BBQ

Totaal 10 productenPagina 1 van 1

Ovenreiniger - 0,5 L


18,15

Aanmaakblokjes hout en was


3,50

Houtswol aanmaakblokjes - 32st.


5,05 0,16 per st.

Houtswol aanmaakblokjes met wax


17,30

Lampenolie - Bio


8,45

Aansteker voor de BBQ blokjes


20,29

Aansteker voor de BBQ blokjes


14,18

BBQ blokjes cocos - 2 dozen


58,- 2,90 per kg

Aanmaakblokjes


2,49

BBQ Briketten PEFC beuken - 10kg


26,50

Producten voor milieuvriendelijk barbecueën

Een herkenbaar beeld als het zonnetje schijnt, is het beeld van rookwalmen rondom tuinen en parken. Nederlanders zijn er groot fan van: barbecueën. Maar of het milieu net zo’n fan is, is nog maar de vraag. Afgezien van het soort producten die je op barbecue gooit, kan een barbecue een belasting voor het milieu zijn. Wil je de zomerse gezelligheid niet missen? Kies er dan voor om op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier te barbecueën. Kies de juiste briketten, houtskool, aanstekers, snippers, aanmaakblokjes en toebehoren. Begint het je een beetje te duizelen? Lees dan verder en maak een bewuste keuze.

Verantwoord barbecueën met kokosbriketten

Houtskoolbriketten veroorzaken schadelijke rook voor de gezondheid van mens en milieu. Elektrische barbecues en gasbarbecues zijn een milieuvriendelijker alternatief. Deze zijn tevens efficiënter in energieverbruik. Maar laten we eerlijk zijn; de echte barbecue-sfeer is pas compleet met vuur.

Kies daarom voor Ecobrasa-briketten. Dit zijn barbecue-kooltjes gemaakt van kokosnootbasten. Ze gloeien sneller en worden warmer dan houtskoolbriketten, er worden geen bomen voor gekapt en er komt vrijwel geen rook vanaf. Zo kun je ongestoord en verantwoord genieten van een barbecue zonder storende rook of hoge vlammen.

Je steekt de Ecobrasa-briketten eenvoudig aan met de daarvoor bedoelde aansteker voor BBQ blokjes.

Milieuvriendelijke en biologische aanmaakblokjes

Om briketten op temperatuur te krijgen kun je ook aanmaakblokjes gebruiken. Kies dan wel een ecologische variant, zoals aanmaakblokjes van houtswol of dennenappels. Ook ideaal voor in de openhaard.

Barbecue aansteken met Looftlighter

Het blijft een gedoe; de barbecue aansteken met aanmaakblokjes en aanmaakvloeistof. Bovendien wil je niet dat je gerechten naar aanmaakvloeistof smaken. Richard Looft bedacht als oplossing voor dit probleem de Looftlighter. Hiermee steek je je barbecue (en openhaard) met elektriciteit in 1-2 minuten aan. Efficiënt en veilig!

Eiken rookmot voor koud roken

Je kunt gerechten ook koud roken. Gebruik daarvoor onze verantwoorde whisky eiken houtsnippers gemaakt van gebruikte whisky vaten. Ideaal voor in de winter!

Biologisch afbreekbaar wegwerpservies

Ook een belangrijke vervuiler tijdens barbecues is het plastic wegwerpservies. Wil je toch profiteren van het gemak van wegwerpservies? Kies dan voor biologisch afbreekbaar en composteerbaar wegwerpservies van Moonen Natural. Na gebruik kunnen ze mee met het GFT-afval.