Reserve zaagblad Pocketboy - 130-10 Small

Merk: Silky

21,50 incl. btw

Zakelijk afnemer? Meld je aan voor de groothandel: www.eco-bouwers.nl
Aantal
Maak een keuze
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 5,95
Gratis verzonden vanaf € 49,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Japan
Land van herkomst: Japan

Bekijk hier meer producten van het merk Silky
Silky logo
Artikelnummer: 4903585341130

Bekijk alles van Silky >
Bekijk meer: Zagen >

Silky - Reserve zaagblad - Pocketboy - 130-10 Small 

De Pocketboy is verkrijgbaar in lengt 130 mm en 4 vertandingen. De grove vertanding (rood: 8 tanden per 30 mm) is geschikt voor algemene snoeiwerkzaamheden in vers hout. De medium vertanding (zwart: 10 tanden per 30 mm) is ideaal voor het zagen in meer drogere en hardere maar verse houtsoorten. De fijne vertanding (geel: 20 tanden per 30 mm) is geschikt voor het zagen van hard en droog hout, zoals bamboe en kan goed gebruikt worden bij hobby en klussen. De extra fijne vertanding (paars: 26 tanden per 30 mm) is bedoeld voor de fijne houtsnijderij, zoals de meubelmaker die bedrijft. De bladen zijn onderling uitwisselbaar binnen dezelfde bladlengte.
 
Het geavanceerde ontwerp van de Mirai-Me vertanding, de tanden zijn in de bladdikte ingeslepen, er is geen tandzetting, zorgt ervoor dat je moeiteloos door het hout zaagt met een zeer gladde afwerking van de zaagwond tot gevolg. Het hardchromen blad is roestwerend, gaat harsvorming tegen en heeft een zeer slijtvast oppervlak. Het blad is gemaakt uit een speciale staallegering en de combinatie met inductief geharde tanden zorgt er voor dat de zaag zeer lang scherp blijft. Het uit rubber gegoten handvat ligt comfortabel in de hand en reduceert trillingen sterk. 
 
De buitengewone zaagcapaciteit van de Pocketboy heeft hem de bijnaam "Little Giant" opgeleverd.
  • Authentic Premium Japanese Steel
    • Bladlengte: 130 mm (tot Ø 65 mm)
    • Vertanding: medium (10 tanden per 30 mm)
    • Geschikt voor zowel vers als hard hout
Het zaagblad moet schoon gehouden worden, anders gaat de zaagwerking verloren. Hars lost op in olijfolie en dit is dan ook een effectieve, milieuvriendelijke manier om het blad te reinigen

Productspecificaties Reserve zaagblad Pocketboy - 130-10 Small

Inductief gehard
 
De punten van de tanden worden een fractie van een seconde verhit tot een zeer hoge temperatuur. Omdat alleen de punt (oftewel het snijgedeelte) van de tand verhard wordt, behoudt de rest van de tand en het blad de snijkwaliteit en flexibiliteit. Inductief geharde tanden gaan drie keer langer mee dan niet behandelde tanden. Ze zijn niet na te vijlen en te herkennen aan de zwarte tandpunten. 

Rubberen GOM greep
 
De GOM rubberen greep absorbeert de zaagtrillingen en geeft een superieure grip, zelfs in natte omstandigheden of bij het dragen van handschoenen. Bovendien voelt deze handgreep altijd warm aan, ook bij extreme koude temperaturen. Bij de vaste zagen loopt het blad door in de handgreep (full tang) wat je een geweldige controle over de zaag geeft.
 
Niet gezette vertanding
 
De tanden zijn met precisie in het blad geslepen met elk 4 snijvlakken. De tanden zijn niet “gezet” (zoals bij een Westerse zaag) waardoor het snijvlak recht in het hout snijdt en zo circa 50% minder houtcellen kapot gemaakt worden. De bladen zijn hol geslepen: de onderkant van het blad (bij de tanden) is het dikst, de bovenkant is iets dunner en het midden is het dunst. Dit ontwerp heeft een aantal voordelen:
 
  • Er is minder zaagkracht nodig: supersnel zagen
  • Het zaagsel wordt moeiteloos afgevoerd: geen vastloper
  • Zuivere zaagsnede: zonder afbreken van het hout, waardoor het niet of nauwelijks splintert en er een zeer fijne, gladde zaagsnede ontstaat.
 
Silky hanteert verschillende soorten vertandingen – van extra fijn tot extra grof. De vertanding van de zaag staat op het zaagblad vermeld, naast de lengte van de zaag.
 
Grof en extra grof: 4 t/m 8 tanden per 30 mm.
Zagen met grove vertanding zagen sneller en met meer agressie. De grove vertanding is bedoeld voor snel groeiend vers hout met veel vocht in de houtcellen. De extra grove vertanding is ideaal voor de grote klussen, zoals bij het vellen van bomen en zagen van dikke boomstammen. Indien je met een (extra) grove vertanding in droog hout zaagt, zullen de tanden moeilijk aangrijpen en veel trillingen veroorzaken.
Medium: 10 tanden per 30 mm
De medium vertanding is een echte allrounder. Zagen met vertanding 10 zijn geschikt voor zowel dood als vers hout.
Fijn en extra fijn: 13 t/m 32 tanden per 30 mm
De fijne vertanding is speciaal voor droog hout of hout met weinig vocht in de houtcellen zoals appel en eik. Extra fijne vertandingen, zoals 26 of 32, zijn speciaal voor specialistische houtbewerkers zoals meubelmakers en instrumentenbouwers. Indien je met een (extra) fijne vertanding in vers hout zaagt, zullen de tanden heel snel vollopen.
De bladen met verschillende vertandingen in een zaagserie (bijvoorbeeld Pocketboy) zijn onderling uitwisselbaar binnen dezelfde bladlengte.
 
 

Films




Andere uitvoeringen

Pocketboy - 130-20 Small - reserveblad

Uitvoering: Pocketboy - 130-20 Small
21,50
 

Pocketboy - 130-26 Small - reserveblad

Uitvoering: Pocketboy - 130-26 Small
21,50
 

Pocketboy - 170-10 zwart Snoeizaag - reserveblad

Uitvoering: Pocketboy - 170-10 zwart
23,50
 

Pocketboy - 170-20 blauw Houtzaag - reserveblad

Uitvoering: Pocketboy - 170-20 blauw
23,50
 

Pocketboy - 170-26 - reserveblad

Uitvoering: Pocketboy - 170-26
23,50
 

Silky

Silky zagen kunnen iedere klus aan: meubels maken, bomen zagen en met de pocket editie het gewone hobbyen. Sterk en met vervangbaar blad zodat je eindeloos door kunt zagen. Het is 1919. In het hart van de Japanse Ono regio weergalmt het gehamer van meestersmid Katsuji Miyawaki op de omringende bergen. De eerste Silky zaag ziet het levenslicht. De hamers zijn geëvolueerd tot de modernste gepatenteerde technieken - de passie en bevlogenheid voor het vakmanschap blijft bestaan. Van arborist hoog in de boom tot tuinliefhebber in de achtertuin. Van houthakkers diep in het bos tot meubelmaker in het atelier. Wereldwijd vertrouwen vele liefhebbers op de trekzagen van Silky

Silky
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen, producten met bedrukking of een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.



Reserve zaagblad Pocketboy - 130-10 Small

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:



De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur




Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit