Skiva Cellulose isolatie plaat

Merk: iCell Cellulose

€ 107,76 per pak incl. btw
€ 32,60 per m2

Afmetingen per stuk:
117cm x56,5cm x12mm
Aantal stuks per pak:
5
Totaal per pak:
3,31 m2

Zakelijk afnemer? Meld je aan voor de groothandel
Aantal
Maak een keuze
Gratis verzonden!

Levertijd: 3 werkdagen

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Zweden
Land van herkomst: Zweden

keurmerken_recyclebaar.jpg keurmerken_c2c.jpg

 • Alternatieve energiebron
 • Gas besparend
 • Duurzame kwaliteit
 • 100% Biologisch afbreekbaar
 • Plantaardig

Bekijk hier meer producten van het merk iCell Cellulose
iCell Cellulose logo
Artikelnummer: 2500000133251

Bekijk alles van iCell Cellulose >
Bekijk meer: Dakisolatie >

iCell Skiva cellulose isolatie wordt gemaakt van oude kranten en is een 100% natuurlijk product. Vanwege de uitstekende isolatie waarde is iCell geschikt voor thermische en akoestische isolatie voor binnenwanden, plafonds, vloeren en muren.

iCell Skiva is een flexibele isolatiemat voor muren, daken en vloeren. iCell maakt gebruik van ecologisch gelabeld oud krantenpapier dat wordt gemaakt van zuivere cellulosevezels uit naaldhout. De mat wordt bijeengehouden met bindvezels. Er wordt een boriumvrij brandvertragend middel aan toegevoegd.
Het wordt geproduceerd in een droog proces met een laag energieverbruik in een moderne fabriek in Älvdalen, Zweden.
 
iCell Skiva is een uitstekende isolatie tegen koude en warmte dankzij het lage warmtegeleidingsvermogen en de hoge weerstand tegen luchtstroming, waardoor convectie wordt tegengehouden. Tegelijkertijd dempt de isolatie ongewenste geluiden en geluid efficiënt dankzij de structuur en hoge dichtheid. De cellulosevezel heeft hygroscopische eigenschappen (dampopen), zodat vocht in de lucht wordt opgenomen en afgestaan. Dat doet het gebouw ademen, vocht wordt opgedroogd zonder condensatie.
 
De matten zijn gemakkelijk te installeren dankzij hun vormstabiliteit, het gemak om ze op maat te snijden en het feit dat ze de huid en de luchtwegen niet irriteren.
 
Toepassing en installatie
De afmetingen van iCell Skiva zijn aangepast aan de gebruikelijke kozijnafstanden voor wanden, schuine daken en vloeren. Ze zijn flexibel en vullen de ruimte op. Het kan gemakkelijk worden gesneden voor andere afstanden. Naar de binnenste warme ruimte toe wordt een dampremmer als klimaatschild aangebracht. iCell Skiva mag niet zonder afwerklaag worden gebruikt. Het product moet voor de installatie beschermd worden tegen vocht en vuil.
 • W70 iCell Skiva 1170 x 565 x 70
 • 8 pl in een pak - 5,29 m²
 • Isolatie waarde Rd 1,94
 • Lamda waarde van 0,036
 • Geluidsabsorptie 1,0

Product informatie

Brochure_KVA_ISOLATIE_210x280_NL_FR_2019_SITE_LR2.pdf

Steeds hogere energieprijzen en strengere milieueisen maken het noodzakelijk het gebruik van de energiebronnen van de wereld te verminderen en het milieu te beschermen. Woon- en commerciële gebouwen zijn goed voor ongeveer 40% van het energieverbruik, maar het grootste deel van deze energie wordt verspild door slechte en vaak niet milieuvriendelijke isolatie.  Betere en milieuvriendelijke isolatie van iCell biedt bovendien grote mogelijkheden voor het optimaliseren van energiebesparingen
 
Milieuvoordelen met iCell cellulose-isolatie:
 • iCell cellulose is een organisch materiaal - cellulose afkomstig van dennenbomen.
 • iCell gebruikt voornamelijk ongebruikte kranten voor de productie. Door 1 ton kranten te recyclen, besparen we 19 bomen, 4.000 kWh energie, 29.000 liter schoon water, 3 kubieke meter afval en in totaal 30 kg giftig afval.
 • iCell cellulose-isolatie kan vocht opnemen en weer afgeven en laat daardoor het huis ademen zonder dat er dampdichte folie nodig is.
 • De productie van iCell's cellulose losse vulling, van grondstof tot eindproduct, verbruikt aanzienlijk minder energie dan isolatiematerialen gemaakt van mineralen of olie.
 • De productiefaciliteit van iCell maakt gebruik van elektriciteit uit wind- en waterkracht.
 • Het productieproces van iCell vindt plaats in het midden van de Scandinavische markt lekker dichtbij, wat de milieu-impact veroorzaakt door transport vermindert.
 • De cellulose-isolatie van iCell zorgt voor een aanzienlijk betere werkomgeving tijdens de installatie.

Milieu informatie

Steeds hogere energieprijzen en strengere milieueisen maken het noodzakelijk het gebruik van de energiebronnen van de wereld te verminderen en het milieu te beschermen. Woon- en commerciële gebouwen zijn goed voor ongeveer 40% van het energieverbruik in Zweden, maar het grootste deel van deze energie wordt verspild door slechte en vaak niet milieuvriendelijke isolatie.  Betere en milieuvriendelijke isolatie van iCell biedt bovendien grote mogelijkheden voor het optimaliseren van energiebesparingen
 
Deze noviteit, de iCell Skiva, is misschien wel de grootste vooruitgang in de isolatie-industrie sinds de jaren '60.  Sinds 2011 zijn we bezig met de ontwikkeling van een milieuvriendelijke isolatieplaat voor de bouwsector en de iCell Skiva is nu klaar voor de markt. De isolatieplaat wordt gebruikt als aanvullende isolatie of in diverse nieuwe gebouwen in aanbouw. De iCell Skiva is in wezen gebaseerd op dezelfde eco-efficiënte cellulose-isolatie als de iCell Lösull.
 

Films


iCell Cellulose

iCell producten worden gemaakt in een energiezuinige fabriek met slechts 10% van het energie verbruik t.o.v. traditionele isolatie materialen De iCell fabriek draait volledig op groene energie uit water en wind en het productieproces verloopt zonder vervuiling van lucht, water en grond. Als een gebouw wordt gedemonteerd kunnen de iCell isolatiematten volledig worden hergebruikt. Beschadigde matten worden gerecycled als losse vlokken en maakt het product volledig Cradle to Cradle.

iCell Cellulose
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer*: Gewenste hoeveelheid*: Indicatie leverdatum: Bericht:

Klusbedrijven

Totaal 2 vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 1
d' Ecouvert
Ecologisch klus-en tuin bedrijf + relaxatiemassage en gezondheid Bekijk profiel pagina

Brugsesteenweg 22
8740 Pittem
0478473446
Frans Verwerft en zn bvba
Frans Verwerft en zn heeft meer dan 30 jaar ervaring in de houtbewerking. Samen met zijn zonen Pascal, Ivan en Tim heeft Frans gezorgd voor een vaste waarde wat interieurinriching en renovatie betref.. Bekijk profiel pagina

Geelseweg 7
2200 Herentals
003214254600

Skiva Cellulose isolatie plaat

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Er zijn een aantal gegevens waarmee de verschillende soorten isolatie met elkaar zijn te vergelijken:
 
 • Warmtegeleiding coëfficient  (Lambda-waarde)
 • Isolatiewaarde  (R-waarde)
 • Isolatiewaarde  (U-waarde)
 • Dampdiffusieweerstand (µ-waarde)
 • Warmte opslag capaciteit  (C-waarde)
 • Geluids isolatiewaarde 
 • Brandveiligheid (klasse)

Warmtegeleidingscoëfficient (lambda-waarde)
Geeft aan hoe goed een materiaal warmte geleid. Hoe lager de waarde hoe beter. Deze waarde is een materiaaleigenschap en dus niet dikte afhankelijk. Isolatiematerialen zijn met deze waarde goed met elkaar te vergelijken gezien de dikte niet meespeelt. De lambda waarde wordt uitgedrukt in W/mK  
 
Isolatiewaarde  (R-waarde)
De R-waarde geeft de isolatiewaarde weer van een materiaal. Hoe hoger de R-waarde hoe beter het product de warmte tegenhoud. De R-waarde is dikte afhankelijk. Hoe dikker het materiaal hoe hoger de R-waarde zal zijn. De R-waarde van een materiaal is te berekenen aan de hand van de lambda-waarde (zie hierboven), de formule is als volgt:
 
R-waarde =  Dikte van het materiaal in meters / lambda waarde
 
De R-waarde van een materiaal wordt vaak opgegeven in Rd. Naast de Rd waarde is er ook de Rc waarde. De Rc-waarde heeft betrekking op de Isolatiewaarde van de complete constructie. Zowel het isolatiemateriaal als de houtconstructie, aftimmerig en dakbedekking.
 
Isolatiewaarde  (U-waarde)
De U-waarde is eigenlijk de omgekeerde R-waarde. De U-waarde dus geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat. Deze waarde wordt gebruikt voor materialen met een vaste dikte. (bijvoorbeeld dubbelglas). Hoe hoger de U-waarde, hoe slechter de isolatie en dus hoe lager hoe beter. 

De U-waarde kan je vanuit de R waarde berekenen: 

1 / R-waarde =  U-waarde. 

Of andersom: 

1 / U-waarde = R-waarde

 
Dampdiffusieweerstand (µ-waarde)
Vochtige lucht verplaatst zich altijd van een vochtige omgeving naar een minder vochtige omgeving. (warme lucht vloeit altijd naar koude lucht). Tijdens dit transport ondervindt de zogenaamde dampstroom een weerstand die afhankelijk is van het type materiaal waar de dampstroom doorheen gaat. Deze weerstand (de dampdifusieweerstand) van het materiaal wordt uitgedrukt in een zgn. µ-waarde.  De µ-waarde geeft de verhouding weer van de dampweerstand van het van materiaal t.o.v. de dampweerstand van een laag lucht.  De µ-waarde van lucht is 1. Materialen waardoor geen dampstroom mogelijk is, bijvoorbeeld plastic, hebben een oneindige dampdiffusieweerstand.  
 
Warmtecapaciteit (C -waarde)
Dit geeft aan hoeveel energie er nodig is om het materiaal 1 graad te doen stijgen.  Dit is een materiaaleigenschap en dus niet dikte afhankelijk. Hoe hoger de C-waarde hoe trager een isolatiemateriaal opwarmt.  Dit betekend dat wanneer zomers de zon op de gevel straat, het bij isolatiemateriaal met een hoge C-waarde lang duurt voordat de muur is opgewamd en deze wamte doorgeeft naar binnen. Het blijft binnen dus langer koel in de zomer. Andersom: In de winter zorgt isolatiemateriaal met een hoge C-waarde ervoor dat de warmte langer in de muur blijft en dus niet snel naar buiten lekt. Een eenmaal opgewarmd huis heeft hierdoor veel minder bij-verwarming nodig. 
 
Geluidsisolatie waarde
De geluidsisolatie van een materiaal wordt onderverdeeld in 2 soorten:
 
 • Luchtgeluidsisolatie (geluiden die zich voortplanten in de lucht zoals muziek)
 • Contactgeluidsisolatie (geluiden die zich voortplanten in het materiaal door bv een  trillende wasmachine)

Luchtgeluidsisolatie
De luchtgeluidisolatie van een materiaal wordt onderverdeeldt in 2 soorten:
 
 • De geluidsabsorptie 
 • De geluidisolatie

Geluid absorptiecoefficiënt (Alfa-waarde)
De geluid absorptiecoëficient geeft weer hoeveel geluid er geabsorbeerd wordt door het materiaal en dus ook hoeveel geluid het terug kaatst. De absorptiecoeficient  wordt uitgedrukt in een schaal van 0-1. 
Waarbij 1 een geluidsabsorptie weergeeft van 100% oftewel er is geen enkele weerkaatsing van het geluid. Bijvoorbeeld bij lucht. En 0 een totale weerkaatsing van het geluid weergeeft. De geluidsabsorptie zegt niets over de mate waarin het materiaal geluid doorlaat. Maar geeft alleen weer hoeveel geluid er wordt terug gereflecteerd de ruimte in.  
 
Absorptiematerialen zijn in het algemeen licht van gewicht en bezitten meestal een poreuze open structuur, terwijl materialen die geluid isoleren (dus niet doorlaten) niet poreus zijn en bij voorkeur een grote massa per oppervlak hebben. 
 
Geluidsisolatie (db)
De geluidsisolatie geeft aan hoeveel geluid het materiaal verzwakt van de ene naar de andere ruimte. De verzwakking van het geluid wordt uitgedrukt in db(decibel) en is afhankelijk van de dikte van het materiaal. (hoe dikker het materiaal hoe minder geluid het doorlaat). De geluidisolatie is sterk afhankelijk van de omstandigheden, zoals kieren en geluidlekken.
 
Contactgeluid
Het isoleren van contactgeluid is een stuk lastiger dan het isoleren van luchtgeluid. De enige manier om contactgeluid te isoleren is door de wand of vloer te ontkoppelen van de rest van de ruimte. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van rubbers of schuimband. Het voorkomen van contactgeluid bij vloeren wordt meestal opgelost door het leggen van een (zachte) ondervloer van bijvoorbeeld houtvezel of vilt. Door gebuik van de ondervloer wordt het contactgeluid van de dekvloer en de verdiepingsvloer voorkomen. De contactgeluid reductie wordt vaak opgegeven in 2 getallen. De verzwakking van het  contactgeluid naar de ruimte eronder en de verzwakking van het contact geluid dat terug de kamer in kaatst. Omdat het contactgeluid afhangt van het soort verdiepingsvloer en de dekvloer heeft het getal alleen betrekking op specifieke vloeren, bijvoorbeeld alleen bij laminaat.
 
Rekenen met Isolatiewaardes (RC-waarde)
De Rc-waarde is de isolatiewaarde van de totale constructie. Bijvoorbeeld van een dak of muur. De Rc-waarde kun je berekenen als je de dikte en de warmtegeleidings coëfficient hebt van alle materialen die in de constructie zijn gebruikt.
 
De berekening is dan als volgt: Bereken van elk product de Rd waarde en tel deze bij elkaar op, dit maakt de Rc-waarde. 
Let op, lucht telt ook mee. I.p.v. warmtegeleiding wordt bij "lucht" de warmteweerstand vermeld: Bij een horizontale spouw wordt een lambda-waarde van 0.182 aangehouden, bij een verticale spouw krijgt lucht een lambda-waarde van 0.169.
 
Brandveiligheid (Brandklasse)
 
Er zijn sinds 2003 zeven Euro-brandklassen: A1, A2, B, C, D, E en F. De A1 klasse is de hoogste en daarmee veiligste klasse. Als basis voor het nieuwe brandklassensysteem geldt dat het beste product geen enkele bijdrage mag leveren aan een brand. Een onbrandbaar product hoort dus thuis in de hoogste klasse. Een product dat zeer snel vlam vat en snel verbrandt met veel hitte-ontwikkeling, dus het meest brandbare product, komt in de laagste klasse (F). Bij de bepaling van het brandgedrag van bouwproducten is gekeken naar onderstaande aspecten:
 
 • Temperatuurstijging
 • Massaverlies
 • Vlamuitbreiding
 • Mate van branduitbreiding
 • Horizontale vlamuitbreiding
 • Totale calorische waarde
 • Rookontwikkeling
 • Vlamtijden
 • Totale hitte-ontwikkeling
 • Totale rookproductie
 • Productie van brandende druppels / delen
 
Brandklasses

 
 • Klasse A1 - Geen enkele bijdrage - Onbrandbaar 
 • Klasse A2 - Nauwelijks bijdrage - Praktisch niet brandbaar 
 • Klasse B   - Erg beperkte bijdrage - Heel moeilijk brandbaar 
 • Klasse C - Grote bijdrage - Brandbaar
 • Klasse D - Hoge bijdrage - Goed brandbaar 
 • Klasse E - Zeer hoge bijdrage - Zeer brandbaar 
 • Klasse F - Niet bepaald, Niet getest of voldoet niet aan E


 

De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit21