Kaas Kefir maker 1400ml.

Merk: Kefirko

35,99 per set incl. btw

Totaal per set:
1 st.
Aantal
Maak een keuze
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 5,95
Gratis verzonden vanaf € 49,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Slowakije
Land van herkomst: Slowakije

  • Gas besparend

Bekijk hier meer producten van het merk Kefirko
Kefirko logo
Artikelnummer: 3830063020250

Bekijk alles van Kefirko >
Bekijk meer: DIY Etenswaren >

Kefirko  Kaas Kefirmaker 1400ml. - probiotische voordelen

Met de kaasmaker kunt u gemakkelijk kefirkaas of andere soorten kaas bereiden. Door het unieke ontwerp kunt u de gecultiveerde melkkefir gemakkelijk en snel van de wei scheiden. De wei gaat door het gaas en blijft achter in de glazen pot en in het gaas krijgt u verse romige kaas.

Kefir-roomkaas heeft alle kenmerken van roomkaas met de extra voordelen van levende culturen die het resultaat zijn van fermentatie. DIY bereiding van gefermenteerde kaas is de beste manier om ervoor te zorgen dat je elke dag verse kaas op je menu hebt staan.

Om kefirkaas te bereiden heb je kefir en benodigdheden nodig. U kunt een Kefirko Cheese Maker gebruiken - een keukenhulpmiddel dat is ontworpen om zelfgemaakte kefirkaas te bereiden. Het bevat een gaasmandje waarin de kefir wordt gezeefd. We hebben het ontworpen om langzaam te zeven, zodat de vaste stoffen in het mandje blijven, ook al loopt de wei eruit. Het gaasmandje is bevestigd aan een glazen pot die het mogelijk maakt de wei - de vloeistof die eruit loopt - te bewaren.
 
Welke soorten kaas kunt u maken
Met de Kefirko Cheese Maker kun je verschillende kazen maken. Het keukenhulpmiddel is ontworpen om kefirkaas te bereiden, maar je kunt er vele andere kazen mee bereiden. Het is gemakkelijk om kwark, mozzarella, mascarpone, ricotta en andere kazen te bereiden met behulp van dit innovatieve hulpmiddel. 
 
U kunt 100-200g kefirkaas bereiden in een klein potje met 600ml melkkefir en 200-400g kaas in een groot potje met 1000ml melkkefir.
 
Hoe werkt de kaasmaker
STAP 1
Giet de kefir in het gaasmandje van de Kefirko Cheese Maker. U kunt er ongeveer 0,6 l kefir in gieten. Dek af met het deksel - niet goed vastzetten, zodat de lucht kan stromen - om te voorkomen dat er kleine stukjes en vliegjes in de kefirkaas vallen.
 
STAP 2
Zet de Kefirko Cheese Maker in de koelkast om verdere gisting te voorkomen/vertragen. Laat het de juiste tijd staan om het te zeven en de gewenste dikte van de kaas te krijgen. Tijdens het zeven kan het gebeuren dat er wat kaas aan de rand van de ring opdroogt die je gemakkelijk met de lepel kunt schoonmaken.
 
STAP 3
Haal de Kefirko Cheese Maker uit de koelkast en open het bovendeksel. (U kunt de persveer op dit punt gebruiken om hardere kaas te maken.) Schroef de ring los en neem deze samen met het gaasmandje af. Gebruik het bovendeksel als bakje voor het gaasmandje en laat de ring zakken. Neem het gaasmandje en draai het over het bord om de kaas eruit te halen.
 
STAP 4
De kaas is nu klaar voor consumptie of voor gebruik in de recepten. Breng uw kaas op smaak door droog of vers fruit, noten, kruiden of specerijen naar keuze toe te voegen. Kies de ingrediënten en bereid verse kaas zoals u het lekker vindt.
 
Hoelang duurt het om te maken?
Als je zelf kefirkaas maakt, moet je eerst de kefir maken. Het duurt 12-24 uur voordat de kefir gefermenteerd is. Daarna zeef je de kefir, die je rechtstreeks in de Kefirko Cheese Maker kunt zeven. Het hangt er ook vanaf wat voor soort consistentie je zoekt in je kefirkaas. Hoe langer de kefir wordt gezeefd, hoe droger en dikker de kaas is. Hier zijn de schattingen voor de tijd van het zeven. Merk op dat de consistentie van je kaas ook afhangt van de individuele ingrediënten en de temperatuur.
 
Tijd van uitlekken
Enkele uren voor een dikkere kefir die gebruikt kan worden voor dipsauzen.
Overnachting voor romige kaas.
1-2 dagen voor half harde kaas.
Om half harde kaas te krijgen kunt u ook de persveer met schijf gebruiken, zodat alle wei eruit komt.
Wij raden aan kefirkaas te maken in een koele ruimte of in de koelkast om verdere gisting van de kefir te stoppen/vertragen. Als u daarentegen een meer zure/gefermenteerde smaak van de kaas prefereert, kunt u de kaas op kamertemperatuur laten uitlekken.

Productspecificaties Kaas Kefir maker 1400ml. - 1400ml

ENGLISH-CHEESE-MAKER-USER-MANULAL.pdf
Cheese Maker Kefirko catalogue ENG .pdf

Films




Andere uitvoeringen

Kaas Kefir maker 848 ml.

Uitvoering: 848 ml
32,45
 

Kefirko

Met de Kefirko all in one glazen pot wordt het maken van kefir en kombucha een fluitje van een cent. Het idee is ontstaan omdat het maken van kefir en kombucha thuis best een gedoe kan zijn en veel tijd kost. Niet iets wat je graag ieder dag wilt doen. Daarom hebben ze een 'all in one' glazen pot ontworpen waarmee je het hele fermentatieproces van kefir of kombucha kan doen. Dus geen gedoe meer met aparte glazen, zeefjes en maatbekers.

Kefirko
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen, producten met bedrukking of een speciaal project:



Kaas Kefir maker 1400ml.

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:



De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur




Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit