SONO naturetherm - platen

Merk: Naturetherm

40,73 per plaat incl. btw

Afmetingen per stuk:
250cm x77cm x22mm
Totaal per plaat:
1,93 m2
Isolatiewaarde (Rd):
0,47

Zakelijk afnemer? Meld je aan voor de groothandel: www.eco-bouwers.nl
Aantal
Maak een keuze
Dit product wordt apart verzonden door
Sono - nature

bezorgkosten
Voor de producten van deze leverancier worden aparte verzendkosten berekend van
€ 140,- gratis vanaf € 850,-

Levertijd: afhankelijk van leverancier


Nederland
Land van herkomst: Nederland

  • 100% natuurlijk
  • Biobased
  • Gas besparend

Bekijk hier meer producten van het merk Naturetherm
Naturetherm logo
Artikelnummer: 2700000048207

Bekijk alles van Naturetherm >
Bekijk meer: Geluidsisolatie >

SONO-platen
Deze platen worden gemaakt van houtvezelisolatie met een hoge dichtheid. Ze zijn geluidsisolerend, thermisch isolerend en dampdiffusie-open. De SONO bevat geen chemicaliën of bindmiddelen, dus het is volledig vrij van giftige stoffen. Dat maakt van de SONO platen een perfect alternatief voor gipsvezelplaten en gipskarton platen.

Toepassing
Als pleisterdrager op scheidingswanden, voorzetwanden en schuine zijdes van daken (binnenzijde): Voor de binnenafbouw en als droogbouwplaat.
Als uitvlakplaat en pleisterdrager (renovatieplaat): Op oude slechte binnenwanden. De Naturetherm Sono stucplaten zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt als ondergrond voor leemstuc, kalkpleister, silicaatpleister en Quick SKS-mortel (niet geschikt voor gipspleister), evt. gecombineerd met wandverwarming. De platen zijn twee-zijdig toepasbaar en geschikt voor wand en schuine-dak toepassingen. De platen zijn niet geschikt voor natte ruimtes.

Tijdbesparend aanbrengen
SONO houtvezelplaten worden horizontaal aangebracht (liggend) en zijn rondom voorzien van veer- en groef waardoor ze razendsnel te verwerken zijn. Zo hoeft er niet van staander op staander geëindigd te worden, maar kan men de platen doorzetten en met de veer- en groef op elkaar aansluiten. De volgende rij wordt dan in halfsteens verspringend verband aangebracht. Zo ontstaat een zeer stabiele wandopbouw. Ideaal te combineren met natuurlijke NatureFlex houtvezelisolatie voor een optimaal binnenklimaat. Wanneer de SONO platen bij een schuine wand bevestigd worden is het advies om de afstand tussen de panlatten hart op hart 20 cm aan te houden.

SONO stucplaten zijn te verwerken met normaal houtbewerkingsgereedschap, zoals handzaag, cirkelzaag of decoupeerzaag; let hierbij op het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en bijv. het gebruik van een stofzuigerafzuiging op de gebruikte machines.

Productspecificaties SONO naturetherm - platen

Technische eigenschappen:
  • Formaat: 1500 x 770 mm (werkende maat)
  • Kanten: recht; veer/groef
  • Dichtheid: 220 kg/m3 
  • Lambda-waarde: 0,047 W/mK 
  • Diffusie weerstand waarde: 3 
  • c-waarde: 2100 J/kgK
  • r-waarde; 0,47
  • Soortelijk gewicht/gewicht per m2: 240 kg per m3 / 4,8 kg per m2
  • Drukspanning (10%): >100/>250 kPa
  • Brandklasse EN13501: E

Verwerking.
  • 1. SONO stucplaten monteren op een staanderstructuur van houten of metalen staanders of een lattenconstructie met max. 30 cm h.o.h. afstand (as-afstand). Platen horizontaal ‘liggend’ aanbrengen, zoveel mogelijk in halfsteens verband opbouwen. Veer en groef vallen in elkaar waardoor de kopse (korte) naden niet op de onderconstructie hoeven te eindigen. Minimale verzet/verspringing van de verticale naden is 60 cm (geen verticale/staande doorlopende naden toegestaan). Bevestigen met in de handel verkrijgbare (zwarte) snelbouwschroeven (worden ook gebruikt voor montage van gipsplaten), min. afmeting 3,5 x 45 mm. Schroeven h.o.h. max. 15 cm per staander of draaglat; bij schuinedak toepassingen max. 10 cm h.o.h. met extra montage schotels. Op basis van advies of systeem informatie.
  • 2. SONO stucplaten kunnen ook op massieve ondergronden worden gemonteerd van houten platen, gipsplaten of Fermacell; altijd in halfsteens verband, waarbij doorschroeven in de staanders of latten erachter. Bevestiging als onder 1.
  • 3. SONO stucplaten kunnen als renovatieplaten worden gelijmd met SKS-L minerale mortel (NT QM5, zie prijslijst) volvlaks op stabiele ondergronden van oud metselwerk of oud pleisterwerk. Geschikt hiervoor zijn: beton, kz-steen, metselwerk of houten platen. Tevens vastzetten met slagpluggen en schotels

Milieu-informatie over SONO naturetherm - platen

Deze platen worden gemaakt van houtvezelisolatie met een hoge dichtheid. Ze zijn geluidsisolerend, thermisch isolerend en dampdiffusie-open. De SONO bevat geen chemicaliën of bindmiddelen, dus het is volledig vrij van giftige stoffen. Dat maakt van de SONO platen een perfect alternatief voor gipsvezelplaten en gipskarton platen. De platen zijn samengesteld uit naaldhout (99,5%) en paraffine (0,5%) 




Andere uitvoeringen

SONO naturetherm - platen

Uitvoering: Pallet
1 658,91
 

Naturetherm

Naturetherm binnenisolatiesystemen zijn speciaal ontwikkeld voor de na-isolatie aan de binnenzijde van ongeïsoleerde buitengevels, ook wel isolerende voorzetwanden genoemd. Naturetherm levert de hoogste prestaties als het gaat om vochtregulatie, schimmel wering en een ezonder binnenklimaat. Beter kan bijna niet!

Naturetherm
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen, producten met bedrukking of een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.




Klusbedrijven

Totaal 2 vakmannen en -vrouwen



Pagina 1 van 1
d' Ecouvert
Ecologisch klus-en tuin bedrijf + relaxatiemassage en gezondheid Bekijk profiel pagina

Brugsesteenweg 22
8740 Pittem
0478473446
Frans Verwerft en zn bvba
Frans Verwerft en zn heeft meer dan 30 jaar ervaring in de houtbewerking. Samen met zijn zonen Pascal, Ivan en Tim heeft Frans gezorgd voor een vaste waarde wat interieurinriching en renovatie betref.. Bekijk profiel pagina

Geelseweg 7
2200 Herentals
003214254600

SONO naturetherm - platen

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:



Schapenwol is en heel bijzonder isolatiemateriaal. Het heeft in alle seizoenen goede isolatiewaardes en kan tot maar liefst 30% van het eigen gewicht aan vocht op kan nemen, zonder dat de isolatiewaarde lager wordt. Ook neutraliseert schapenwol schadelijke gassen, zodat de lucht in je huis vele malen gezonder wordt. Maar buiten de goede vochtbestendige eigenschappen, werkt het met name perfect als warmte- en geluidisolator. Vooral dat laatste maakt schapenwol zeer uniek als isolatiemateriaal, want je bent ineens voorzien van al je isoleer behoeftes. 
 
Schapenwol is wat duurder, maar dat is niet voor niets. Het is brandwerend, makkelijk te verwerken en fijn isolerend materiaal voor een gezond binnenklimaat. Omdat de vacht van een schaap gewoon teruggroeit, wordt het gerekend als hernieuwbare grondstof. Ook vereist het productieproces van vacht tot isolatiemateriaal weinig energie en is het volledig CO2-neutraal, wat schapenwol ook nog eens zeer milieuvriendelijk maakt. Een zogenaamd Biobased isolatiemateriaal. 
 
Kortom: schapenwol is gezond, ecologisch verantwoord en zeer divers omdat het warmte en geluid zeer goed isoleert en uitermate vochtbestendig is.
 
Luchtzuiverend? Hoe werkt dat?
Schapenwol isolatiemateriaal bevat het dierlijke eiwit keratine. Keratine werkt als een filter: het zuivert vervelende gassen uit de lucht. Omdat een schaap het nooit te warm of te koud mag hebben, zorgt de keratine er ook voor dat het lucht en vocht vast kan houden zodat er altijd een behaaglijk temperatuurtje is. 
 
Montage
Schapenwol is zeer makkelijk te monteren. Je snijdt het makkelijk met een mes door. Omdat Schapenwol damp-open is, is het niet nodig om aan de binnenzijde een folie te plaatsen. Zo creëer je een ademende constructie, die vochtregulerend werkt. 
 
Woolin schapenwol
Het schapenwol van Woolin, komt van schapen die vrij kunnen rondlopen in de bergen van Oostenrijk. Voor het wassen van de schapenwol worden geen chemische middelen of industriële processen gebruikt. Allemaal puur natuur. 
 
Veelgestelde vragen

Is schapenwol vochtregulerend?
Ja. Ongeacht hoeveel vocht het schapenwol heeft opgenomen, blijft het prima isoleren. Er is geen damprem of extra folie tegen vocht nodig. Daarom is het ook zulk fantastisch materiaal voor een land als Nederland, waar temperatuur en vochtigheid erg wisselen per maand. 

Kan ik last gaan krijgen van muizen?
Het is waar dat muizen en ander ongedierte het snelst afkomen op natuurlijke isolatiematerialen omdat ze het zien als lekker eten en een veilig nestplekje. Daarom wordt schapenwol behandeld met een zoutoplossing. Dat vinden muizen erg smerig, dus daar willen ze niets meer mee te maken hebben. Veel andere isolatiematerialen worden behandeld met andere muiswerende stoffen, maar dat kan weer slecht zijn voor de eigen gezondheid en het milieu. 

Kan ik allergisch op schapenwol reageren?
Een allergie voor schapenwol is zeer zeldzaam, omdat het puur natuurlijk is. Schapenwol werkt ook voor gevoelige mensen niet irriterend voor de huid of longen, wat bij sommige andere isolatiematerialen wel het geval kan zijn. 
 
De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur




Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit