherische oliën te bieden die zijn ontwikkeld in de geest van nieuwe technologie en met behulp van grondstoffen van de hoogste kwaliteit. De producten zijn 100% natuurlijk en zijn NCS en Ecocontrol gecertificeerd

Van Toen Remedies
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen, producten met bedrukking of een speciaal project:



Calendula+ Zalf - 55ml

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:



De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur




Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit