Plantaardige Voedingskorrel - 750gr

Merk: BioKultura

13,95 per zak incl. btw

Zakelijk afnemer? Meld je aan voor de groothandel: www.eco-bouwers.nl
Aantal
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 5,95
Gratis verzonden vanaf € 49,-

Levertijd: 3 werkdagen


PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

  • Composteerbaar

Bekijk hier meer producten van het merk BioKultura
BioKultura logo
Artikelnummer: 8717953014795

Bekijk alles van BioKultura >
Bekijk meer: Bodemverbeteraars & Mest >

Waarom een plantaardige voedingskorrel? Laten we allereerst een duidelijk statement maken: ‘bedenk vooraf goed waar en waarom je een korrel gebruikt’. Waarom? Omdat korrels vaak puur en alleen voeding afgeven en het stuk rondom verbetering van bodemleven, waterhuishouding en structuur overslaan. En juist dat is zo belangrijk voor je planten. De voeding die beschikbaar komt via de gangbare korrels spoelt grotendeels uit en wordt maar voor een klein percentage benut.  Daarom kun je over het algemeen stellen dat het werken met compost essentieel is in de tuin, je bent dan bezig met het gehele plaatje in je bodem en dus ook je plant. 

Waarom dan toch deze korrel? 

Op onze kwekerij potten we een grote hoeveelheid planten op in potten voor de verkoop. De plant staat dan niet meer met haar wortels in de volle grond. Je moet dus zorgen voor mooie potgrond waar leven, voeding en structuur in zit.  Die pot brengt namelijk beperkingen met zich mee. De plant kan zich er prima in ontwikkelen maar de mogelijkheden voor die plant zijn wel begrenst. Op de kwekerij moeten wij daarom, gedurende het seizoen, wel eens wat bij-voeden. Dat doen we dan met deze korrel. Als we de plant niet verkopen wordt deze het seizoen erop overgepot naar een grotere potmaat. Dan krijgt de plant dus weer nieuwe potgrond. Ben je nou niet van plan de (kamer)planten te verpotten, dan is het toevoegen van deze korrel erg handig en belangrijk.

We kozen voor deze korrel omdat; 

  • Samengesteld uit uitsluitend plantaardige ingrediënten (voornamelijk zeewieren). 
  • Zeer gedoseerd en lang voedingsstoffen afgeeft.
  • Geen hoge NPK verhouding heeft (7,5 – 2 – 4)
  • Geheel organisch is.
  • Deze korrel wel wat voor het bodemleven doet (schimmels).
  • 750 gram per emmer

Hoe gebruik je de korrel?

Eén á twee keer per jaar kun je de planten in pot van een klein handje (max. 10 gram = ongeveer een eetlepel per 5L potgrond) korrels voorzien. Na het strooien is het verstandig om de plant water te geven. Hierdoor wordt de korrel snel opgenomen en ontstaan er 'schimmelsporen'. Deze zijn erg belangrijk en goed voor de plant, geen reden tot paniek dus! Het moment waarop je de korrel gebruikt bepaal je voornamelijk door goed naar de plant te kijken. Vaak zie je het wanneer deze wat extra voeding nodig heeft. Daarnaast kun je er voor kiezen de plant bij het oppotten direct van wat korrels te voorzien. En daarna halverwege het jaar nogmaals.

Ook voor het gazon!

De korrel is ook zeer goed te gebruiken voor je gazon. Doordat de korrel langzaam stikstof afgeeft kan het gras namelijk voeding pakken wanneer het dat wil. Je zorgt er dan voor dat het gras breedte groei creëert en geen hoogte groei. Dat laatste zorgt voor open plekken (en meer mos) en meer moeten maaien. Wanneer je jouw gazon maait, laat dan ook lekker het maaisel liggen op het gazon, dat is namelijk organisch materiaal wat snel verteerd. Dan ben je gelijk lekker bezig met je bodem. De korrel strooi je een keer op het gazon in het voorjaar en het najaar (per keer 1KG op 35m2).

Deze plantaardige voedingskorrel kun je ook uitstrooien over de border of moestuin. Dit doe je dan puur om extra voeding in de bodem te brengen voor de groei. Maar nogmaals, voor de volle grond kies je beter voor onze mestcompost of tuinaarde.

Productspecificaties Plantaardige Voedingskorrel - 750gr

FAQ Bio-Kultura.pdf
Aflevering Bio-Kultura.pdf

Milieu-informatie over Plantaardige Voedingskorrel - 750gr

 CERTIFICERING
Alle producten van Bio-Kultura zijn (internationaal) biologisch gecertificeerd door Control Union. Tevens staan de producten
op de inputlijst van Skal (te downloaden op onze website: bio-kultura.nl/zakelijk). Verder zijn alle producten ter goedkeuring
aangeboden aan het FiBL.
Waarom een biologische certificering? Wij vinden het van groot belang dat er een onafhankelijke partij is die erop toeziet dat
onze biologische producten op eerlijke wijze en via de daarvoor opgestelde regels tot stand komen. Dit geeft je duidelijkheid
en garantie. Tevens onderscheiden we ons van aanbieders van reguliere compost. Natuurlijk zitten hieraan voor ons
aanzienlijke jaarlijkse kosten. Maar dit weerhoud ons er niet van te investeren in dit administratieve stuk.
Wij gaan verder dan alleen een certificering. Veel producten die wél zijn toegestaan in de biologische landbouw (via de
inputlijst van Skal) gebruiken wij juist niet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bloedmeel, verenmeel en gft-compost. Deze goedkope producten zijn weliswaar toegestaan, maar voegen naar ons idee niets toe aan de bodem.
 
Als enige producent van potgrond, tuinaarde en compost staan wij daadwerkelijk op de inputlijst van
SKAL. Tevens zijn onze productenbiologisch gecertificeerd door Control Union
Bio-Kultura gaat verder dan de gestelde criteria aan biologische producten. We gebruiken geen bloed-, veren- en beendermeel of andere producten uit de bio-industrie. Ook GFT-compost en bermmaaisel vind je niet in onze producten.
Je kiest voor een groen familiebedrijf met hart voor plant, mens, dier en
milieu. 
 


BioKultura

De grond van Bio-Kultura geeft langdurig zijn voedingstoffen vrij gedurende één groeiseizoen waardoor het niet noodzakelijk is om een bijbemesting te geven. De grond heeft tevens een hoog humusgehalte waardoor hij na één jaar ook nog zijn waarde heeft voor de tuin. Kortom: een uitstekend product waar de bewuste tuinier veel plezier aan zal beleven.

BioKultura
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen, producten met bedrukking of een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.




Tuin

Totaal 1 vakmannen en -vrouwen



Pagina 1 van 1
pépétu
Ik ben Jonathan Vanhaelst en graag hep ik u uw tuin mooi, productief en ecologisch te maken. Ik werk samen met u mo een onderhoudsvriendelijke,d uruzame, verantwoorde en boeiende tuin te maken en te o.. Bekijk profiel pagina

d'hoyestraat 34
9870 olsene
+32499628938

Plantaardige Voedingskorrel - 750gr

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:



De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur




Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit